Ποιοι «αιώνιοι» φοιτητές γλιτώνουν τη διαγραφή

Όσοι φοιτητές έχουν επιδείξει ενδιαφέρον να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, συμμετέχοντας στις εξετάσεις κατά τα δύο τελευταία ακαδημαϊκά έτη (2012-13 και 2013-14) δεν θα διαγραφούν αυτόματα από ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως αποφασίστηκε μετά από συνάντηση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου και των Πρυτάνεων και Προέδρων ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Στη συνάντηση που είχαν οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και οι Πρόεδροι των ΤΕΙ με τον υπουργό Παιδείας συζητήθηκαν τόσο το θέμα των «αιώνιων» (ή λιμναζόντων όπως χαρακτηρίζονται από το ΥΠΑΙΘ) φοιτητών καθώς και θέματα μεταγραφών και χρηματοδότησης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της διαγραφής των λιμναζόντων φοιτητών ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει η παραπάνω εξαίρεση στις διαγραφές, κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου Παιδείας τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Στην από κοινού ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ με τους Πρυτάνεις υπογραμμίζεται ακόμη ότι όσοι λιμνάζοντες φοιτητές δεν έχουν επιδείξει τα τελευταία δύο ακαδημαϊκά έτη ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους συμμετέχοντας στις εξεταστικές διαδικασίες, διαγράφονται αυτοδικαίως κατά τις ρυθμίσεις του νόμου, στις 31.8.2014, με διαπιστωτικές πράξεις των οικείων οργάνων των ιδρυμάτων.

Επειδή, όμως, δεν έχουν ακόμη εκδοθεί οι οργανισμοί των ιδρυμάτων, όπως ο νόμος προβλέπει, όπου εκεί θα ρυθμίζονται τα θέματα αυτά, θα κατατεθεί στις 26/8/2014 τροπολογία στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία όσοι εκ των «λιμναζόντων φοιτητών» επέδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους συμμετέχοντας στην εξεταστική διαδικασία τα τελευταία δύο ακαδημαϊκά έτη (2012-13,2013-14), δύνανται να συμμετάσχουν στις δύο επόμενες και πλήρεις εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου και του Φεβρουαρίου. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται όσοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις εξετάσεις τους στα μαθήματα, αλλά οφείλουν διπλωματικές ή πτυχιακές εργασίες, ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ.
Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Παιδείας ο αριθμός των «αιώνιων’ φοιτητών είναι κατά προσέγγιση 120.000 στα Πανεπιστήμια και 50.000 στα ΤΕΙ. Από αυτούς υπολογίζεται ότι στα Πανεπιστήμια το 90-92% των λιμναζόντων θα διαγραφεί και αντιστοίχως άνω του 60% στα ΤΕΙ. Οι οριστικοί αριθμοί θα δοθούν από τα Ιδρύματα στο υπουργείο και θα δημοσιοποιηθούν την Παρασκευή 22 Αυγούστου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.