Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Γράφει ο Κ. Λεβέντης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων και Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.
Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας.
Αυτή η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε το μετασχηματιστικό δυναμικό της ένα δισεκατομμύριο τουρίστες.

Σήμερα, περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο τουρίστες ταξιδεύουν σε διεθνή προορισμό κάθε χρόνο. Αυτά τα δισεκατομμύρια τουρίστες έχουν κάνει τουρισμό ο κορυφαίος οικονομικός τομέας, συνεισφέροντας το 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ και το 6% των συνολικών εξαγωγών world’s.

Ωστόσο, αυτές οι μεγάλες αριθμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν κάτι περισσότερο από την οικονομική της ισχύ – αντανακλούν τεράστιες δυνατότητες tourism’s και την αύξηση της ικανότητας για την αντιμετώπιση ορισμένων από τις πιό πιεστικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη, χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ως τομέας πίσω από όσες ένας στους έντεκα θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, ο τουρισμός είναι μια πολύτιμη πηγή ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους. Χτισμένο γύρω από τα εκατομμύρια των διαπολιτισμικών συναντήσεων συμβαίνει κάθε μέρα σε διάφορες γωνιές του κόσμου, ο τουρισμός είναι επίσης μια πύλη για την καλύτερη κατανόηση του κόσμου πέρα από τα σύνορά μας, το πρώτο βήμα για την οικοδόμηση της ειρήνης και μεταξύ των κοινοτήτων και των εθνών.

Ο τουρισμός είναι περισσότερο από ακριβώς για την επίτευξη ενός προορισμού – τουρισμός έχει παγκόσμια εμβέλεια. Κάθε φορά που ταξιδεύουμε, γινόμαστε μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος που έχει τη δύναμη να οδηγεί θετική αλλαγή για τον πλανήτη μας και όλων των ανθρώπων.

Αυτό το 27, Σεπτεμβρίου, ας γιορτάσουμε την αξία των «Ένα δισεκατομμύριο τουρίστες» και να συνεργαστούν στην κατασκευή του τουρισμού ένα πραγματικό όργανο ευκαιριών και της κοινωνικής ένταξης. Ας στρέψουμε όλοι την δύναμη του ενός δισεκατομμυρίου σε μια πραγματική δύναμη του καλού.

World Tourism Day 2015: One Billion Tourists, One Billion Opportunities

Επί της ευκαιρίας της γιορτινής σημερινής ημέρας ,αυτή της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, θα ηθελα να επικοινωνήσω μαζί σας καταλήγοντας σ ένα προβληματισμό.
Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας αλλά και ενός προβληματισμού για την σημασία τους τουρισμού.
Ένα δισεκατομμύριο επισκέπτες ,ένα δισεκατομμύριο ευκαιρίες είναι το κεντρικό σύνθημα της φετινής επετειακής γιορτής.
Αυτή η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε την παγκόσμια δυναμική οπού πάνω από ένα δισεκατομμύριο τουρίστες.
ταξιδεύουν σε διεθνή προορισμό κάθε χρόνο.
Αυτά τα δισεκατομμύρια τουρίστες έχουν κάνει τον τουρισμό έναν κορυφαίο οικονομικό τομέα, συνεισφέροντας το 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ και το 6% των συνολικών εξαγωγών παγκοσμίως.
Ελλάδα ,Θεσσαλία ,Μαγνησία ,Πήλιο, κάθε τουριστικός προορισμός μια μοναδική δυναμική που είναι η βασική οικονομική δραστηριότητα που επηρεάζει όλους τους άλλους κλάδους με υπερδιπλάσια συνεισφορά αυτή του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Αγαπητοί μου φίλοι,
Μια σκέψη με οδηγεί στο μήνυμα μου, για τους ανθρώπους του τουρισμού αλλά και για τους ανθρώπους που αποφασίσουν για αυτόν…
Ένα δισεκατομμύριο επισκέπτες ,ένα δισεκατομμύριο ευκαιρίες
με την αντιστοίχιση κάποιων αρκετών εκατομμυρίων , χιλιάδων ,εκατοντάδων στην Ελλάδα ,Θεσσαλία ,Μαγνησία ,Πήλιο και σε κάθε τουριστικό προορισμό αντίστοιχα τυγχάνει της αντιστοίχισης των ευκαιριών για τους ανθρώπους του τουρισμού αλλά και για τους ανθρώπους που αποφασίσουν για αυτόν.

Προβληματιστείτε φίλοι μου….

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.