Μίνιμουμ πολιτική συναίνεση ζήτησε από τον Αλ.Τσίπρα ο Κ. Παπούλιας

Μια μίνιμουμ συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων του τόπου για την αντιμετώπιση των εσωτερικών οικονομικών και των διεθνών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση που είναι σε εξέλιξη.

«Ίσως να έχω επηρεαστεί και από τη θητεία μου στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή και πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα. Να υπάρξει ένα μίνιμουμ συναίνεσης. Τα άλλα θα τα βρούμε. Εάν υπάρχει αυτή η συναίνεση, όλα τα άλλα μπορούν να συζητηθούν» τόνισε ο κ. Παπούλιας, ο οποίος πρόσθεσε ότι η άποψη αυτή περί της μίνιμουμ πολιτικής συναίνεσης εκφράζει την προσωπική του άποψη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι πήρε την πρωτοβουλία να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί τα πράγματα είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι για τη χώρα. «Οι επιλογές είναι κρίσιμες, καθώς ακόμη πιο δυσχερής είναι η κατάσταση στην κοινωνία. Θα πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος και μπορούμε να έχουμε τη στοιχειώδη συνεννόηση. Να δώσουμε στον λαό τη δυνατότητα, στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται η χώρα, να επιλέξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να υποστηρίξει ότι η προσφυγή στις κάλπες θα ενισχύσει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να συνάψει συμφωνίες με εταίρους και δανειστές για το θέμα του χρέους.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας θα αναφέρει στον κ. Παπούλια πως τα 11,4 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πρέπει να κατευθυνθούν προς την πραγματική οικονομία, και μέρος αυτών να πάνε για τη ρύθμιση κόκκινων δανείων.

Σχετικά με την πρόταση Κουβέλη για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρνητικός με την προϋπόθεση να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αμέσως μετά την ορκωμοσία (17:30) των νέων υπουργών Άμυνας Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

Ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει τον Πρόεδρο για τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών και τα συναφή ζητήματα του χρέους και της εξόδου της χώρας από το μνημόνιο, εν όψει μάλιστα του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου και της Σύνοδου Κορυφής της 18ης Δεκεμβρίου.

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στο θέμα της ΑΟΖ και των τουρκικών προκλήσεων εν όψει των ταξιδιών του στη Λευκωσία στις 7 Νοεμβρίου και την επομένη στο Κάιρο για την πρώτη τριμερή σύνοδο Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.