Το Πολυτεχνείο θα συμβολίζει πάντα τους αγώνες του λαού …

Από την παράταξη «Έμποροι – Ενάντια στην Κρίση»

Το Πολυτεχνείο και η 17 Νοέμβρη του 1973, έχουν καταφέρει 42 χρόνια μετά, να παραμένουν ζωντανά κι ανεξήτηλα χαραγμένα στη μνήμη του ελληνικού λαού και της πατρίδος μας. Παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα γιατί συμβολίζουν τους αγώνες που έχει δόσει ο λαός μας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Γιατί συμβολίζουν και αποδεικνύουν περίτρανα ότι όταν η νεολαία αγωνίζεται για το δίκιο και για τα δικαιώματά της μπορεί να κατατροπώσει ακόμη και τα πιο σκληρά στρατιωτικά καθεστώτα.
Το σύνθημα που τράνταξε τότε όλη την Ελλάδα και που έκανε τη σπουδάζουσα νεοαλαία να βγει μπροστά σε έναν αγώνα, που στη συνέχεια στήριξαν τόσο εργάτες και αυτοαπασχολούμενοι αλλά και το σύνολο σχεδός του ελληνικού λαού ήταν το ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Αυτό το σύνθημα παραμένει και σήμερα επίκαιρο στους αγώνες του ελληνικού λαού για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στην ανεργία και τη μετανάστευση στην οποία εξωθείται μεγάλο κομμάτι της νεολαίας, στις διεκδικήσεις για εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν για όλους και στους αγώνες για ελευθερία που μας τη στερούν καθημερινά, αφού μας επιβάλλουν πολιτικές που δεν έχουμε επιλέξει ως λαός.
Επίκαιρο όμως παραμένει και το αίτημα για να σταματήσουν οι πόλεμοι και οι αιματοχυσίες που προκαλούνται από την προσπάθεια των ισχυρών να ελέγξουν τους λαούς, θρέφοντας πολλές φορές και ακραίες απόψεις που τελικά ξεφέυγουν από κάθε έλεγχο, με τραγικά αποτελέσματα.
Το Πολυτεχνείο και η 17 Νοέμβρη δείχνουν ότι μόνο όταν ο λαός παίρνει στην τύχη στα χέρια του μπορεί να διεκδηκήσει τα δικαιώματά του. Κανείς δικτάτορας, καμιά φασίζουσα και απολυταρχική άποψη και πρακτική δεν μπορεί να φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα.
Καλούμε λοιπόν κι εμείς από την πλευρά μας όλη την κοινωνία του Βόλου την Τρίτη 17 Νοέμβρη 2015 να δόσει μαζικά το παρόν στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου και στην πορεία στις 18.00 από το Πανεπιστήμιο. Να δώσει όμως και το παρόν και τους σύγχρονους αγώνες της κοινωνίας μας για ένα καλύτερο μέλλον.
ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.