Από καρδιάς…. Αναφορά στους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Του Στάθη Τοπαλίδη

Είμαι για πρώτη φορά ,με κάποιους φίλους μου στη συνεδριακή αίθουσα του Δήμου για να παρακολουθήσουμε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κατά την εκτίμηση των φίλων μου θα ανέβαιναν οι τόνοι όλων των παραταξιακών εκπροσώπων μας ,στην προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι μάχονται και προσπαθούν για το καλό της πόλης, των εργαζομένων και άλλων θεμάτων και περιπτώσεων που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους..
Ειλικρινά από ΚΑΡΔΙΑΣ καταθέτω την εκτίμησή μου για όλους τους εκπροσώπους μας ,επειδή αρκετοί από τους εκλεγμένους υπήρξαν παιδιά –μαθητές μου ,σήμερα καταξιωμένοι πολίτες της πόλης μας και διακεκριμένοι επιστήμονες όλων των διαστρωμάτων της κοινωνίας του Βόλου ,αρκετοί φίλοι μου σοβαροί επιχειρηματίες , επαγγελματίες και ανθρώπων του καθημερινού μόχθου.
Θα πρέπει να ομολογήσω ότι η γενική εικόνα δεν ήταν και αυτή που θα περίμενα .
Επικράτησε προϊόντος του χρόνου , καταστρατήγηση των κανόνων λειτουργίας για θεσμούς και θεσμικά όργανα , υποτίθεται υπεύθυνα εκλεγμένα από τους πολίτες ,για σωστή εκπροσώπηση και προστασία του, σε βαθμό αποχώρησης όλων των διαφωνούντων.
Η Ελλάδα μας ως πνευματικό κληροδότημα των φιλοσόφων και σοφών είχε την τύχη να αναδείξει κατά καιρούς αρκετούς σωτήρες , εθνάρχες οι οποίοι έπρεπε να διαθέτουν σίγουρα το χάρισμα του αλάθητου. Σήμερα ζούμε τα αποτελέσματα αυτής της μοναδικότητας ως περιούσιος λαός .Μήπως διεκδικούμε εμείς τώρα ,σήμερα μερίδιο αυτών των αρετών και αξιών διαχρονικά ; Θα μας έκανε σοφότερους εάν μελετούσαμε ιστορικά τις περιόδους ευημερίας και οικονομικής εξαθλίωσης με τους δικούς μας αλάνθαστους , γινόμενοι τώρα «βορά» των εκμεταλλευτών , αδηφάγων , οικονομικά εύρωστων για να ομονοούμε επιτέλους κάποτε σαν ΄Εθνος ,Κοινωνία και ως Δήμος .
Θέλω να πιστεύω ότι οι προθέσεις όλων των εκπροσώπων των παρατάξεων ,είναι να προσφέρουν υπηρεσία στους δημότες μας ο κάθε ένας με τις δυνάμεις και δυνατότητες που διαθέτει και μπορεί.. Ταυτόχρονα όμως πιστεύω ότι είναι λανθασμένος ο τρόπος που προσπαθεί να τις διεκδικήσει και να πραγματοποιήσει.
Κατά την προεκλογική περίοδο οι επικεφαλείς των παρατάξεων είχαν στη διάθεσή τους αρκετό χρόνο προκειμένου να καταθέσουν τις προθέσεις τους και οι πολίτες καλέστηκαν να επιλέξουν με ποιους θα κυβερνηθούν , με ποιους θα συνεχίσουν να συμπορεύονται στη συνέχεια της ύπαρξης και λειτουργίας του Δήμου.
Προέκυψε η σημερινή σύνθεση της Δημοτικής Αρχής με νέες αντιλήψεις και οράματα και θα τόνιζα από πολύ φρέσκα νέα άτομα στην αγωνιστική κονίστρα και ανόθευτα μυαλά με νέα ορμή και κέφι για προσφορά στις σημερινές ανάγκες του Δήμου και των δημοτών του Βόλου. Αυτή η ομάδα έχει κάποιον αρχηγό με διαφορετικές ,καινούργιες αντιλήψεις που σοκάρουν και σίγουρα προβληματίζουν . Δεν ήταν άγνωστα αυτά στους συμπολίτες μας. ΄Ετσι θέλησαν και έπραξαν οι δημότες μας να τον θέσουν μπροστάρη τους και προκειμένου να του δώσουν τη δυνατότητα να υλοποιήσει το πρόγραμμα που εξήγγειλε για την επόμενη πενταετία. Πίστεψαν ότι ο σημερινός Δήμαρχος θα τηρήσει όλα όσα υποσχέθηκε , σε αντίθεση με προηγούμενους άρχοντες..
Ο συγκεκριμένος Δήμαρχος που λειτουργεί ιδεολογικά με μια διαφορετική δική του φιλοσοφία και κουλτούρα ,αν τον ερμηνεύω σωστά , ξεκαθαρίζει σε κάθε του επιχειρηματολογία ότι με τους μηχανισμούς των κομμάτων και συνδικαλιστών και όποιες εξουσίες ξεπροβάλουν από αυτές δεν συμβιβάζεται και δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια .Θέλει να είναι η ομάδα του και ο ίδιος κυρίαρχος αυτού του παιχνιδιού και να φέρει ακεραία την όποια ευθύνη απορρέει από τις προγραμματισμένες του ενέργειες .και υποσχέσεις που έδωσε μπροστά στα μάτια του λαού του Βόλου.
Οπότε για μένα και τον οποιοδήποτε δημότη οι προσβλητικές και προκλητικές συμπεριφορές και αναφορές σε παρελθοντολογίες και γεγονότα είναι ασφαλώς καταδικαστέες και λυπηρές και θα πρέπει να μας προβληματίζει ο εξευτελιστικός αυτός διασυρμός και δεν είμαστε καθόλου ευτυχείς όταν καταστρατηγούνται κανόνες , κανονισμοί και θεσμοί που διέρχονται κρίση.
.Εύχομαι και ευχόμαστε να μη ζήσουμε τους εκπροσώπους μας στα δημοτικά συμβούλια με πανοπλίες και να μη εγγράφονται μέλη συλλόγων πολεμικών και αμυντικών τεχνών. Πρόσφατα είχαμε Δήμαρχο με μαύρη ζώνη και δεν γνωρίζω ακριβώς ποιόν ρόλο έπαιζε ο «ΚΕΡΒΕΡΟΣ» διευθυντής του , δάσκαλος του καράτε και έπρεπε οι πολίτες να βρούνε τον δικό τους «ΗΡΑΚΛΗ» να διαβούν την είσοδο του Δημαρχείου.
Προέχει πάνω από όλα η Δημοτική Αρχή να προάγει τον πολιτισμό σε κάθε έκφανσή του , στηρίζοντας τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία της πόλης και διαφυλάσσοντας παράλληλα την πολιτιστική της κληρονομιά.
Αγώνα λοιπόν για ένα Βόλο της αλληλεγγύης , της αξιοπρέπειας και της γνήσιας δικής μας Δημοκρατίας. Με λίγη υπομονή και καλή θέληση όλα θα αναδειχθούν με την πάροδο του χρόνου και ευχή όλων μας να δικαιωθούμε μέσα από τις άοκνες φιλότιμες και ανιδιοτελείς ανθρώπινες προσπάθειές σας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.