Πάτσης: «Κάποιοι θέλουν να φύγω, αλλά δεν θα τους κάνω το χατίρι»

Τέλος στα σενάρια αποχώρησης έβαλε ο Ανδρέας Πάτσης, μιλώντας στο Ράδιο Ένα και στην εκπομπή των Γιώργου Καρεκλίδη και Γιάννη Αναστασίου. Χαρακτήρισε πρωτοφανές αυτό που συνέβη στο παιχνίδι κυπέλλου με τη Ζάκυνθο, γιατί όπως είπε βρέθηκε μπροστά σε μία κατάσταση που δεν είχε αντιμετωπίσει εδώ και τρία χρόνια και για άλλη μία φορά … «Η πολλά υποσχόμενη δυναμική του κόσμου έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να καλύψει τους διαιτητές του αγώνα».

Μιλώντας για το παιχνίδι που ματαιώθηκε είπε: «Δεν είναι μόνο τα έξοδα των διαιτητών, αλλά και της λειτουργίας του γηπέδου. Ήταν κάτι πρωτοφανές αυτό που συνέβη. Το πρωτοφανές στην ιστορία της ομάδας, δεν ήταν να μη γίνει ο αγώνας αλλά ότι δεν υπήρχαν χρήματα να καλυφθούν αυτά τα έξοδα. Ο διαιτητής όταν ήρθαν τα χρήματα από την τράπεζα κι είχε περάσει ένα τρίλεπτο – τετράλεπτο από αυτό που ορίζει ο ΚΑΠ, ήταν ανένδοτος. Η Ζάκυνθος δεν είχε πρόβλημα να παίξει, αλλά ο διαιτητής ήταν κάθετος και έκλεισε το φύλλο αγώνος στην ώρα που προβλέπει ο ΚΑΠ. Η ομάδα είναι εντάξει σε διοικητικό επίπεδο, πληρώνει τις υποχρεώσεις της, αλλά η πολλά υποσχόμενη δυναμική του κόσμου έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να καλύψει τους διαιτητές του αγώνα… Το πρόβλημα δεν αφορά εμένα. Θα με αφορούσε αν δεν πλήρωνα την προσφυγή και δεν έπαιζε η ομάδα και τότε θα μπορούσαν να με κατηγορήσουν. Αυτόν τον παραλογισμό να μην τον χρεώνουν στον Πάτση. Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Εγώ θα συνεχίσω γιατί έχω μια υποχρέωση ηθική και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, εδώ θα είμαστε και θα το συζητήσουμε. Το να βάζεις το κεφάλι στο χώμα και να κάνεις τη στρουθοκάμηλο δεν βοηθά. Γιατί θα έπρεπε να ξέρει ο Πάτσης ότι θα έπαιζε με 75 φιλάθλους σε ένα τέτοιο γήπεδο και θα πρέπει να κουβαλάω χρήματα για τους διαιτητές, όταν τρία χρόνια που είμαι δεν έχει χρειαστεί ποτέ τέτοιο πράγμα; Υπήρχε βέβαια και μία δυστροπία του διαιτητή που δεν θα την κρίνω, γιατί είπε ότι εξάντλησε τη νομοθεσία».

Περί συγχωνεύσεων και αποχώρησης κι αν έχει ψυχικά αποθέματα να συνεχίσει: «Τι ψυχικά αποθέματα; Πέρασα δια πυρός και σιδήρου. Αν έχω ψυχικά αποθέματα φάνηκε σε όλη τη διαδρομή. Έχω τόση τρέλα, όση δεν φαντάζεται κανείς άνθρωπος. Υπάρχουν Νικιώτες που έχουν συναντήσεις μυστικές με ανθρώπους του Ολυμπιακού Βόλου. Υπάρχει και μία ανοχή και ένα όριο. Το να πάρεις μία ομάδα να την πας στη Super League και να έρχονται αυτή τη στιγμή και να λένε ότι την πας για συγχώνευση δεν ανέχομαι μετά από αυτή τη διαδρομή να δέχομαι μομφές επί του ήθους και του κύρους μου. Έχω ένα όριο αντοχής όσον αφορά την προσωπική μου αξιοπρέπεια και δεν με ενδιαφέρει να έρθω σε σύγκρουση με όλο τον κόσμο. Δεν θα κάνω πίσω. Δεν με απασχολεί τίποτα».

