κ. Δήμαρχε τι συμφέροντα εξυπηρετεί η διάλυση του Ολυμπιακού Βόλου;

Επιστολή συμπολίτη φιλάθλου του Ολυμπιακού Βόλου προς τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο

Επιστολή απευθυνόμενη προς τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό Βόλου και με τις ζυμώσεις, που γίνονται με πρωτοβουλία του, για τη δημιουργία μίας ποδοσφαιρικής ομάδας, λάβαμε και δημοσιεύουμε από φίλαθλο του Ολυμπιακού Βόλου και αναγνώστη του Magnesianews.gr και Magnesiasports.gr στην οποία αναφέρει τα εξής:

” Αξιότιμε κε Δήμαρχε,

Η πρόσφατη ανοιχτή συγκέντρωση για τον Ολυμπιακό Βόλου που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Ξενία, τα όσα εκτυλίχθησαν και ειπώθηκαν εκεί, συνδυαστικά με την κυριακάτικη δημοσιευμένη επιστολή του κου. Κουτρούμπα που σας προτρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλία για τη ίδρυση και δημιουργία μιας ομάδας στην πόλη μας που αποτελεί όραμά του από το 1997, μου προκάλεσε ευλόγως συνειρμούς και απορίες όσον αφορά τη συγκεκριμένη επιθυμία κάποιων, αλλά ορατών πλέον, αμφιλεγόμενων φίλων στην οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου.

Κε. Αχιλλέα, που το όνομά σου είναι συνδεδεμένο με την μεγαλύτερη επιτυχία του Ολυμπιακού Βόλου, που αδίκως τιμωρήθηκε στη συνέχεια με εξαφάνιση από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Θυμάμαι ακόμη την συνάντησή μας προ πολλών ετών σε μαγαζί των παραλιακών προαστίων της Αθήνας, πριν αναλάβεις και επίσημα το τιμόνι του συλλόγου, όπου μας ενστερνίστηκες το όραμά σου για τη δημιουργία ΜΙΑΣ ομάδας στην πόλη με διαφορετικό έμβλημα και ονομασία, εκτοπίζοντας τον Ολυμπιακό Βόλου. Συγκυριακά ή όχι, σήμερα βρισκόμαστε να συζητάμε αυτό το ζήτημα, για το οποίο έχει διαρρεύσει, εδώ και μήνες, ότι υπάρχουν ζυμώσεις. Η απάντηση, όπως τότε έτσι και σήμερα, δεν έχει αλλάξει, γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ΙΔΕΑ γαλουχημένη στις ψυχές μας και όχι επιχείρηση όπως δυστυχώς κάποιοι ίσως τον αντιλαμβάνονται!

Αναρωτιέμαι αν, πίσω από το όλο εγχείρημα, τυχαία και σκόπιμα επιστρατεύεται το όνομα σου και ο θεσμικός ρόλος σου, όπως αποδίδεται στην επιστολή του κου. Κουτρούμπα. Αιφνίδια όμως έρχεται στη μνήμη μου η πρόσφατη συνάντηση του κου. Μπατζιάκα με εκπροσώπους άλλων ερασιτεχνικών ομάδων, παρουσία των κυρίων Τόρη και Βαρούτσικου σε χώρου του Δημαρχείου, όπου δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι συζητήθηκε το θέμα της μιας ομάδας με όχημα τον Ολυμπιακό Βόλου. Η παρέα τους ενισχύθηκε με την παρουσία σας και τις ευλογίες σας για ένα τέτοιο εγχείρημα. Αντίστοιχες δηλώσεις σας έχουν καταγραφεί μήνες νωρίτερα σε άλλα τοπικά και αθηναϊκά ειδησεογραφικά μέσα.

