“La commedia e‘ finita”

Του Κώστα Παρδάλη

Εμπορία διαχείρισης εντυπώσεων και ένας εκρηκτικός πληθωρισμός ύβρεων και πολυποίκιλης νοηματικής εκφραστικής, αναπτύσσεται νυχθημερόν στα ένθεν κακείθεν έδρανα, της μασημένης ιδεολογικής ιδιοτέλειας των ανέκφραστων φαινομενικά αλληλομισούμενων.

Τουλάχιστον δεν τηρούν μπροστά στα τηλεοπτικά παραισθησιογόνα και το σαβουάρ βίβρ της δημοκρατικής δικαιοσύνης, στην εναλλαγή της ψευδαισθητικής αλληλούβρεως.

Βρίζονται ταυτόχρονα, επιχειρώντας να κατασκευάσουν εντυπώσεις αντιστασιακής πραγματικότητας, μοιράζοντας τον τηλεοπτικό χρόνο σε ανούσια ρητορική συνθηματολογία και σε ξεδιάντροπη προπαγάνδα.
Δημόσιος λόγος που πάσχει από ρεαλιστική βάση και στοχεύει μόνο στην μεθόδευση ψυχολογικής εντύπωσης, για το ποιος είναι λαϊκότερος και δικαιότερος.

Δείγμα προοδευτικού εκσυγχρονισμού και μια γλωσσική επικοινωνία ζωντανού λόγου, ποιότητας, πολιτικής εμπειρίας, τηλεοπτικής αμεσότητας και οραματικού στοχασμού.

Όλα τα εφόδια που πρέπει να έχει ένας πολιτικός εκπρόσωπος, ο οποίος έχει κληθεί να διαχειριστεί φλέγοντα κοινωνικά θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Το μόνο το οποίο απουσιάζει απ’ αυτόν τον καρναβαλικό θίασο είναι η προβιά της αρκούδας και το τουμπερλέκι της ρυθμικής γυμναστικής.

Τις γυφτιές, τους γύφτους και το πανέρι του αναγκαστικού οβολού, τους βλέπουμε καθημερινά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.