Συνέχισαν την …άσφαιρη παράδοση

Χωρίς γκολ για τρίτη συνεχόμενη φορά Πύρασος και Ρήγας Φεραίος - Καλύτεροι και με αρκετές μεγάλες ευκαιρίες οι φιλοξενούμενοι

Συνέχισαν την παράδοση που έχτισαν πέρυσι Πύρασος και Ρήγας Φεραίος καθώς και το τρίτο μεταξύ τους ματς στη Γ’ Εθνική έληξε χωρίς γκολ. Παιχνίδι με πάθος και δύναμη στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου σε αθλητικά όμως πλαίσια, με τους φιλοξενούμενους στη μεγαλύτερη διάρκεια να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να χάνουν πολλές κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρουν, κυρίως στο β’ ημίχρονο.

Για τον Πύρασο, στο αρχικό σχήμα ο Χαλάτσης κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Μπόρας, αριστερά ο Δημητριάδης, με στόπερ τους Μπασδάνη, Στεφανή που έπαιξαν μαζί για πρώτη φορά φέτος. Στο κέντρο, Βαγγελάκος, Κοτζαθανάσης στον άξονα, στις πτέρυγες Κοντοβάς, Μαλακασιώτης, σε επιτελικό ρόλο ο Τσιουρέλης και προωθημένος ο Αναστασίου.
Για τον Ρήγα Φεραίο, τερματοφύλακας ο Κεφαλάς, αμυντική τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά οι Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Γούτσιος, Σπαθής, στο κέντρο οι Ζενούνι, Γκάγκας, δεξιά ο Γεωρατζής, αριστερά ο Σέττος και σε ελεύθερο ρόλο ο Γκίκα πίσω από τον Κορέτα.
Το ματς ξεκίνησε με μια σέντρα-σουτ του Κοντοβά που μπλόκαρε ο Κεφαλάς στο 2ο λεπτό αλλά η πρώτη μεγάλη ευκαιρία σημειώθηκε στο 20′ και ήταν για την ομάδα του Βελεστίνου. Από ωραία ενέργεια και πάσα του Γεωργατζή, ο Γκίκα βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Χαλάτση, σούταρε κι έδιωξε με το σώμα ο πορτιέρε του Πυράσου σε κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα, ο Κορέτα έκλεψε την μπάλα πάνω στη γραμμή του άουτ από τον Στεφανή, μέσα στη μεγάλη περιοχή και ήταν σε θέση για γκολ όταν Στεφανής και Χαλάτσης έπεσαν πάνω στην μπάλα. Οι του Ρήγα Φεραίου ζήτησαν πέναλτι αλλά ο διαιτητής Καρατέρπος ήταν κοντά και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Σέττος από καλή θέση δεν είχε σωστό τελείωμα.
Στο 36ο λεπτό, ο Χατζηαθανασίου σέντραρε, ο Σέττος πήρε την κεφαλιά που μετατράπηκε σε πάσα και ο Κορέτα δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής σε ακόμη μία επικίνδυνη στιγμή για τους φιλοξενούμενους. Ο Πύρασος προσπάθησε προς το τέλος του α’ μέρους να πάρει τα ηνία του ματς δίχως όμως να έχει τη μεγάλη φάση καθώς υστέρησε στην τελική πάσα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, στο ξεκίνημα ο Κοντοβάς είχε μια κεφαλιά από καλή θέση, χωρίς όμως να την πιάσει όπως θα ήθελε, ενώ στο 52′ από πλάγιο άουτ του Στεφανή, ο έμπειρος επιθετικός πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, σούταρε στην κίνηση αλλά άστοχα.
Ακολούθησαν τρεις κλασικές ευκαιρίες για τον Ρήγα Φεραίο. Αρχικά στο 55′ από πάσα του Χατζηαθανασίου στην πλάτη της άμυνας, ο Σέττος βγήκε τετ-α-τετ με τον Χαλάτση που έφθασε τα όρια της μεγ. περιοχής, τον πλάσαρε και η μπάλα κατέληξε άουτ αφού έσκασε μπροστά στο τέρμα. Μετά στο 70′ ο Σέττος έκανε μακρινό πλασέ, με τον Χαλάτση να είναι και πάλι μακρυά από το τέρμα και η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και στο 74′ η μεγαλύτερη ίσως φάση, όταν από σέντρα του Σέττου, ο Γκίκα βρέθηκε στη μικρή περιοχή. Έκανε προσποίηση κι απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, το τελείωμα όμως ήταν κακό, ένα χλυαρό πλασέ που έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Πυράσου. Τελευταία καλή φάση στις καθυστερήσεις, όταν από πλάγιο άουτ του Στεφανή, ο Αναστασίου πήρε γυριστή κεφαλιά που πέρασε άουτ.
Χωρίς γκολ για τρίτη συνεχόμενη φορά το ντέρμπι Πύρασος-Ρήγας Φεραίος, με τις δύο ομάδες να διατηρούν τη θέση τους στο βαθμολογικό πίνακα. Οι γηπεδούχοι σήμερα έφεραν δεύτερη συνεχόμενη “λευκή” ισοπαλία στο γήπεδό τους, ενώ ο Ρήγας Φεραίος δεν μπόρεσε, αν και καλύτερος, να φθάσει στο γκολ και το τρίποντο. Επόμενο ματς για τους Αγχιαλίτες εκτός έδρας στον Καραϊσκάκη, για τουε Βελιστνιλιώτες εντός με τον Αιγινιακό.

Συνθέσεις:
Πύρασος: Χαλάτσης, Μαλακασιώτης (65′ Χατζητρακόσιας), Δημητριάδης, Μπόρας (78′ Χρ. Δαμάσκος), Κοτζαθανάσης, Στεφανής, Μπασδάνης, Βαγγελάκος, Τσιουρέλης (86′ Καψιώτης), Κοντοβάς, Αναστασίου.
Ρήγας Φεραίος: Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Γκάγκας, Γούτσιος, Γεωργατζής (93′ Θεοδώρου), Σέττος, Κορέτα (83′ Γουτούλης), Ζενούνι, Γκίκα (87′ Τσίπη).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.