Ανδ. Παπαμιμίκος: Αδιανόητη η πολιτική κάλυψη στους «μπαχαλάκηδες» του ΕΚΠΑ

Αδίστακτο αυταρχισμό προσάπτει ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος στους φοιτητές που πρωταγωνίστησαν στο νέο επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ.
«Με το “έτσι θέλω” μια χούφτα “μπαχαλάκηδες” ματαίωσαν σήμερα τη συνεδρίαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πράξη τους συνιστά έκφραση αδίστακτου αυταρχισμού, προσβάλλει το ελληνικό πανεπιστήμιο, υπονομεύει τους θεσμούς και πλήττει τη Δημοκρατία», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παπαμιμίκος καλεί όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν «τις πρακτικές της βίας και του αυταρχισμού και να απαιτήσουν σεβασμό στους νόμους, στους χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειές τους που τόσα βάρη σηκώνουν για τις σπουδές τους».
Σύμφωνα με τον γραμματέα της Ν.Δ., σήμερα που η χώρα αρχίζει να στέκεται στα πόδια της «είναι αδιανόητο να επιμένουν κάποιοι να προσφέρουν πολιτική κάλυψη σε “μπαχαλάκηδες”». «Είναι, επιτέλους, καιρός να τελειώνουμε μ’ αυτές τις λογικές», συμπληρώνει.
Διαμηνύει επίσης πως «για όσους επιχειρούν καταλήψεις, υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση από τους νόμους, οι οποίοι πρέπει να εφαρμόζονται». Όπως αναφέρει, «στα πανεπιστήμια ισχύει ό,τι και στους υπόλοιπους δημόσιους χώρους, όταν συντελούνται έκνομες πράξεις (Ν. 4009/2011)».
«Στη χώρα που γεννήθηκε η Παιδεία και ο Πολιτισμός, δεν μπορεί να συνεχίζονται εικόνες ντροπής σαν τη σημερινή», καταλήγει ο κ. Παπαμιμίκος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.