Μπάμπης Πάσχος: «Το Βολιώτικο ποδόσφαιρο βιάζεται καθημερινά» (video)

Από αριστερά: Ο γεν.γραμματέας Βασίλης Κανάβας, ο πρόεδρος Μπάμπης Πάσχος και ο ταμίας της ΕΠΣΘ Δημήτρης Καράβας.
Πραξικόπημα με αρπαγή των σφραγίδων και με το κλείδωμα των γραφείων καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ

O πρόεδρος, μετά την αναδιάρθρωση, της ΕΠΣΘ, Μπάμπης Πάσχος, έδωσε συνέντευξη Τύπου, εκτός γραφείων της Ένωσης, στα οποία έχει γίνει κατάληψη από την πρώην διοίκηση του κ. Μπατζιάκα και επεσήμανε τις ενέργειες που γίνονται για την αποκατάσταση του ονόματος της ΕΠΣΘ και του θεσμικού της ρόλου στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Παράλληλα έκανε λόγο για παράταση των μεταγραφών, ενώ κατήγγειλε τα όσα φοβερά συμβαίνουν με στόχο τον προεδρικό θώκο της Ένωσης.

Ξεκινώντας ο κ. Πάσχος αναφέρθηκε στα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στην ΕΠΣΘ, με το κλείδωμα των γραφείων: «Επαναλαμβάνονται τα τραγελαφικά φαινόμενα τα οποία μάλιστα είναι και παράνομα με το κλείδωμα των γραφείων της ΕΠΣΘ. Ο κ. Μπατζιάκας άλλαξε για μία ακόμη φορά τις κλειδαριές και έδιωξε το προσωπικό. Εμείς θέλαμε να κρατήσουμε τα προσχήματα, αλλά η απέναντι πλευρά δεν το θέλει αυτό. Αρνούνται να συμμορφωθούν με αυτά που λέει το καταστατικό της ΕΠΣΘ», είπε αρχικά και συνέχισε εξηγώντας πως έχουν τα πράγματα για το ΔΣ της ΕΠΣΘ.

«Παρά το από 15/6 αίτημά μας για σύγκληση του Δ.Σ. για αναδιάρθρωση ο κ. Μπατζιάκας το όρισε την τελευταία ημέρα του μήνα με σκοπό να κάνει τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΠΟ τα οποία τελικά έχασε. Μόλις όμως έφθασε η μέρα για τη διεξαγωγή του διοικητικού συμβουλίου ο κ. Μπατζιάκας εξέδωσε μια ανακοίνωση ότι λόγω εθνικών θεμάτων θα πρέπει να μετατεθεί για τις 9 Ιουλίου το ΔΣ. Το αρνηθήκαμε και παραστήκαμε κανονικά στο δ.σ. στις 30/6. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το καταστατικό, αναβολή σε συνεδρίαση μπορεί να δοθεί από τον πρόεδρο όταν συγκαλείται το δ.σ. από τον ίδιο. Στην προκειμένη περίπτωση τη σύγκληση του δ.σ. είχαν ζητήσει επτά μέλη του δ.σ. Άρα η συνεδρίαση έγινε κανονικά».

Ο κ. Πάσχος έκανε λόγο για πιέσεις που ασκήθηκαν σε μέλη, αλλά και για το πως αντικαταστάθηκαν οι παραιτηθέντες στο διοικητικό συμβούλιο: «Ασκήθηκαν τεράστιες πιέσεις σε επτά μέλη, σε άλλους λιγότερο σε άλλους περισσότερο. Κάποιους τους θεώρησαν πιο ευάλωτους, όπως τον κ. Γιώργο Κουτσουνίδη ο οποίος το πρωί της περασμένης Τρίτης υπέβαλλε την παραίτησή του (με αρ. πρωτ. 287/30-6-32015), λέγοντας στον κ. Πάσχο και ευρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση ότι «δεν αντέχει άλλο και θα παραιτηθεί», δηλώνοντας παράλληλα την υποστήριξή του. Την ίδια μέρα συγκλήθηκε η εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΣΘ έχοντας την απαραίτητη απαρτία (Τζοβάρας, Καραβάς, Κανάβας) η οποία έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Κουτσουνίδη και αντικατέστησε το παραιτηθέν μέλος, καλώντας με έγγραφη επιστολή το πρώτο αναπληρωματικό μέλος, μετά τον κ. Μαυροκέφαλο, κ. Χρήστο Καραβασίλη ο οποίος και πήρε τη θέση στο διοικητικό συμβούλιο. Την ίδια ημέρα κατέθεσε την παραίτησή του από το Δ.Σ. και ο Δημήτρης Καραγιάννης, με φαξ το οποίο ελήφθη στις 14.19. Συγκλήθηκε η εκτελεστική γραμματεία έπειτα και εκλήθη ο κ. Τσάγγαρης να πάρει τη θέση του».

