Σαμαράς: Όποιος θέλει εκλογές, εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα

Απάντηση στο αίτημα Τσίπρα για άμεση προσφυγή στις κάλπες έδωσε το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του στο γραφείο του στη Βουλή.

«Όποιος σήμερα μιλάει για εκλογές ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν θέλει το συμφέρον του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα» δήλωσε.

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε στο θέμα των εκλογών και στη συζήτηση που είχε με αρκετούς βουλευτές της ΝΔ στο εντευκτήριο της Βουλής. Σύμφωνα μάλιστα με παρισταμένους τους είπε: «Ξεχάστε τις εκλογές, βγάλτε τες από το μυαλό σας».

Αναφορικά με τις εξαγγελίες Τσίπρα ο κ. Σαμαράς φέρεται να τόνισε στους βουλευτές του ότι «εάν του δοθεί ποτέ η ευκαιρία, που δεν θα του δοθεί, τότε θα φύγουν τα λεφτά από τις τράπεζες, δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ».

Το ζήτημα της κοστολόγησης των μέτρων που εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντικείμενο της κουβέντας και ο κ. Σαμαράς φέρεται να επέστησε την προσοχή στους βουλευτές της ΝΔ παραπέμποντάς τους στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών (αποτιμώντας τις εξαγγελίες Τσίπρα σε 27,2 δισ. ευρώ).
Σε σχετική ερώτηση βουλευτή για τη διαπραγμάτευση του χρέους, ο κ. Σαμαράς φέρεται να εκτίμησε ότι η σχετική συζήτηση θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του χρόνου. Τότε κάποιος βουλευτής σχολίασε ότι «αν γίνει αυτό τότε θα πάμε με άλλον αέρα ακόμα κι αν έχουμε πρόωρες εκλογές» (λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας).

Στο σημείο αυτό ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι «δεν πιστεύω πως θα έχουμε εκλογές» και κάλεσε τους βουλευτές «να το βγάλουν από το μυαλό τους».

Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε κάνει μία ακόμα έμμεση αναφορά στις εξαγγελίες Τσίπρα από την ΔΕΘ.

Μιλώντας στην εκδήλωση «Athens FORUM 2014: Δημοκρατία υπό πίεση», που διοργάνωσε η «Καθημερινή» και οι «International New York Times», είχε τονίσει:

«Ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός έχασαν την ευκαιρία να ενισχυθούν στα χρόνια της κρίσης. Τώρα που ξεφεύγουμε από την κρίση θα υποχωρήσουν. Δεν γνωρίζω πολλές κοινωνίες που θα μπορούσαν να αντέξουν τόσο ριζικές μεταρρυθμίσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Παρά τα δίκαια παράπονα ο ελληνικός λαός δεν αγκάλιασε τον εξτρεμισμό και τον λαϊκισμό. Δεν θα υπάρξει Δημοκρατία της Βαϊμάρης για την Ελλάδα.

» Η Ελλάδα επέστρεψε αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται. Οι εχθροί των μεταρρυθμίσεων ετοιμάζουν την τελευταία τους επίθεση, κάνουν ότι μπορούν με ψεύτικες υποσχέσεις για γρήγορες λύσεις όμως όσο περισσότερο προσπαθούν να πείσουν ότι είναι αξιόπιστη εναλλακτική τόσο περισσότερο εκτίθενται. Τα όσα πετύχαμε δεν μπορούν να θυσιαστούν στον βωμό του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.