Πτωτικό «γύρισμα» στις ευρωαγορές

Πτωτικά κινούνται πλέον οι ευρωπαϊκοί δείκτες, αλλάζοντας κατεύθυνση για ακόμη μία φορά ενδοσυνεδριακά, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη γερμανική οικονομία φαίνεται ότι απομακρύνουν το ενδεχόμενο νέας παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), τουλάχιστον προς το παρόν.

Ειδικότερα, στις 15:15, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 καταγράφει πτώση 0,63% στις 6.412 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,99% στις 8.990 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με απώλειες 0,43% στις 4.091 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,45% στις 327,31 μονάδες.

Στο ταμπλό, σημαντικές απώλειες καταγράφει ο τραπεζικός κλάδος. Η Banco Santander χάνει 1,8%, η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria σημειώνει απώλειες 2,4% και η Banca Monte dei Paschi di Siena υποχωρεί κατά 16%.

Στον αντίποδα, η Barclays κερδίζει 1,2%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη της αυξήθηκαν σε 1,59 δισ. στερλίνες το τρίτο τρίμηνο του έτους, από 1,39 δισ. στερλίνες ένα χρόνο πριν. Οι αναλυτές ανέμεναν να μην ξεπεράσουν το 1,1 δισ. στερλίνες.

Επίσης, η Renault σημειώνει άνοδο 2,7%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν στα 8,53 δισ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 8,19 δισ. ευρώ.

Κέρδη 1,4% και για την Bayer, μετά την ανακοίνωση ότι τα EBITDA της το τρίτο τρίμηνο του έτους ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και διαμορφώθηκαν στα 3,23 δισ. ευρώ, έναντι 2,81 δισ. ευρώ που αναμενόταν.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στο ιστορικό χαμηλό του 6,7% παρέμεινε ο δείκτης ανεργίας στη Γερμανία τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, Destatis, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας παρά το γεγονός ότι οοι προοπτικές της οικονομίας επιδεινώνονται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.