Μείωση 0,9% στον τζίρο του λιανικού εμπορίου το Σεπτέμβριο

Μείωση 0,9% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο, κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2014, σε σύγκριση με το δείκτη του Σεπτεμβρίου 2013. Σε σύγκριση με το δείκτη του Αυγούστου 2014 σημείωσε μείωση κατά 3,5%.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο δείκτης όγκου στο λιανικό εμπόριο, κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2014, σε σύγκριση με το δείκτη του Σεπτεμβρίου 2013, σημείωσε αύξηση κατά 2,2%, ενώ σε σύγκριση με το δείκτη του Αυγούστου 2014 σημείωσε μείωση κατά 9,0%.

Σημειώνεται πως σκοπός του δείκτη κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο είναι η παρουσίαση της εξέλιξης της αγοράς αγαθών. Ο κύκλος εργασιών περιλαμβάνει τα συνολικά ποσά που έχει τιμολογήσει η επιχείρηση στη διάρκεια της περιόδου αναφοράς και τα οποία αντιστοιχούν σε μεταπώληση αγαθών χωρίς κανένα μετασχηματισμό.

Τα στοιχεία που συγκεντρώνονται, κάθε μήνα, αφορούν τις πραγματοποιηθείσες πωλήσεις (λιανικές και χονδρικές),από τις οποίες εξαιρείται ο ΦΠΑ, αλλά συμπεριλαμβάνονται οι άλλοι φόροι και τα τέλη επί των αγαθών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.