Παράλληλα απάντησε στα όσα ακούστηκαν για το ΔΣ το οποίο προέκυψε η αναδιάρθρωση: «Ακούστηκαν γελοιότητες ότι το βράδυ της 30ης Ιουνίου διαρρήξαμε την πόρτα της ΕΠΣΘ, ενώ εμείς μπήκαμε κανονικά με κλειδί και με παρόντες όλους εσάς τους εκπροσώπους του Τύπου. Οι κ. Μπατζιάκας και Θεοδώρου γνώριζαν για το Δ.Σ. και δεν εμφανίστηκαν και γνωρίζουμε καλά τους λόγους. Η αναδιάρθρωση έγινε κανονικά και σύμφωνα με το καταστατικό».

Επικριτικός παρουσιάστηκε στη συνέχεια ο κ. Πάσχος απέναντι στους Μπατζιάκα και Θεοδώρου οι οποίοι με τη χρήση του άρθρου 19.5 απέπεμψαν τον Αντώνη Ακτσιαλή για δήθεν πλημμελή άσκηση καθηκόντων του γραμματέα χωρίς καμία τεκμηρίωση, ενώ τώρα όπως είπε δεν το αποδέχονται.

«Πως είναι δυνατόν να έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν μέσα στα γραφεία της ΕΠΣΘ διάφοροι παρατρεχάμενοι, δημοτικοί σύμβουλοι και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων και να μην έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου»; Αναρωτήθηκε και συνέχισε: «Ο κάθε πικραμένος μπαίνει στην ΕΠΣΘ και μας ρωτάνε εμάς που βρήκαμε κλειδί για να μπούμε μέσα; Βασανίζουν τον Κανούλη για το πως μπήκαμε μέσα. Ο κ. Μπατζιάκας αφαίρεσε τη σφραγίδα, το πρωτόκολλο της εκτελεστικής γραμματείας και άλλαξε ξανά τις κλειδαριές. Ζούμε σε ευνομούμενη πολιτεία ή ο καθένας κάνει ότι θέλει; Όλα τα στοιχεία και οι λόγοι για τον οποία γίνονται αυτά έχουν κατατεθεί στον εισαγγελέα. Οι κύριοι όμως εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι λόγω του δημοψηφίσματος τα δικαστήρια είναι κλειστά και δεν μπορούν να κινηθούν οι αυτεπάγγελτες διαδικασίες. Ας κάνουν ασφαλιστικά μέτρα, αν θεωρούν ότι δεν έχουμε δίκιο και δεν έγιναν όλα νόμιμα όπως ορίζει το καταστατικό».

Για παραπλάνηση της δικαιοσύνης έκανε επίσης λόγο ο κ. Πάσχος και για σωματεία που έχουν μόνο σφραγίδες και τα χρησιμοποίησαν για να υπογράφουν: «Σφραγίδες “Μαϊμού” από σωματεία για να παραπλανήσουν τη δικαιοσύνη. Σωματεία όπως το Βένετο που έχει να παίξει είκοσι χρόνια. Εγκαλώντας αυτούς που υπέγραψαν για αυτά τα σωματεία, τους νομικούς που χρησιμοποίησαν τις βεβαιώσεις και τους μηνυτές κατά της ΕΠΟ. Ο Δικηγορικός Σύλλογος εγκρίνει τέτοιες πρακτικές; Να επιχειρείται παραπλάνηση της δικαιοσύνης με “μαϊμού” σφραγίδες ποδοσφαιρικών σωματείων; Υπάρχει ΑΟ Βενέτου, Απόλλων Κροκίου, Εθνικός, Δόξα Αερινού; Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα».

