Με 54 σφαίρες «γάζωσαν» την πρεσβεία του Ισραήλ

Συνολικά 54 κάλυκες των 7,62 mm έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής έξω από το κτήριο της πρεσβείας του Ισραήλ, στο Ψυχικό, που λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα έγινε στόχος επίθεσης με καλάσνικοφ.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο δίκυκλα, άνοιξαν πυρ κατά του κτηρίου της πρεσβείας, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί.
Άμεσα σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. κλιμάκια της οποία μετέβησαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή, ενώ τις έρευνες για την επίθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Στην πρεσβεία μετέβη και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Κικίλιας, ο οποίος είχε συνάντηση με την πρέσβη, κ. Ιρίτ Μπεν – Άμπα.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως «κανείς δεν μπορεί να διαταράξει τις σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ και πως «η ελληνική Πολιτεία στο σύνολό της στέκεται απέναντι σε αυτούς που σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση».
Σε ερώτηση για το πώς είναι δυνατόν να πραγματοποιείται επίθεση σε μία από τις καλύτερα φυλασσόμενες πρεσβείες της Αθήνας, ο κ. Κικίλιας απάντησε πως «οι αστυνομικοί κάνουν με σοβαρότητα και σεβασμό τη δουλειά τους» και ζήτησε να αφεθεί η ΕΛ.ΑΣ. να συνεχίσει το έργο της.
«Να αφήσουμε τις διευθύνσεις της ΕΛΑΣ να κάνουν τη δουλειά τους και λίαν συντόμως θα έχουμε πράγματα να πούμε. Η ελληνική πολιτεία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της, διότι η μάχη για να υπάρχει σταθερότητα και ανάπτυξη είναι επίπονη και διαρκής και επιβάλλει από όλους μας σοβαρότητα και επαγρύπνηση», πρόσθεσε.
Την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία καταδίκασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σ. Βούλτεψη, τονίζοντας πως «κάθε τρομοκρατικό χτύπημα, χτυπά κατάστηθα τη Δημοκρατία και την ίδια τη χώρα», ενώ το υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαίωσε με ανακοίνωσή του πως «η συνεργασία με το Ισραήλ δεν πρόκειται να πληγεί από την επίθεση».
Για «απαράδεκτη πράξη» έκανε λόγο από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως ο δίκαιος αγώνας των Παλαιστινίων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τέτοιες ενέργειες που βρίσκουν απέναντί τους τον ελληνικό λαό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.