Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ

Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη διαχείριση και τον έλεγχο του νέου ΕΣΠΑ.

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που θα περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για τη διαχείριση και τον έλεγχο του νέου ΕΣΠΑ, θα επιφέρει αλλαγές στην επιμελητηριακή νομοθεσία, στις ρυθμίσεις για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), καθώς και αλλαγές στη νομοθεσία για τις λαϊκές αγορές και την αγορά άρτου.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ είχε τεθεί ως αυτόνομο νομοθέτημα σε δημόσια διαβούλευση από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου και εκκρεμούσε η σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Πρέπει να τονισθεί πως εάν δεν ψηφισθεί ο νόμος για το νέο ΕΣΠΑ δεν θα είναι δυνατή η εκταμίευση των κοινοτικών κονδυλίων της νέας προγραμματικής περιόδου.

Ακόμη, εάν δεν ψηφιστούν εγκαίρως οι αλλαγές στην επιμελητηριακή νομοθεσία, τα επιμελητήρια κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πόρους, με δεδομένο ότι από την 1/1/2015 καταργείται η υποχρεωτική συνδρομή των επιχειρήσεων-μελών τους που μέχρι σήμερα αποτελεί το μοναδικό έσοδο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.