O πόλεμος επέστρεψε στη Γάζα μετά το ναυάγιο στο Κάιρο

Με αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και ρουκέτες της Χαμάς επισφραγίστηκε η κατάρρευση των συνομιλιών στο Κάιρο μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων.

Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι -ανάμεσά τους τρία παιδιά- έχουν σκοτωθεί από τα πλήγματα, ενώ ρουκέτες έπληξαν περιοχές του Τελ Αβίβ και ακόμη και της Ιερουσαλήμ. Στόχος των επιδρομών ο «επιτελάρχης» της Χαμάς, το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν απειλεί η οργάνωση.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις των ισραηλινών δυνάμεων, από την αναζωπύρωση της έντασης έχουν γίνει εννέα αεροπορικές επιδρομές ενώ έχουν εκτοξευτεί κάτι παραπάνω από 50 ρουκέτες της Χαμάς προς τα ισραηλινά εδάφη.

Ηγετικά στελέχη της Χαμάς ανέφεραν πως ανάμεσα στους στόχους των επιδρομών φαίνεται ότι ήταν και ο Μοχάμεντ Ντεΐφ, ο στρατιωτικός επικεφαλής της οργάνωσης.

Η γυναίκα του και το παιδί του ήταν ανάμεσα στους μέχρι τώρα έξι, σύμφωνα με τις αναφορές, νεκρούς στη Γάζα από τις επιδρομές. Σύμφωνα επίσης με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, σε μία από τις επιδρομές επλήγη το κτίριο του τηλεοπτικού καναλιού της Χαμάς, του Al Aqsa, τραυματίζοντας 21 άτομα.

Στην άλλη πλευρά, ο φόβος των ρουκετών έχει επιστρέψει: Ρουκέτες έφτασαν ξανά μέχρι το Τελ Αβίβ το Μπερ Σεβά, και ακόμη και περιοχές γύρω από την Ιερουσαλήμ. Οι σειρήνες έχουν αρχίσει ξανά να ηχούν ενώ διατάχθηκε να ανοίξουν εκ νέου τα καταφύγια σε ακτίνα 80 χλμ. από τη Γάζα.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες από τις ρουκέτες, παρά το ότι μία από αυτές έπεσε σε πολυσύχναστο οδικό άξονα έξω από το Τελ Αβίβ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.