Για τις συμπληρωματικές εκλογές διευκρίνισε: «Συμπληρωματικές εκλογές για να γίνουν θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα αναπληρωματικά μέλη τα οποία αντικαθιστούν παραιτηθέντα μέλη, όπως ορίζει το καταστατικό. Τα έγγραφα αποδεικνύουν ποιος είναι πρόεδρος και ποιος νομίζει ότι είναι»!

Κάποιοι είναι πάνω από το νόμο

Ο κ. Πάσχος κατήγγειλε την αρπαγή της σφραγίδας από τον κ. Μπατζιάκα, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο έγινε παράνομα: «Όπως ορίζεται στο καταστατικό, υπεύθυνος για τη σφραγίδα και τα βιβλία της Ένωσης είναι ο γεν.γραμματέας, ο οποίος όμως δεν είχε ούτε καν κλειδί! Παράνομα πήρε τη σφραγίδα και το πρωτόκολλο ο απελθών πρόεδρος κ. Μπατζιάκας».

Αποδοκίμασε τη φραστική επίθεση Ξηρού προς Καρεκλίδη

Για ακόμη μια φορά ο κ. Πάσχος αποδοκίμασε την φραστική επίθεση του πρώην νομικού συμβούλου της ΕΠΣΘ Αντώνη Ξηρού κατά του δημοσιογράφου Αρχιμήδη Καρεκλίδη και είπε χαρακτηριστικά: «Είχαν δημοτικό συμβούλιο στην ΕΠΣΘ», ενώ για τους δημοτικούς συμβούλους και άλλους “περίεργους” που βρίσκονταν στα γραφεία εκείνη την ώρα ενώ δεν είχαν καμία θεσμική ιδιότητα, αναρωτήθηκε τι δουλειά είχαν και βρίσκονταν εκεί.

«Πως τα ανέχεται αυτά ο κ. Μπατζιάκας, γιατί τα κάνει; Καλεί παραιτηθέντα μέλη ο Μπατζιάκας, ενώ τώρα δεν υπάρχουν διεθνή γεγονότα! Καλεί ένα συμβούλιο παρωδία με 4 άτομα. Καλεί τους κ.κ. Κουτσουνίδη και Καραγιάννη που έχουν παραιτηθεί! Θέλουν να τους ξεφτιλίσουν για ακόμη μία φορά. Αφού τους παραίτησαν, τώρα τους προσκαλούν σε ΔΣ! Θα επικαλεστούν ότι δεν έχουν παραιτηθεί οι δύο; Αφού είναι πρωτοκολλημένες οι παραιτήσεις τους. Θα αλλοιώσουν τα πρακτικά; Τότε θα διωχθούν αυτεπάγγελτα. Τότε θα δούμε αν εφαρμόζεται η νομοθεσία σε αυτό το κράτος ή όχι

Παραπλάνησαν και τα σωματεία

Ο κ. Πάσχος κατήγγειλε ότι όσα σωματεία υπέγραψαν στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΕΠΟ, παραπλανήθηκαν και χωρίς αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων υπέγραψαν αυθαίρετα οι πρόεδροι δήθεν “για να παίξουν τα παιδιά μπάλα”. «Τώρα ενημερώνονται από την ΕΠΟ ότι αν δεν ανακαλέσουν μπορεί να τιμωρηθούν με έως και δύο χρόνια ποινή αποκλεισμού από συμμετοχή στα πρωταθλήματα. Με αυτό τον τρόπο φθάνουν νέοι άνθρωπο με όρεξη για να προσφέρουν στο ποδόσφαιρο όπως ο κ. Βασίλης Τζέκας από τον Σαρακηνό, να παραιτούνται γι’ αυτό το θέμα».

Με απειλές παίρνουν βεβαιώσεις

Στη συνέχεια καταγγέλθηκαν από τον κ. Πάσχο και απειλές για τις βεβαιώσεις των σωματείων, κάτι που είναι γνωστό εδώ και μέρες στο Βόλο, αλλά κανείς πρόεδρος δεν… τολμούσε να το καταγγείλει δημόσια.

