Οι τάχαμου δήθεν κοινωνικές ευαισθησίες και ο εθελοντικός τυχοδιωκτισμός

Ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "Δρόμοι Συνεργασίας" γιατρός Ματθαίος Δραμητινός
Του Ματθαίου Δραμητινού - Δημοτικού συμβούλου Βόλου, Δρόμων συνεργασίας, ανατροπής και αλληλεγγύης. Τ. Προέδρου Ιατρικού συλλόγου Μαγνησίας

Κύριε Δήμαρχε και Κύριε αντιδήμαρχε κοινωνικών υπηρεσιών.

Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι βαθειά ριζωμένη στο Βόλο, παράγει ουσιαστικό έργο και δεν έρχεται ένα Σαββατοκύριακο να κάνει την φιγούρα της, όπως εσείς άλλωστε το διατυμπανίζετε ως εξαιρετική προσφορά, μιας φανταιζί δημοτικής αρχής. Την Δευτέρα που θα αποχωρίσουν οι φανφαρόνοι πολιτικοί σας εταίροι θα συνεχίσετε να αδιαφορείτε για τον ανασφάλιστο και για τα ανεμβολίαστα παιδιά ; Θα πέσει αυλαία στην αλληλεγγύη ;

Με έκπληξη παρακολουθούμε τις συνεχείς σας δηλώσεις για το καραβάνι της αλληλεγγύης του ιατρικού συλλόγου Αθηνών και της αρχιεπισκοπής, ότι θα έρθουν στην πόλη μας για ένα Σαββατοκύριακο, με μερικούς ειδικούς γιατρούς, να εμβολιάσουν μερικά παιδιά, να γράψουν τα μέσα ενημέρωσης, φωτογραφίες και video και να αποχωρίσουν την Κυριακή, γιατί έχουν να «σώσουν και άλλους ιθαγενείς» Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμάμε την όποια εθελοντική εργασία, ειδικά αν πρόκειται για κοινωνικό έργο, αλλά επιτρέψτε μας να είμαστε καχύποπτοι για τα κίνητρα της κάθε κοινωνικής φωτοβολίδας, ειδικά από ανθρώπους που με την πολιτική τους πορεία, χώνουν βαθύτερα αυτόν τον λαό στην μιζέρια και ας προσποιούνται τους φιλεύσπλαχνους της μιας βραδιάς.

Δεν είναι καθόλου κακό να αγνοείτε, μια και δεν είστε από εδώ τις δράσεις σε αυτή την πόλη, αλλά είναι τουλάχιστον ύποπτο ότι στενοί συνεργάτες σας, σχετικοί με την υγεία, γιατροί , οδοντίατροι, «αγνοούν συστηματικά» την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο ιατρείο αλληλεγγύης του ιατρικού συλλόγου Μαγνησίας, εδώ και δύο χρόνια. Αυτό μαζί με το κοινωνικό φαρμακείο του φαρμακευτικού συλλόγου παράγουν έργο που έχει εκτιμηθεί πανελλαδικά αλλά και παγκόσμια και αυτό φαίνεται από τους εθελοντές, τους ωφελούμενους και από τις πολλές προσφορές φίλων από την χώρα μας και από το εξωτερικό. Εκεί προσφέρουν όλες οι ειδικότητες των γιατρών, γίνονται εργαστηριακές εξετάσεις και εμβολιασμοί παιδιών με ένα παράλληλο δίκτυο γιατρών που συνεπικουρεί το μόνιμο πρόγραμμα. Ταυτόχρονα πολλοί, εθελοντές, νοσηλεύτριες , ψυχολόγοι αλλά και άνθρωποι απλοί που βοηθούν στην καθαριότητα και στην διεκπεραίωση της ρουτίνας μαζί με τους 2000 ανασφάλιστους και τα χίλια παιδιά που έχουν εξυπηρετηθεί σε αυτή την δομή, αποτελούν μια κυψέλη αλληλεγγύης σε αυτό τον ταλαιπωρημένο τόπο.

Κύριε Δήμαρχε, το κοινωνικό μας ιατρείο είναι δίπλα μας, Ναι Σκενδεράνη 11, σε δημοτικό χώρο πίσω από τον Δίαυλο. Εντύπωση έχει κάνει ότι το αγνοείτε, κανείς από την νέα δημοτική αρχή δεν το έχει καν επισκεφθεί και αυτό το κείμενο είναι μια πρόσκληση, όποτε εσείς θελήσετε, να σας ξεναγήσουμε, να συζητήσετε με τους εθελοντές, τους ασθενείς μας και να σας δείξουμε τα στατιστικά και τα βιβλία ασθενών για να ενημερωθείτε για την δουλειά που γίνεται μόνιμα εκεί, σε αντίθεση με τις περιστασιακές, ρηχές και αλλότριων κινήτρων πυγολαμπίδες που διαχειρίζεστε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.