“Αυτό που θέλουν οι γυναίκες…”

Γράφει η Κατερίνα Δ. Βεργετάκη

Συχνά γίνεται λόγος για το γνωστό και “αιώνιο” ερώτημα: “Τι θέλουν οι γυναίκες;”. Πολλοί -κυρίως άντρες- λόγω της “αιώνιας” διαμάχης τους με το αντίθετο φύλο, σπεύδουν ν’ απαντήσουν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “οι γυναίκες δεν ξέρουν τι θέλουν”. Δεν τους αδικώ! Και δεν τους αδικώ, επειδή δεν καταλαβαίνουν. Τι δεν καταλαβαίνουν; Μα φυσικά τις γυναίκες και συνεπώς τον ψυχισμό τους.

Είναι πλέον κοινώς αποδεκτό, αλλά και επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι ο εγκέφαλος των ανδρών δεν μπορεί να επιτελέσει πολύπλοκες, συνδυαστικές και ταυτόχρονες διεργασίες. Για να είναι αποδοτικός ο ανδρικός εγκέφαλος, θα πρέπει να επιτελεί μια εργασία την φορά και σ’ αυτή να επικεντρώνεται. Ο γυναικείος εγκέφαλος όμως, δεν λειτουργεί έτσι. Ο γυναικείος εγκέφαλος είναι σχεδιασμένος να επιτελεί και να φέρει σε πέρας πολλές συνδυαστικές και ταυτόχρονες λειτουργίες, με αποτέλεσμα να μπορεί να καταφέρει να κάνει ότι απαιτείται στον μισό χρόνο, απ’ όσο θα κάνει ένας άνδρας για να ολοκληρώσει τις ίδιες εργασίες. Όμως, αγαπημένοι μου αναγνώστες, δεν θα σας κουράσω άλλο με τις επιστημονικές μελέτες, οι οποίες είχαν ως σκοπό την εισαγωγή και ίσως την δικαιολόγηση των ανδρών στο ζήτημα που πραγματεύεται το άρθρο μου.

Για τους λόγους που προαναφέρω, οι άνδρες αδυνατούν να κατανοήσουν τις ανάγκες των γυναικών. Από την άλλη πλευρά οι γυναίκες, συχνά παραπονιούνται ότι δεν τις καταλαβαίνουν οι άντρες…και δεν έχουν άδικο! Όμως, είναι τελικά πολύ απλό αυτό που θέλουν οι γυναίκες. Αυτό που επιθυμούν οι γυναίκες, δεν είναι αντικείμενο, δεν είναι shopping therapy, δεν είναι κάτι επιφανειακό, αν έτσι νομίζουν οι άνδρες. Αυτό που θέλουν οι γυναίκες, είναι κατανόηση, προσοχή, στοργή, αγάπη, φροντίδα. Είναι αυτό που και οι ίδιες προσφέρουν απλόχερα σε όσους αγαπούν. Το μόνο λοιπόν που θέλουν, είναι να υπάρχει κάποιος σ’ αυτόν τον πλανήτη που να τις νοιάζεται και να τις καταλαβαίνει. Και πριν βιαστείτε να κρίνετε κι εμένα που γράφω το άρθρο, θα ήθελα να σας πω ότι απλώς αυτή η “αιώνια” διαμάχη μεταξύ των δύο φύλων έχει καταντήσει πια κουραστική και για τα δύο φύλα…ανοίξτε οι άνδρες τ’ αυτιά σας και το μυαλό σας. Ακούστε, αφουγκραστείτε και κατανοήστε αυτά που σας λέμε σε απλά ελληνικά, πριν βιαστείτε να μας χαρακτηρίσετε “γκρινιάρες”. Γιατί μάλλον, άνδρες και γυναίκες, έχουμε απλώς χαθεί κάπου στην μετάφραση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.