Επίσης μίλησε για ανθρώπους που το παίζουν Νικιώτες και προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα: «Ήρθαν κάποια στιγμή και μου είπαν ότι υπάρχουν εδώ μέσα μεγάλοι επενδυτές που θέλουν να μπουν στη Νίκη Βόλου, όταν είπαμε ότι αν θέλουν μπορούν, εκεί σταμάτησε η κουβέντα. Μετά με πήρε κάποιος άλλος να μου πει ότι πρέπει να δώσω μετοχές με ένα ποσό των 30, 40 χιλιάδων ευρώ. Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο να ξέρετε ότι όλα τα πράγματα είναι μια στρατηγική. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν θέματα πολιτικά, έχουν θέματα οικονομικά, έχουν θέματα να φαίνονται. Κάποιοι θέλουν να φύγω, αλλά εγώ το χατίρι αυτό δεν θα τους το κάνω. Αυτοί που θέλουν τη συγχώνευση σπιλώνουν εμένα. Τους ενοχλεί ότι δεν υποτάσσομαι και δεν δημιουργώ υπόγειες διαδρομές. Όλη αυτή η εξυγίανση στην ομάδα και αυτό δεν αρέσει.

Είναι τυχαίο που ανέβηκε η ομάδα και την επόμενη μέρα ξεκινά η μουρμούρα και η αμφισβήτηση; Αντί να το χαρείς αυτό το δώρο το υποτιμάς. Επειδή κανείς δεν είναι κουτός, προφανώς υπάρχει μια στρατηγική η οποία εκπορεύεται από συγκεκριμένους ανθρώπους. Είναι λίγοι αυτοί, αλλά αυτό το πράγμα αναπαράγεται και ο κόσμος αποξενώνεται».

Για τις ακριβές τιμές των εισιτηρίων κι αν γι αυτό δεν ήταν ο κόσμος στην κερκίδα: «Όταν τον Απρίλιο του 2012 έπαιζες με τον Τηλυκράτη στη Γ’ Εθνική στο Παντελής Μαγουλάς και είχες 1500 μέσα, δεν έχει καμία λογική να παίζεις με 75 άτομα στο Πανθεσσαλικό. Μην το εστιάζουμε σε κάτι που είναι εύκολο και στις τιμές των εισιτηρίων.

Είναι πολύ εύκολο να τα αφήσω όλα απλήρωτα και να πουλάω λαϊκισμό. Ο Πάτσης μαλ…. δεν κάνει και ξευτίλας δεν γίνεται. Τον καραγκιοζάκο για κανένα δεν θα τον κάνω. Το έχω ξεκαθαρίσει στους οργανωμένους. Σούπερ Λίγκα με συνθήκες Γ’ Εθνικής δεν γίνεται. Τουλάχιστον στο δικό μου πράγμα. Εγώ αγαπάω αυτό κάνω και δεν με ενδιαφέρει να ικανοποιώ κανέναν, αλλά είναι το έργο μου παρακαταθήκη. Έφτασα την ομάδα στη Super League και δεν θα γίνω τσίρκο για να ακούω μπράβο από δεξιά και αριστερά.

Οι οργανωμένοι έχουν διαρκείας, άρα δεν ήταν η τιμή του εισιτηρίου. Το να ανέβω Α’ Εθνική και ας τρελαθώ, το εγώ ακολουθώ παντού και όλα αυτά αποδείχτηκαν παραμύθι της Χαλιμάς»…

Στο τέλος ξεκαθάρισε ότι μέχρι τον Μάιο θα προστατέψει τους παίκτες: «Εγώ δεν πουλάω. Εγώ την ομάδα μου και τα παιδιά θα τα προστατέψω μέχρι στις 15 Μαίου που είναι οι τελικοί. Είτε έρθουν στο γήπεδο είτε είμαι μόνος μου. Είμαι συνεπής λόγων και έργων. Από κει και πέρα τα εσώψυχα, τα κόμπλεξ, τις κατινιές, τις μιζέριες, δεν θα τις ακολουθήσω και δεν θα μπω στη διαδικασία με κανέναν».

Για την κατάπτωση της εγγυητικής: «Για 3.500 ευρώ έγινε αυτό με την εγγυητική θα το πληρώσουμε και αυτό. Ήρθαν χρέη από ένα ξενοδοχείο από το 2007. Ήρθαν χρέη για έναν ποδοσφαιριστή Γιαλίδη. Εγώ θέλω όμως την εξυγίανση της ΠΑΕ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.