Το πιο πυκνό σκοτάδι, πέφτει πριν ξημερώσει

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Μεϊκόπουλος

Γράφει ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ*

Βαφτίζοντας ως πολιτικό ρεαλισμό την έλλειψη οράματος και την υποταγή σε μια πραγματικότητα που βύθισε την ελληνική κοινωνία στο σκοτάδι της κοινωνικής αδικίας, της ανισότητας και της ασχήμιας, η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να απευθύνεται στον ελληνικό λαό με τα ίδια φθαρμένα επιχειρήματα του success story που έφεραν την ήττα της στις πρόσφατες εκλογές. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και εκτός κοινωνικής πραγματικότητας, εκείνοι που πολιτεύτηκαν με ιδιοτέλεια συνεχίζουν να μιλούν από τα έδρανα της Βουλής όχι για ανθρώπους, αλλά για αριθμούς, υπονομεύοντας την εθνική προσπάθεια για επίτευξη νέας συμφωνίας που θα διασφαλίζει την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

Την ίδια ώρα, η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στηρίζει την νέα κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της με τους Ευρωπαίους, ενώ χιλιάδες Έλληνες και δημοκρατικοί πολίτες σε όλη την Ευρώπη, με μόνη ίσως κοινή τους «ιδεολογία» την αξιοπρέπεια, διαδηλώνουν ενάντια στη λιτότητα και για την επιστροφή της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αυτό το πρωτοφανούς αποφασιστικότητας κίνημα συμπαράστασης, που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στη φτώχεια και την ανεργία σημαίνει την επιστροφή της πραγματικής πολιτικής στη ζωή των ανθρώπων.

Η πίεση από τους εταίρους μας είναι ασφυκτική, όμως το πιο πυκνό σκοτάδι πέφτει, λίγο πριν ξημερώσει. Βαδίζουμε έναν δρόμο δύσκολο. Έχουμε όμως συνοδοιπόρο μας την κοινωνία και αυτό είναι ένα νέο δεδομένο στο πολιτικό σκηνικό της τελευταίας 5ετίας που ενισχύει την διαπραγματευτική δύναμη της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτή η εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε.

Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή. Είτε η Ευρώπη θα διατηρήσει την κοινωνική της συνοχή κάνοντας στροφή σε πιο δημοκρατική κατεύθυνση είτε θα κατρακυλήσει πάνω στα ερείπια των ιδρυτικών της αξιών. Σε εκείνους που σπεύδουν να προβλέψουν αδιέξοδο απαντάμε πως η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Άλλωστε, οι ίδιοι θεωρούσαν ανέφικτη την αναπόφευκτη τελικά γενναία απόφαση του ελληνικού λαού να αλλάξει το πολιτικό κατεστημένο στις 25 Γενάρη ταρακουνώντας ολόκληρη την Ευρώπη.

Το πρώτο βήμα προς την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του λαού μας έγινε. Έχουμε την κοινωνία, το δίκιο και την κοινή λογική με το μέρος μας. Διεκδικούμε ένα νέο Συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης, που θα σέβεται τους κανόνες λειτουργίας της Ευρωζώνης, χωρίς να συνθλίβει τον ελληνικό λαό με την πέτρα της λιτότητας. Καταρχήν όμως ζητάμε χρόνο, ζητάμε να μην διαπραγματευτούμε το μέλλον της χώρας με το πιστόλι στον κρόταφο. Εν τω μεταξύ πρωτοτυπούμε… προχωρώντας στην εφαρμογή των προγραμματικών μας δεσμεύσεων στο πλαίσιο μιας πολιτικής στην υπηρεσία του ανθρώπου, ξεκινώντας από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τα μέτρα για την θεσμική ανασυγκρότηση της χώρας που θα υλοποιηθούν παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας. Αυτή τη μάχη για την αλλαγή της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής της λιτότητας και την στροφή στην βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή είμαστε αποφασισμένοι να την δώσουμε με κάθε κόστος. Αυτό είναι για εμάς πολιτικός ρεαλισμός.

*Δημοσιεύτηκε στο ΧΩΝΙ της Κυριακής 15.2.2015 και στο ηλεκτρονικό στις 17.2.2015

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.