Συνεχίζεται το λουκέτο!

Χωρίς Εθνικά πρωταθλήματα το προσεχές Σαββατοκύριακο

Σαββατοκύριακο χωρίς πρωτάθλημα στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες και τη Γ΄ Εθνική θα είναι το προσεχές (22-23 Νοεμβρίου), εκτός εξαιρετικού απροόπτου. Ποιο θα ήταν αυτό; Να υπαναχωρήσει η ΕΠΟ από την απόφαση που έλαβε στις 14 Νοεμβρίου, βάσει της οποίας δεν θα ορίζονται διαιτητές από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.
Η ομοσπονδία είχε ζητήσει από τη Σούπερ Λίγκα και τη Football League να συμφωνήσουν ότι θα σταματήσουν τις επικριτικές και ενίοτε «εμπρηστικές» δηλώσεις και ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας για να μην στοχοποιούνται τα στελέχη της. Αυτό όχι μόνο δεν συνέβη στην περίπτωση της Σούπερ Λίγκας αλλά προκάλεσε διάσπαση μεταξύ των συλλόγων της ανώτατης Εθνικής κατηγορίας.
Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στάθηκαν απέναντι, η Ξάνθη απείλησε με αποχώρηση από το πρωτάθλημα και από τη στιγμή που δεν υπήρξε κοινός τόπος συνεννόησης η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε σήμερα ότι «… δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος αναίρεσης της απόφασης που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 14/11/2014, για μη ορισμό διαιτητών από την ΚΕΔ/ΕΠΟ σε όλους τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων (Super League, Football League, Γ΄ Εθνική Κατηγορία)».
Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «η ΕΠΟ έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση με μοναδικό γνώμονα την προστασία των εμπλεκομένων, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο τα απαιτούμενα πρώτα βήματα δεν έγιναν, ούτε από την πλευρά της Πολιτείας, ούτε και από αυτή των ΠΑΕ, άρα δεν προκύπτει και ο λόγος διαφοροποίησης της θέσης της Ομοσπονδίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.