ΓΙΑΤΙ …

Από τον Βασίλη Χαλαστάρα *

Δυστυχώς όλες οι εκτιμήσεις δεν προοιωνίζουν ένα αισιόδοξο μέλλον, ιδιαιτέρως για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους. Αναπόφευκτα λοιπόν μόνος δρόμος των κοινωνικών εκείνων ομάδων που πλήττονται από αυτή την νεοφιλελεύθερη και άκρως ταξική πολιτική που οδηγεί στην πλήρη απορύθμιση της αγοράς εργασίας και ανοίγει την όρεξη στην εργοδοτική αυθαιρεσία , έμεινε ο δρόμος του αγώνα και της αντίστασης.

Μια σειρά μεγάλων προβλημάτων μας ωθούν και μας αναγκάζουν να απαντούμε γιατί πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΓΣΕΕ στις 8 ΔΕΚΈΜΒΡΗ
στο ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ.

ΓΙΑΤΙ πρέπει να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος και η εξαθλίωση του λαού.
ΓΙΑΤΙ η ακρίβεια και ο ανεξέλεγκτος καλπασμός των τιμών μειώνουν την αγοραστική δύναμη προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων.
ΓΙΑΤΙ η κυβερνητική τιμολογιακή πολιτική των ΔΕΚΟ τροφοδοτεί την ακρίβεια τον πληθωρισμό και την αισχροκέρδεια.
ΓΙΑΤΙ οι μισθοί και τα ημερομίσθια συνεχώς υποβαθμίζονται.
ΓΙΑΤΙ η αποβιομηχάνιση το κλείσιμο των επιχειρήσεων, οι απολύσεις και η διατήρηση της ανεργίας στα ύψη καλά κρατούν και δεν αντιμετωπίζονται.
ΓΙΑΤΙ τα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά προβλήματα συνεχίζουν ανεξέλεγκτα να διογκώνονται οδηγώντας στην φτώχεια τον κοινωνικό αποκλεισμό και την εξαθλίωση ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του εργασιακού πληθυσμού.
ΓΙΑΤΙ η Δημόσια περιουσία εκποιείται ,τα κοινωνικά αγαθά εμπορευματοποιούνται, η φορολογία κατά των μισθωτών και των συνταξιούχων συνεχίζεται χωρίς οίκτο.
ΓΙΑΤΙ αμφισβητούνται οι ΣΣΕ ,ανατρέπονται και καταργούνται κεκτημένα δικαιώματα .
ΓΙΑΤΙ η απώλεια του εισοδήματος μας διευρύνεται με τα προσθετά φορολογικά μέτρα
ΓΙΑΤΙ οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι , οι συνταξιούχοι έχουμε μόνο μία επιλογή.
Απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης – εργοδοτών χρειάζεται μια εργατική απάντηση με συντονισμένους αγώνες και διεκδικήσεις που θα αποκρούουν την επίθεση και θα απαιτούν τη ριζική βελτίωση των συνθηκών ζωής, των αμοιβών, των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας. Με διεκδικήσεις και στόχους που θα αμφισβητούν το μονόδρομο της λιτότητας την ανάγκη των απολύσεων, τις παραχωρήσεις στο όνομα της δύσκολης καταστάσεις.
ΓΙΑΤΙ είναι πλέον μονόδρομος η ενότητα και ο αγώνας των εργαζομένων για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

*Γεν. Γραμματέας στην Ένωση
Προσωπικού Βιομηχανίας
Τσιμέντων Βόλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.