Το τέλος της πολιτικής αυταπάτης του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Μιχάλης Μιτζικός, Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης "Δύναμης Βόλου", Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας

Αυτήν την ώρα που τα χρηματιστήρια του κόσμου βιώνουν στιγμές της οικονομικής κρίσης του 2008, αυτήν την ώρα που κατά χιλιάδες μετανάστες εισέρχονται ανεξελέγκτως στη Χώρα μας , αυτήν την ώρα που η κατάσταση της οικονομίας επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα, η Ελλάς έχει μία υπό παραίτηση Κυβέρνηση η οποία προσπαθεί εναγωνίως να σύρει πάλι πρόωρα τον Ελληνικό λαό στις κάλπες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την μη ψήφιση Προέδρου Δημοκρατίας, προκάλεσε πρόωρες εκλογές τον Γενάρη του 2015. Ο ελληνικός λαός, δυστυχώς, πίστεψε τα προεκλογικά ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο 12.000 ευρώ, κατάργηση των Μνημονίων με ένα άρθρο, αφορολόγητο αγροτικών επιδοτήσεων, στην ουσία όλο το περιβόητο πρόγραμμα (sic) της Θεσσαλονίκης αποδείχθηκε μετεκλογικά ως απάτη, «fraud» όπως επί λέξει αναφέρει στο κύριο άρθρο της η έγκυρη Financial Times (22/8/15, σελ. 6).
Έπειτα από πέντε μήνες Βαρουφάκειας παιγνιώδους διαπραγμάτευσης παρωδίας, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις παλλινωδίες της έφτασε τον Ιούνιο του 2015, να αποχωρεί μονομερώς, στην πραγματικότητα δραπέτευσε, από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να εξαντλεί κάθε προθεσμία που είχε προσυμφωνηθεί με τους εταίρους και να προκηρύσσει (ένα αμφιβόλου συνταγματικότητος) δημοψήφισμα και να προτρέπει τον ελληνικό λαό να καταψηφίσει ένα σχέδιο μνημονίου, ένα σχέδιο το οποίο εν πολλοίς ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έστελνε πριν ώρες στις Βρυξέλλες.
Με το που προκηρύσσει το δημοψήφισμα, ο κ. Τσίπρας κλείνει τις Τράπεζες και αποφασίζει τα capital controls (βλέπε σχετικά ΦΕΚ) τα οποία στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία και φέρνουν πλήγμα στον τουρισμό μας. Αφού κοντεύει να τιναχθεί το ελληνικό Κράτος στον αέρα (λόγια του υπό παραίτηση Πρωθυπουργού στη Βουλή) και να εκδιωχθεί η Ελλάς από το ευρώ, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφει νέο Μνημόνιο (και το επικυρώνει στη Βουλή με ένα άρθρο).
Ο κ. Τσίπρας σέρνει τη Χώρα πάλι σε νέες εκλογές τον Σεπτέμβρη για να λάβει υποτίθεται νέα στήριξη του λαού για να εφαρμόσει το Μνημόνιο ΙΙΙ, δηλαδή για το ίδιο Μνημόνιο για το οποίο ο κ. Τσίπρας προέτρεπε το λαό με τύμπανα και νταούλια να το καταψηφίσει δύο μήνες πριν σε δημοψήφισμα που ο ίδιος προκάλεσε.
Το κόστος βεβαίως για τις παλλινωδίες της υπό παραίτηση κυβέρνησης και τα κομματικά και δη προσωπικά αδιέξοδα του κ. Τσίπρα και των στελεχών του τα πληρώνει ακριβά η Χώρα και περισσότερο ο ιδιωτικός τομέας που υπέστη, ιδίως με τα capital controls, κατά πολλούς αναλυτές, ανήκεστη βλάβη.
Μείωση κύκλου εργασιών επιχειρήσεων, απολύσεις και διαθεσιμότητες εργαζομένων (βλέπε SOVEL Αλμυρού), μερικές από τις συνέπειες των πειραματισμών του κ. Τσίπρα με την οικονομία για να διασωθεί ο ίδιος πολιτικά. Ποιος από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νοιάστηκε πραγματικά για τα αφύλαχτα σύνορα στο Αιγαίο και τους μετανάστες που έχουν κατακλύσει τα νησιά μας ; Πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απολογούμενα, φθάνουν να μιλούν για εξαπάτηση του λαού.
Για το ΣΥΡΙΖΑ ήρθε το τέλος της πολιτικής αυταπάτης. Με την Ελλάδα δεν παίζουμε και κανένα κόμμα δεν είναι πάνω από την Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, κοίταξε τον πολίτη στα μάτια, και παρόλο τα όποια λάθη και παραλείψεις, ως Κυβέρνηση ποτέ δεν έβαλε το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της Χώρας. Η Νέα Δημοκρατία με συνέπεια και με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας θα πορευθεί και τώρα. Στις επικείμενες εκλογές, εναπόκειται πλέον στους Έλληνες πολίτες να δώσουν ένα τέλος στην πολιτική εξαπάτηση, οι Έλληνες πολίτες να δώσουν ένα οριστικό τέλος στις ζαριές του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα με το μέλλον και την ευρωπαϊκή πορεία της Χώρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.