«Συνεχίζουν βέβαια να προσπαθούν να πάρουν βεβαιώσεις από τα σωματεία με κάθε “πρόσφορο και ευγενικό” τρόπο, με αιτιάσεις “δεν θα σου δώσω νερό ή δεν θα σου δώσω το γήπεδο” κλπ. για να συγκαλέσουν έκτακτη γενική συνέλευση και να προκαλέσουν εκλογές. Το αίτημα που θα πρέπει να υποβάλλουν τα ⅖ των μελών της Ένωσης προς το διοικητικό συμβούλιο θα απαντηθεί εντός 30 ημερών».

Για τις ενέργειες που γίνονται στην ΕΠΟ: «Φοβούνται ότι η ΕΠΟ θα ξεμπλοκάρει την κατάσταση πιο γρήγορα, όπως και μας έχουν διαβεβαιώσει. Διαβεβαιώνουμε τα σωματεία ότι η ΕΠΟ θα ξεμπλοκάρει την κατάσταση πιο γρήγορα, απ’ οτι αν θα γινόταν εκλογές. Κάποιοι όμως δεν θέλουν να συμβεί αυτό. Θέλουν να έχουν 11 “τηλεκατευθυνόμενους” συμβούλους από τον Big Brother και να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της ΕΠΣΘ. Αν δείτε ποιοι προαλείφονται για τη θέση του προέδρου και από ποιους περιτριγυρίζονται θα καταλάβετε ποιοι κρύβονται από πίσω».

Μιλώντας για τον Αντώνη Ακτσιαλή και για το γεγονός ότι θα μετάσχει στο δ.σ. “παρωδία”, όπως το χαρακτήρισε που έχει συγκαλέσει ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Τάσος Μπατζιάκας, σχολίασε: «Πάει και συνδιαλέγεται με αυτούς που τον χλεύαζαν πριν. Αυτοί που τον αποκαλούσαν «φελιζολάκια» (λόγω των ψαριών που φημολογείται ότι πήγαινε ως δώρα στα στελέχη της ΕΠΟ, μέσα σε φελιζόλ με πάγο). Αν του έχει μείνει λίγος εγωισμός πρέπει να αποστασιοποιηθεί. Δεν απαιτώ να έρθει την Τρίτη, αν και είναι υπόλογος αν δεν έρθει. Δεν πρέπει όμως να πάει σε αυτή τη φαρσοκωμωδία».

Θα μας φτύσουν, κάνε κάτι!

Περιγράφοντας την κατάσταση που ακολούθησε της απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΕΠΟ ο κ. Πάσχος είπε ότι οι συνεργάτες του, του ζήτησαν να κάνει κάτι διότι θα τους φτύσουν τα σωματεία και τα παιδιά θα τους βρίζουν διότι δεν θα μπορούν να παίξουν μπάλα. Έτσι ανέλαβε πρωτοβουλίες και έκανε επαφές με την ΕΠΟ. Ο κ. Μπατζιάκας, ήθελε να παραιτηθεί και να απαλλαγεί από όλα αυτά, διότι δεν άντεχε την πίεση. Παρά τις προθέσεις του όμως, τον πίεζαν να παραμείνει. Σε κατ’ ιδίαν συζήτηση ο κ. Μπατζιάκας του είπε πως τον δικαιολογεί για ότι κάνει. Σύμφωνα με τον κ. Πάσχο ο κ. Μπατζιάκας θέλησε να παραιτηθεί, αλλά δεν τον αφήνουν.

«Σε ένα άτυπο δ.σ. που κάναμε στο ξενοδοχείο “Ξενία” ο κ. Μπατζιάκας δήλωσε ότι θέλει να παραιτηθεί, μετά από μερικές μέρες όμως άλλαξε την απόφασή του για πολλοστή φορά. Πρόσφερε ο κ. Μπατζιάκας στο τοπικό ποδόσφαιρο και τώρα τα γκρεμίζει όλα με μια κλωτσιά, για αδιευκρίνιστους λόγους».

Το χρονοδιάγραμμα

Για το πώς έχουν από δω και στο εξείς τα πράγματα και τι διαδικασίες θα ακολουθηθούν ο κ. Πάσχος είπε: «Στις 8 Ιουλίου συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΠΟ, όπου θα τεθεί το θέμα της άρσης της ποινής που έχει επιβληθεί στην ΕΠΣΘ προκειμένου αυτό να συζητηθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα γίνει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Εκεί με τη θετική εισήγηση και της διοίκησης της ΕΠΟ, θα απαλλαγεί η ΕΠΣΘ.

