Σόιμπλε: Πρέπει να σεβόμαστε τους δημοσιονομικούς κανόνες

Σεβασμό των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων ζήτησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ένα έμμεσο μήνυμά του προς τη Γαλλία στην οποία δόθηκε περισσότερος χρόνος για να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.
Αυτήν την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην επιβάλει άμεσα κυρώσεις στη Γαλλία για την παραβίαση του ορίου του ευρωπαϊκού ελλείμματος.
«Οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε προς τους ευρωπαϊκούς κανόνες» δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Ντόιτσλαντφουνκ, προσθέτοντας πάντως τα εξής:
«Ξέρουμε πως ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς εταίρους μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μια κατάσταση δυσχερέστερη από τη δική μας και ξέρουμε πως έχουμε κοινή ευθύνη, πως οφείλουμε να φανούμε αλληλέγγυοι».
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ και η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν χάνουν ευκαιρία να υπογραμμίζουν τη σημασία του σεβασμού στους δημοσιονομικούς κανόνες. Όμως τις τελευταίες εβδομάδες φροντίζουν να μην επικρίνουν δημόσια τη Γαλλία, πρώτο εμπορικό εταίρο της χώρας τους, πετώντας τη μπάλα στις Βρυξέλλες όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης των γαλλικών παραβάσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.