Το πόρισμα με τις 66 πλαστές ενημερότητες ομάδων και η κατάθεση Κούγια

Ολόκληρο το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας για τις 66 πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες 27 ομάδων αποκάλυψε η τηλεοπτική “ΔIKH στον ΣΚΑΪ”. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι τα δύο τελευταία χρόνια 4 ομάδες της Superleague (Γιάννενα, ΟΦΗ, Εργοτέλης και Κέρκυρα) έπαιρναν άδεια προσκομίζοντας στην ΕΠΟ βεβαίωση οφειλής και όχι ενημερότητα!

Στη δικογραφία του εισαγελέα Αθηνών Χάρη Λακαφώση περιλαμβάνεται και ένορκη κατάθεση του ποινικολόγου και προέδρου της Παναχαϊκής Αλέξη Κούγια, ο οποίος αποκαλύπτει ότι “οι Σαρρής, Κουρίδης και Σταθόπουλος με διαβεβαίωσαν ότι θα αθωωθούν για τις πλαστότητες η Παναχαϊκή και η Βέροια”. Επίσης ο γνωστός ποινικολόγος στην κατάθεσή του, που δόθηκε στις 10 Μαρτίου 2014, ισχυρίζεται ότι “ο Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με την ηγετική ομάδα της ΕΠΟ όριζαν την Επιτροπή Διαιτησίας και ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έδιωξε τον Πιλάβιο από την προεδρία της Ομοσπονδίας γιατί ήταν φίλος του Νίκου Πατέρα”.
Όλες οι ομάδες με τις πλαστές ενημερότητες είναι:
ΠΛΑΣΤΕΣ Ή ΜΗ ΕΓΚΥΡΕΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 2002-2014:
1. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΕ 2 (ασφαλιστικές)
2. ΓΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 5 (3 ασφαλιστικές, 2 φορολογικές)
3. ΝΕΑ ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 4 (ασφαλιστικές)
4. ΤΑΠ ΠΑΝΑΙΓΕΙΑΛΙΟΣ ΓΣ 2 (ασφαλιστικές)
5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΠΑΕ 5 (4 ασφαλιστικές, 1 φορολογική)
6. ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ 6 (3 ασφαλιστικές, 3 φορολογικές)
7. ΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΙΑΣ ΠΑΕ 2 (ασφαλιστικές)
8. ΠΑΕ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 1 (ασφαλιστική)
9. ΠΑΕ ΕΝΩΣΗ ΠΑΝΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΑΚΟΣ 1 (ασφαλιστική)
10. ΑΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΕ 6 (3 ασφαλιστικές, 3 φορολογικές)
11. ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΝΗΣ 2 (1 ασφαλιστική, 1 φορολογική)
12. ΑΕΚ 2 (φορολογικές)
13. ΤΑΠ ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 3 (ασφαλιστικές)
14. ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 1 (ασφαλιστική)
15. ΑΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ & ΑΣΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 4 (ασφαλιστικές)
16. ΜΓΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 1 (ασφαλιστική)
17. ΑΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ 2 (1 ασφαλιστική, 1 φορολογική)
18. ΓΑΣ ΒΕΡΟΙΑ ΠΑΕ 6 (ασφαλιστικές)
19. ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 1 (ασφαλιστική)
20. ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ 1 (φορολογική)
21. ΠΑΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ 2 (ασφαλιστικές)
22. ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ-ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 2 (1 ασφαλιστική, 1 φορολογική)
23. ΠΑΕ ΑΙΟΛΙΚΟΣ 1 (ασφαλιστκή)
24. ΠΑΕ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ 1 (ασφαλιστική)
25. ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ ΑΟ 1 (ασφαλιστική)
26. ΑΣ ΛΑΜΙΑ ΠΑΕ 1 (ασφαλιστική)
27. ΑΠΣ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΠΑΕ 1 (ασφαλιστική)

