Δεύτερο μετάλλιο στην Πολωνία για Βολικάκη

Πιστός στο ραντεβού με το βάθρο και σε αυτήν τη διεθνή διοργάνωση (Grand Prix of Polish) ο Χρήστος Βολικάκης. Έπειτα από την Ιταλία όπου κατέκτησε την 1η θέση στο σπριντ και 1η στο κεϊρίν (και τα δυο Ολυμπιακά αγωνίσματα) τώρα στην Πολωνία ξανά στο βάθρο με 3η θέση στο σπριντ και 3η στο κεϊρίν.

Η συσωρευμένη κούραση και των δύο αγωνιστικών ημερών (ήταν ο μοναδικός αθλητής ταχύτητας που και τις δυο ημέρες ήταν στο βάθρο) και η τακτική της κούρσας του τελικού (μέσα στην τελική 6άδα ήταν 2 Πολωνοί και 2 Τσέχοι αθλητές που συνεργάζονταν) δεν άφησαν περιθώρια στον Βολικάκη να ανοιχτεί και να βγάλει την ταχύτητά του. Έτσι μη ρισκάροντας τελικά (με τον φόβο κάποιας πτώσης) παρέμεινε κλεισμένος και επέλεξε την τελευταία στιγμή να προωθηθεί μέχρι και το μετάλλιο. Ο Χρήστος έφτασε στον τελικό περνώντας απευθείας με πρώτη θέση στον 1ο γύρο του αγωνίσματος και 2η θέση στους ημιτελικούς.

Οι εμφανίσεις του Βολικάκη αποδεικνύουν το διεθνές αγωνιστικό του επίπεδο και η βαθμολογία που μάζεψε από τις επιτυχίες του στους διεθνείς αγώνες κατηγορίας 1 όπου και διακρίθηκε, του δίνει άνεση προπονητικού χρόνου και σχεδιασμού ώστε να ελέγξει την κορύφωση της απόδοσής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.