Σούπερ Λίγκα: Στο ίδιο έργο… χωρίς θεατές

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει πάλι αυτό το Σαββατοκύριακο, χωρίς όμως την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των φορέων του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο κ. Κοντονής τόνισε την απόφαση της κυβέρνησης για την πάταξη της βίας στα γήπεδα και επεσήμανε ότι την προσεχή Δευτέρα θα υπάρξει νέα απόφαση της κυβέρνησης για την τύχη του πρωταθλήματος.
«Η απόφαση της κυβέρνησης είναι πως οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών και θα την εξετάσουμε και για την επόμενη Κυριακή. Ευχόμαστε όλα αυτά να έχουν ολοκληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση, ο ορίζοντάς μας είναι ορίζοντας για δύο Κυριακές» τόνισε ο υφυπουργός.
Ο κ. Κοντονής συνέχισε αναφερόμενος στα μέτρα που η Πολιτεία έχει αποφασίσει ότι πρέπει να ληφθούν αλλά και στο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους: «Τα άμεσα μέτρα είναι η άμεση διακοπή αγώνων σε περίπτωση που σημειωθούν επεισόδια, τα πρόστιμα και η αφαίρεση των βαθμών. Για τα δύο τελευταία, ωστόσο, απαιτείται άμεση διόρθωση των πειθαρχικών κωδίκων. Για την επόμενη περίοδο βασικό μέτρο είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο, για την αντιμετώπιση της βίας και της φοροδιαφυγής».
Όταν ρωτήθηκε αν τα μέτρα ισχύουν και για τον αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός απάντησε ότι «για τους αγώνες του Κυπέλλου δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση για οποιαδήποτε απαγόρευση. Όμως και γι’ αυτόν τον αγώνα θα ισχύσουν όσα συμφωνήθηκαν απόψε. Θα έχω μια σειρά επαφών για τον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακού. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα, το υπουργείο μας, το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και αυτό της Προστασίας του Πολίτη. Ελπίζω, ό,τι έχει συμβεί να παραδειγματίσει τους πάντες».
Όσο για τη στάση των παραγόντων είπε ότι «ελπίζουμε όλοι να λειτουργήσουν λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πολλών», ενώ για τη συνάντηση που θα έχει με την UEFA υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση θα θέσει το σχέδιό της υπόψη της διεθνούς ομοσπονδίας, θα ακούσουμε τις σκέψεις τους και πιστεύω πως θα έχουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο για την πάταξη της βίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.