«Έμποροι με πολιτικές απόψεις και κοινωνικές ευαισθησίες»

Του Μέλους του ΕΣΒ με την παράταξη «Έμποροι έτοιμοι για όλα – Ενάντια στην κρίση» Δημ. Κανελλή

Στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου στις 10 Ιούλη, στηρίζουμε την παράταξη: «Έμποροι έτοιμοι για όλα Ενάντια στην κρίση».

Είμαστε έμποροι με πολιτικές απόψεις και κοινωνικές ευαισθησίες και πάνω από όλα με τα ίδια προβλήματα.
Είμαστε έτοιμοι για όλα γιατί θέλουμε ο ΕΣΒ:

– Να είναι δίπλα στους εμπόρους. Να μην δίνει μόνο την εικόνα ότι υπάρχει μόνο για τη μηνιαία συνδρομή και για το πρόγραμμα λειτουργίας αλλά να αναδεικνύει πολύ καλύτερα τα όσα κάνει αλλά και να κάνει πολύ περισσότερα.
– Να ξεκινήσει επιτέλους το χτίσιμο εμπιστοσύνης με το καταναλωτικό κοινό του Βόλου, με συγκροτημένο και μεθοδικό τρόπο από τον ΕΣΒ, ώστε να αναδειχθεί το όφελος από την ποιότητα, την εξυπηρέτηση αλλά και τις πιο οικονομικές τιμές που μπορεί να βρει στα μαγαζιά του Βόλου.
– Να είναι σύλλογος για το σύνολο των καταστημάτων τόσο του κέντρου όσο και των άλλων περιοχών της πόλης μας (Ν.Ιωνία, Ν.Δημητριάδα, Νεάπολη, Καραγάτς, Παλιά κ.α.). Να λειτουργεί, να αποφασίζει και να σχεδιάζει με γνώμονα τις ανάγκες όλων των εμπόρων.
– Να αποκτήσει νομικό σύμβουλο για τα μέλη του. Ειδικά την περίοδο που διανύουμε, η ύπαρξη συμβούλου είναι κάτι τελείως αναγκαίο!
– Να απαιτεί από τους αρμόδιους φορείς με αποφασιστικότητα κι όχι απλά να στέλνει αιτήματα τα οποία πρωτοκολλούνται και μετά απλά αφήνονται στην μοίρα τους.
– Να λαμβάνει υπόψη του τις γνώμες των μελών του, να κάνει συχνά συζητήσεις και εκδηλώσεις που να ακούγονται οι γνώμες όλων των εμπόρων. Να διοργανώνει συζητήσεις ανά περιοχές ώστε να εκφράζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι συνάδελφοι σε κάθε γειτονιά.
– Να φροντίσει ο ΕΣΒ να αναδείξει τοπικές επιχειρήσεις αλλά και τοπικά προϊόντα που παράγει η περιοχή μας και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσει με σταθερά βήματα μια ταυτότητα αναγνωρίσιμη!
– Να καταδείξει ότι αν τα μαγαζιά είναι ανοικτά και τις Κυριακές τότε δεν θα δούμε ανάπτυξη αλλά το “θάνατο του εμποράκου”. Σε τελευταία ανάλυση από τους καταναλωτές δεν λείπει ο χρόνος για αγορές, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΕΙΠΟΥΝ, που με τις μειώσεις, την ανεργία, τις περικοπές, την αυξημένη φορολογία έχουν εξανεμιστεί και δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά.
Είμαστε ενάντια στην κρίση και δεν πρόκειται να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια μέχρι απλά να βάλουμε λουκέτο στα μαγαζιά μας, αλλά θέλουμε να παλέψουμε για:

– να μην μείνει κανένας έμπορος χωρίς περίθαλψη για τον ίδιο και την οικογένειά του.
– Να πάψει η διάλυση και καταλήστευση του ταμείου μας. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε να μας επιβάλλουν ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη 300€.
– Να σταματήσει η εξοντωτική φορολόγηση 26% από το 1€. Να επανέλθει το αφορoλόγητο για τα χαμηλά εισοδήματα και στους επαγγελματίες. Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος. Να μειωθεί ο ΦΠΑ από 23% προς όφελος και των καταναλωτών. Δεν είναι στήριξη από την πλευρά του κράτους η συνεχής αύξηση των εξόδων για μια επιχείρηση.
– Να ανατραπεί το μέτρο για κατασχέσεις από χρεή προς το ταμείο μας!
Ως Εμποροι του Βόλου θέλουμε να καταδείξουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ με την κατάσταση αυτή.
Ήρθε η ώρα να πάρουμε την τύχη εμείς στα χέρια μας, όπως πρέπει να κάνει κι όλη η κοινωνία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.