Στην ένορκη κατάθεσή του ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει, μεταξύ άλλων: “Από το 2002 και μετά, και μέχρι τότε που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, λόγω μιας δικαστικής εμπλοκής του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, υπήρχε ακόμη και από το 1996 μια αδιαίρετη ομάδα που διοικούσε το ελληνικό ποδόσφαιρο, με απόλυτο και χωρίς καμία λογοδοσία τρόπο. Αυτή αποτελείτο από τους Βασίλη Γκαγκάτση, αρχικά γενικό γραμματέα και μετέπειτα πρόεδρο της ΕΠΟ, Αρη Σταθόπουλο, πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας, αντιπρόεδρο και μετά αναπληρωτή πρόεδρο, Νικόλαο Προύντζο, πρόεδρο της ΕΠΣ Αρκαδίας και μετέπειτα πρόεδρο της Επιτροπής Κυπέλλου Ελλάδος, τους υπαλλήλους Παυσανία Παπανικολάου, αρχικά οικονομικό διευθυντή και τα τελευταία χρόνια εκτελεστικό διευθυντή της ΕΠΟ, τον νομικό σύμβουλο Θόδωρο Κουρίδη, ο οποίος ενώ είχε συνταξιοδοτηθεί προ τριετίας, αν δεν κάνω λάθος, συνεχίζει να έχει, δεν γνωρίζω με ποια ιδιότητα αφού έχει εισπράξει και το εφάπαξ του, γραφείο στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία της ΕΠΟ και το γραφείο του Παπανικολάου όπου παρευρίσκεται καθημερινώς, και έναν πρώην δημοσιογράφο με το επώνυμο Υφαντής, ο οποίος έχει επίσης διευθυντικό γραφείο και ουσιαστικά ελέγχει τη λειτουργία των γραφείων της ΕΠΟ στο κτίριο που βρίσκονται οι υπάλληλοι της ΕΠΟ και όπου στεγάζονται δύο ακόμη από τις κορυφαίες επιτροπές της ΕΠΟ, που είναι η ΚΕΔ (Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας) και τα γραφεία των ποδοσφαιρικών “εισαγγελέων”, οι οποίοι μετά την απομάκρυνση των δύο αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, Φάκου και Αντωνακάκη, είναι δύο συνταξιούχοι φορολογικοί δικαστές, προσωπικοί φίλοι του Θόδωρου Κουρίδη.
Στο ίδιο κτίριο στεγάζονται και τα γραφεία των αθλητικών δικαστών και τα γραφεία των εγκεφάλων της ΚΕΔ, Δούρου και Μπριάκου”. Μετά την απομάκρυνση του Γκαγκάτση, η ομάδα αυτή επέλεξε ως νέο πρόεδρο τον Πιλάβιο και λίγο πριν τη λήξη της θητείας του Πιλάβιου η ίδια ομάδα μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον νυν πρόεδρο της ΕΠΟ Σαρρή και τον αναπληρωτή του Γιάννη Παπακωνσταντίνου, πρόεδρο της ΕΠΣ Ευβοίας, αποφάσισε την καρατόμηση του Πιλάβιου και την ανάδειξη του Σαρρή ως προέδρου σε συγκέντρωση που έγινε στο ρουφ γκάρντεν του Χίλτον. Στη συγκέντρωση αυτή παρίστατο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης Σάββας, ο οποίος διαφώνησε με την απομάκρυνση Πιλάβιου και την επιλογή Σαρρή. Η απομάκρυνση Πιλάβιου αποφασίστηκε από τον Μαρινάκη και την ηγετική αυτή ομάδα γιατί διατηρούσε και διατηρεί στενότατες φιλικές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, γνωστό εφοπλιστή, Νίκο Πατέρα. Όταν ρώτησα προσωπικώς τον Αρη Σταθόπουλο να μου εξηγήσει τον λόγο και τι ακριβώς συνέβη, μου απάντησε συγκεκριμένα “τον διώξαμε γιατί πατούσε σε δώδεκα βάρκες”, εννοώντας ότι προσπαθούσε να κρατήσει ισορροπίες και με άλλες μεγάλες ΠΑΕ, π.χ. Παναθηναϊκός, ΑΕΚ κ.α.
“Τα ίδια πρόσωπα συμφώνησαν την επιλογή του Θόδωρου Κουρίδη ως αντικαταστάτη του Αρη Σταθόπουλου στην προεδρία της ΕΙΜ. Το τι συνέβαινε στην ΕΙΜ το γνώριζαν όλα τα πρόσωπα που προανέφερα. Τα ίδια πρόσωπα αποφασίζουν και για τις επιλογές των διαιτητών αφού αυτοί έχουν την απόλυτη πρωτοβουλία το ποιοι θα είναι από τα μέλη της ΚΕΔ και κατόπιν εισηγήσεως των Κουρίδη, Σταθόπουλου, Προύντζου και απόλυτης συμφωνίας με τον Μαρινάκη, τοποθέτησαν τους Μπριάκο και Δούρο ως μέλη της ΚΕΔ και επί εποχής Πιλάβιου, πρόεδρο της ΚΕΔ τον Σαρρή. Προηγούμενο μέλος της ΚΕΔ με εισήγηση των ίδιων προσώπων και με ιδιαίτερη απαίτηση του Προύντζου, είχε τοποθετηθεί ο Γιώργος Μποροβήλος, πρώην διαιτητής, υπάλληλος της ΔΕΗ, σημερινός πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης και νομίζω ότι είναι κουμπάρος του Προύντζου.
