Για τις επαφές του στις ΗΠΑ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο Β.Κικίλιας

Για τις πρόσφατες επαφές του στις ΗΠΑ σχετικά με ζητήματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Κικίλιας είπε ότι μετέφερε στον κ. Σαμαρά τις ευχαριστίες του Γενικού Εισαγγελέα, Έρικ Χόλντερ, για τον τρόπο τον οποίο η Ελλάδα αντιμετωπίζει την τρομοκρατία και τις τελευταίες επιτυχίες που έχει.

Σε ερώτηση για το θέμα των τζιχαντιστών, ο κ. Κικίλιας είπε ότι η ελληνική πλευρά συνεργάζεται και σε αυτό, διευκρινίζοντας ότι θα υπάρξει διεύρυνση συνεργασίας στο επίπεδο πληροφοριών, του screening, της ενημέρωσης.

Για το θέμα της επικήρυξης του Χριστόδουλου Ξηρού και από τις ΗΠΑ, ο κ. Κικίλιας παρέπεμψε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λέγοντας:

«Νομίζω ότι όλα τα πράγματα στον καιρό τους. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Θα γίνουν όλα αυτά που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να συνεχίσει η χώρα να είναι ασφαλής.

» Ασφάλεια σημαίνει οικονομική σταθερότητα, σημαίνει πολιτική σταθερότητα. Το είδαμε με τα θετικά αποτελέσματα στον τουρισμό, με τη διάθεση που υπάρχει για επενδύσεις στη χώρα. Όλα αυτά περνάνε από την ασφάλεια.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.