Κοιτάμε τα σωματεία στα μάτια και τους λέμε ότι αν δεν έχει γίνει αυτό μέχρι τις 20 Αυγούστου, θα πάμε σε γενική συνέλευση και σε εκλογές. Το μόνο που θέλουμε είναι να διορθώσουμε ένα λάθος, να αποκαταστήσουμε την Ένωση και να παίξουν οι ομάδες ποδόσφαιρο. Αυτοί που θέλουν την Ένωση ας έρθουν να την πάρουν. Στο μεταξύ μπορούν τα σωματεία να παίρνουν τα δελτία μεταβολών και να προετοιμάζονται».

Μέχρι Οκτώβριο οι μεταγραφές

Σύμφωνα με τον κ. Πάσχο η περίοδος των μεταγραφών θα πάρει παράταση για δύο μήνες έως και τον Οκτώβριο, δίνοντας έτσι μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες μέχρι την έναρξη των πρωταθλημάτων. «Τα δελτία θα κατατεθούν αμέσως μόλις αποκατασταθεί η ΕΠΣΘ στην ΕΠΟ. Στο μεταξύ όμως γίνονται διεργασίες προκειμένου, αν υπάρχει δυνατότητα, να αρθεί μέσω της ίδιας επιτροπής εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ η ποινή που έχει επιβληθεί στην ΕΠΣΘ και να ξεμπλοκαριστούν νωρίτερα οι διαδικασίες».

Στο τέλος σχολίασε και τη φράση του Δημάρχου Βόλου ότι ο «Βόλος δεν εκβιάζεται»: «Ο Βόλος δεν εκβιάζεται! Ο Βόλος όμως βιάζεται καθημερινά από τέτοιες πρακτικές. Έχουμε “ματώσει” για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ο Βόλος δεν θα μπορούσε να εκβιάζεται από τον Πάσχο, τον Κανάβα, τον Καράβα και τον Τζοβάρα ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολλά ως παράγοντες στο τοπικό ποδόσφαιρο με προσωπικό πολλές φορές και οικονομικό κόστος. Από αυτούς που έβαζαν το χέρι στην τσέπη. Αλλά από αυτούς που το έβαζαν για να το πάρουν έπειτα πίσω στο δεκαπλάσιο. Μπορείτε να καταλάβετε από ποιον εκβιάζεται το ποδόσφαιρο.Θα γίνουν συγκεντρώσεις στον Αλμυρό, στο Βελεστίνο, στο Βόλο και στο Πήλιο και θα ενημερώσουμε όλα τα σωματεία».

Ο κ. Πάσχος έκλεισε αποκαλύπτοντας ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα με κάποιον που τον εξύβρισε: «Να προσέξει πολύ αυτός ο κύριος που με πήρε τηλέφωνο και με έβρισε χυδαία».

Β.Κανάβας: «Ο κ. Μπατζιάκας τα πήρε όλα»

Ο γεν. γραμματέας Βασίλης Κανάβας από την πλευρά του δήλωσε: «Οι στιγμές είναι κρίσιμες για την πατρίδα μας και αυτές οι κωμικοτραγικές καταστάσεις δεν θα έπρεπε καν να συμβαίνουν. Γι’ αυτό δυστυχώς όμως δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς. Εγώ είμαι υπεύθυνος σύμφωνα με το καταστατικό για τα γραφεία, τα βιβλία κλπ. Δυστυχώς όμως ο κ. Μπατζιάκας τα πήρε όλα. Ζητούσα κλειδί και μου έλεγε ο κ. Μπατζιάκας ότι δεν είναι απαραίτητο».

Ο κ. Κανάβας κατέκρινε για ακόμη μια φορά την αήθη επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος, Αρχιμήδης Καρεκλίδης από τον δικηγόρο Αντώνη Ξηρό και στις απειλές του κ. Ξηρού, για την υποβολή μηνύσεων, απάντησε ότι η ανακοίνωση που εκδόθηκε από κοινού με τον κ. Πάσχο, απλώς αποτυπώνει τα αληθινά γεγονότα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.