Εύλογα μου δημιουργούνται διάφοροι συνειρμοί. Μήπως τελικά δεν είστε απλός παρατηρητής αυτής της προσπάθειας για τη διάλυση της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου; Μήπως το όνομα Ολυμπιακός θεωρείται trademark της ομάδας που εδρεύει στον Πειραιά και κάποιοι ενοχλούνται; Μήπως η μετονομασία της ομάδας αποτελεί αντάλλαγμα; Μήπως πρόκειται για επικοινωνιακό παιχνίδι με απώτερο στόχο την εκ νέου συσπείρωση του κόσμου της ομάδας, που απομακρύνεται σταδιακά από το πλευρό της , για τους διάφορους γνωστούς λόγους που έχουν εκφραστεί κατά καιρούς; Μήπως μέσα από μία τεχνητή εξαθλίωση της ομάδας κάποιοι σύμβουλοι θεωρούν ότι ο κόσμος θα αναγκαστεί να αποδεχθεί με λιγότερη αντίσταση ένα τέτοιο εγχείρημα όταν θα κληθεί να απαντήσει στο ψευτο-δίλημμα ο Ολυμπιακός Βόλου στο τοπικό ή μία άλλη ομάδα κάτω από την αγκαλιά ενός μεγάλου επενδυτή; Και αν όντως υπάρχει ο μεγαλο-επενδυτής, γιατί θέτει ως αναγκαιότητα την αλλαγή του ονόματος και εμβλήματος; Σε τι εξυπηρετεί κάτι τέτοιο; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να πειστεί από εσάς ο επενδυτής, που είστε άνθρωπος με προσωπικότητα και ισχυρά πρεσβεύω, ότι πρέπει να σεβαστεί τον κόσμο, την ιστορία και την ονομασία της ομάδας; Θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια;

Ενδεχομένως σας αδικώ (που είναι και το πιθανότερο) με όλους τους παραπάνω συλλογισμούς μου, αλλά δυστυχώς βρίσκομαι σε σύγχυση, μαζί με αρκετό επίσης κόσμο, αφού οι τοποθετήσεις σας δεν με διευκολύνουν να οδηγηθώ σε κάτι ξεκάθαρο. Βαθιά μέσα μου αισθάνομαι να συγκρούονται δύο θηρία με πρωταγωνιστή πάντα εσάς. Από τη μία μεριά το θηρίο των πραγματικών και βιωματικών περασμένων γεγονότων. Οι εικόνες της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής με τα δάκρυα στα μάτια σας να τρέχουν, η παρουσία σας στο γήπεδο της Λάρισας που λειτούργησε ως ανθρώπινη ασπίδα για την ομάδα μπροστά σε ένα κοχλασμένο και εκδικητικό κοινό, το έντονο πάντα συναίσθημα με το οποίο ζούσατε τα παιχνίδια και το οποίο αποτυπώνονταν εκφραστικά στο βλέμμα σας. Και από την άλλη μεριά το θηρίο που δημιουργεί όλους τους προαναφερόμενους αρνητικούς συνειρμούς που οδηγούν στην διάλυση της ιστορίας του Ολυμπιακού Βόλου. Ποια από τις δύο εικόνες θα πρέπει να κρατήσω στη μνήμη μου;

Μπορείτε να με (μας) βοηθήσετε μιλώντας ξεκάθαρα την ΑΛΗΘΕΙΑ; Εμείς ως φίλαθλος κόσμος αντέχουμε να γίνουμε κοινωνοί της αλήθειας που είναι μόνο ΜΙΑ και ποτέ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ.

Υ.Γ Εάν αληθεύει ότι πρόσφατα ρωτήθηκε στην Αθήνα ο μικρός σου υιός τι ομάδα είναι και αυτός απάντησε Ολυμπιακός Βόλου, προς τι όλος αυτός ο αναβρασμός τότε; Ας πορευτούμε ξανά μαζί με ειλικρίνεια!

Με τιμή,

Βασίλειος Ι. Δεσλής

Πτυχ. Ηλεκτ. Μηχαν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.