Την εποχή που ήταν μέλος της ΚΕΔ, ο αδελφός του Δημήτρης Μποροβήλος ήταν γενικός διευθυντής του Αστέρα Τρίπολης και τότε ο Αστέρας μέσα σε τέσσερα χρόνια από τα τοπικά πρωταθλήματα ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκα. Τώρα ο Γ.Μποροβήλος είναι αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, της οποίας πρόεδρος είναι ο υπάλληλος του Ολυμπιακού Μώραλης. Επί Σωκράτη Κόκκαλη ο Μώραλης ήταν υπεύθυνος των οργανωμένων φιλάθλων. Ο Παπακωνσταντίνου είναι κουμπάρος με τον Σαρρή. Οταν τον Μάρτιο του 2011 κατέθεσα στην κ.Ράϊκου δύο cd που μου είχαν αποστείλει ανωνύμως με συνομιλίες του Μπέου, δέχτηκα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια από τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ Σ.Πιλάβιο ένα τηλεφώνημα. Με ρώτησε αν έχω και μια τρίτη κασέτα που ακούγεται ο ίδιος. Εγώ του αρνήθηκα ότι έχω τρίτη κασέτα. Από τότε με προσέγγιζε κατά καιρούς, κάναμε πιο στενή παρέα και τότε μου γνώριζε τους στενούς του συνεργάτες, δηλ. τα πρόσωπα που σας προανέφερα. Μετά από δύο μήνες και συγκεκριμένα την ημέρα που συνελήφθησαν ο Μπεός και ο Τσακογιάννης, με τη δίωξη Παπανδρέου, δέχτηκα τηλεφώνημα από τον Κουρίδη, να συναντηθούμε να μιλήσουμε.
Μου έκανε το τραπέζι σε ένα καφενείο στη Δραπετσώνα και απο εκεί άρχισε να αναπτύσσεται μια πιο προσωπική σχέση. Μετά από λίγες μέρες με προσκάλεσε σε μια ταβέρνα στον Καρέα. Εγώ πράγματι πήγα και εκεί γνώρισα για πρώτη φορά τον Σαρρή, τον Παπακωνσταντίνου, τον Προύντζο και μαζί τους ήταν και ο Σταθόπουλος που γνώριζα από το παρελθόν. Από εκείνη τη στιγμή με όλους αυτούς κάναμε πιο στενή παρέα τρώγοντας σε εστιατόρια στον Ασπρόπυργο, στη Χαλκίδα και σε ένα ρουμάνικο εστιατόριο στη Δραπετσώνα”. Εκείνο το χρονικό διάστημα η Παναχαϊκή αντιμετώπιζε δύο πολύ σημαντικές υποθέσεις στην αθλητική δικαιοσύνη (καταγγελία για δωροδοκία από τον υπάλληλο της Παναχαϊκής Σταθάκη, ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια υπαρχηγός του Τσακογιάννη, και για υπόθεση πλαστής φορολογικής ενημερότητας της Παναχαϊκής σε μια επιμέρους ρυθμισή της). Όλοι αυτοί αγνοούσαν ότι η Παναχαϊκή είχε υποβάλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μήνυση για την ανωτέρω πλαστή φορολογική πλαστή ενημερότητα και είχε ασκηθεί δίωξη κατά του λογιστή Χριστακόπουλου για υπεξαίρεση και πλαστογραφία και εκκρεμούσε ήδη η υπόθεση στον πρώτο τακτικό ανακριτή. Εκεί όλοι αυτοί με διαβεβαίωσαν ότι οι περιπέτειες αυτές της Παναχαϊκής θα έχουν αίσιο τέλος και ότι η Παναχαϊκή θα αθωωθεί και από τις καταγγελόμενες για πλαστή ενημερότητα θα αθωωθούν η Παναχαϊκή και η Βέροια και ότι η Βέροια θα απαλλαγεί γιατί ο γιος του Προύντζου είναι διευθυντής των επιχειρήσεων Αρβανιτίδη που είναι ιδιοκτήτης της Βέροιας. Με παρέπεμπαν μάλιστα για την εξέλιξη των υποθέσεων της Παναχαϊκής στον Υφαντή.
Μιλώντας με προέδρους ΠΑΕ που απεκαλύφθη εκ των υστέρων ότι είχαν πλαστές ενημερότητες, μου είπαν ότι αυτό γινόταν χρόνια στην ΕΠΟ και θεωρούσαν εντελώς υποκριτική την επιλεκτικού περιεχομένου έρευνα της ΕΠΟ για συγκεκριμένη μεταγραφική περίοδο, του Ιανουαρίου 2011. Αυτό μου το είπαν ο πρόεδρος του Εθνικού Πειραιώς Νίκος Πηρούνιας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Κόρινθος Σωτήρης Μαυρονάσος και αν θυμάμαι καλά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Χερσόνησος Παπαδάκης”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.