Βροχές και την Τετάρτη σε πολλές περιοχές της χώρας

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει και για σήμερα Τετάρτη η ΕΜΥ στην Αττική, στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, αλλά και την κεντρική και ανατολική Στερεά.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση του καιρού αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 27 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στην κεντρική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές με εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και την ανατολική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Κρήτη και τις Κυκλάδες προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χωρά ο καιρός θα είναι αίθριος και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και το απόγευμα στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.