Η Μ.Ε.Τ.Α. για ΙΜΑΣ και ΣΥΡΜΑ

Από τη Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή Μαγνησίας ΜΕΤΑ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: ‘ Oι εργαζόμενοι στην βιομηχανία ΙΜΑΣ ΑΕ και ΣΥΡΜΑ, βρίσκονται σε απεργία διαρκείας, ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να εφαρμόσει εκ περιτροπής εργασία.
Oι εργαζόμενοι ξεσηκώθηκαν και απέχουν από τις εργασίες τους, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και στη καταπάτηση των εργασιακών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Η κινητοποίηση αυτή των εργαζομένων έχει τη στήριξη όλης της εργατικής τάξης, της πόλης , που αντιμετωπίζει σήμερα την εργοδοτική επίθεση και υφίσταται τις συνέπειες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Οι εργαζόμενοι στην ΙΜΑΣ & ΣΥΡΜΑ δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει όλη η εργατική τάξη απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα, που έχει επιβάλλει στους χώρους δουλειάς η εργοδοσία με την κάλυψη της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα να εκφράσουν έμπρακτα την ταξική αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους Εργαζόμενους .
Να αγωνιστούν για την αποκατάσταση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων που επλήγησαν την περίοδο των μνημονίων.
Αντιμέτωποι με το νέο εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν και με ένα κράτος που υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων κεφαλαιοκρατών, θεωρούμε ότι ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος περισσότερο από ποτέ. Κι ότι είναι πιο επιτακτική και αναγκαία από ποτέ η στήριξη και ενίσχυση όλων των αγώνων που βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν το βάζουν κάτω.
Γίνεται πλέον συνείδηση σ’ όλους τους εργαζόμενους ότι σήμερα η ικανοποίηση ακόμη και των παραμικρών και ιδιαίτερων κλαδικών και συνδικαλιστικών αιτημάτων σχετίζεται και με την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης. Δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα και να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας σε όφελος του λαού, αν δεν αγωνιστούμε ταυτόχρονα και για τη διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την εθνικοποίηση και κοινωνικοποίηση των τραπεζών, την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και το ξήλωμα όλου του μνημονιακού θεσμικού πλαισίου που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια.
Το ΜΕΤΑ δηλώνει ότι θα εντείνει τις προσπάθειές του, μέσα από τα συνδικάτα, για να αποκαλυφτούν οι βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές και θα αγωνιστεί για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και αυτών που τις εφαρμόζουν.
Ο ενιαίος αγώνας των εργαζομένων και των κοινωνικών κινημάτων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν , είναι αγώνας κατά της φτώχειας και της εξαθλίωσης που αυταρχικά και βίαια επιβάλουν.

«Αυτό το δρόμο μας δείχνουν οι αγώνες των εργαζομένων στην ΙΜΑΣ & ΣΥΡΜΑ , στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στα πανεπιστήμια , στα εργοστάσια. Αυτό το δρόμο μας δείχνουν σήμερα οι καθαρίστριες, που συμβολίζουν την αξιοπρέπεια και τον ηρωισμό της εποχής μας».
Το εργατικό κίνημα θα αγωνιστεί για την άμεση ανάκληση αυτής της ακραίας αντεργατικής απόφασης. Καλούμε όλους τους εργαζομένους και τα συνδικάτα, όλες τις κοινωνικές συλλογικότητες της πόλης ,να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων για δουλειά και αξιοπρέπεια.
Νίκη στους Εργαζόμενους της ΙΜΑΣ & ΣΥΡΜΑ
Αλίμονο αν αποτελεί μοναδική μας επιλογή, η φτώχεια, η εξαθλίωση και η λογική της «ψωροκώσταινας». Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζει η αστική τάξη της χώρας μας για τους εργαζόμενους, αυτό εξάλλου έκανε σ’ όλες τις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας αυτού του τόπου. Η μοναδική επιλογή που έχουν οι εργαζόμενοι είναι να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους.

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζόμενους, απολυμένους κι ανέργους, τους νέους και τις νέες, όλες και όλους τους πολίτες του Βόλου, στη στήριξη και κλιμάκωση , του δίκαιου αγώνα των εργαζόμενων της ΙΜΑΣ & ΣΥΡΜΑ, που δίνουν μια μάχη αξιοπρέπειας και αγωνιστικότητας, για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Όλοι και όλες να στηρίξουμε την κλιμάκωση του αγώνα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.