Τέταρτη ήττα για τον Ηρακλή

Στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς», με αφόρητη ζέστη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Ηρακλής Βόλου δεν κατάφερε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα, γνωρίζοντας την τέταρτη ήττα σε ισάριθμα ματς. Σαφώς καλύτερος ο Διαγόρας Σεβαστής, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα της Πιερίας προηγήθηκε στο 11’ με τον Μπενίσκο, ισοφάρισε ο Τσελεπής έξι λεπτά αργότερα και ο Καθάριος διαμόρφωσε το 1-2 στο 60’. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και χαμένο πέναλτι λίγο πριν το δεύτερο τέρμα τους.

Ο Γιάννης Φασουράκης παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Πολυμέρου κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά τον Ασλάνογλου, αριστερά τον Ντούρο και στόπερ τους Ζαρίφη, Μοράλες (ο Σουλιώτης έμεινε εκτός αποστολής). Ανασταλτικοί χαφ οι Γκάγκας, Κοντοβάς, στις πτέρυγες οι Τσουκάλης, Νούσιας, σε επιτελικό ρόλο ο Μόσιος και προωθημένος ο Τσελεπής.
Οι φιλοξενούμενοι, από το ξεκίνημα, κυριάρχησαν και είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Ηρακλή να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο και να είναι σε θέση άμυνας.
Στο 3ο λεπτό, μακρινό σουτ του Καλουσίδη απέκρουσε ο Πολυμέρου σε κόρνερ, ενώ στο 6ο από σέντρα του Σαμανίδη, σουτ του Ταρασιάδη με κατεύθυνση προς το τέρμα, κόντραρε στα πόδια του Ντούρο. Το 0-1 έγινε στο 11’. Ο Σαμανίδης σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Πολυμέρου έδειχνε να μπλοκάρει την μπάλα αλλά του έφυγε από τα χέρια και ο Μπενίσκος, μπροστά στο τέρμα, την έσπρωξε στα δίχτυα.
Η απάντηση ήταν γρήγορη. Στο 17’, ο Μόσιος έγινε κάτοχος της μπάλας πίσω από τη σέντρα, την κράτησε ωραία και πέρασε φοβερή κάθετη πάσα, εκεί όπου πετάχθηκε στην πλάτη της άμυνας ο Τσελεπής. Την «τσίμπησε» από τον γκολκίπερ Σακελλαρίδη που έκανε μακρινή άστοχη έξοδο, βγήκε πλάγια και με πλασέ εκτός περιοχής, έγραψε το 1-1.
Ο Διαγόρας συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά τα χαλούσε στην τελική πάσα. Πάντως, δημιούργησε μερικές ακόμη ευκαιρίες. Στο 37’, από ωραία ατομική προσπάθεια του Μαυρίδη, ο Μπενίσκος έκανε το πλασέ από καλή θέση και ο Πολυμέρου μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια, αφού πρώτα ανέκοψε με το ένα χέρι χαμηλά την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.
Στο 41’ από πάσα του υψηλόσωμου επιθετικού, ο Κολαξίδης σούταρε από πλάγια δεξιά, στο οριζόντιο δοκάρι κι άουτ, στο 44’ από κεφαλιά-πάσα του Μπενίσκου, ο Καλουσίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία, με προβολή μέσα στην μικρή περιοχή χωρίς στόχο, ενώ στο 45’ τελική του Σαμανίδη, από ευνοϊκή θέση, επίσης άουτ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλή φάση για τον Διαγόρα, ένα σουτ του Ταρασιάδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στην ευθεία της εστίας, που δεν ανησύχησε τον Πολυμέρου. Για ακόμη ένα ματς, ο Ηρακλής είχε αναγκαστική αλλαγή αφού ο Τσελεπής τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Σοροβόλα στο 52’.
Φάουλ του Αποστολίδη εξουδετέρωσε ο Πολυμέρου, σουτ του Καθάριου κόντραρε κι έδιωξε ο Μοράλες και σε μια ανύποπτη φάση, η ομάδα της Σεβαστής κέρδισε πέναλτι, σε χέρι που έκανε ο Ντούρο (54’). Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Ποτουρίδης, στέλνοντας την μπάλα άουτ, δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Διαγόρας έφθασε στο 1-2. Ο Ποτουρίδης έκανε σέντρα από αριστερά, έδιωξε ασταθώς ο γκολκίπερ των «κυανολεύκων» κι από κοντά, ο Καθάριος με σουτ, σκόραρε.
Στο 63’, ο Μπενίσκος είχε προβολή άουτ, ενώ στο 70’ ο Ηρακλής έχασε μεγάλη φάση, όταν από πίεση του Βουρδάκη και λάθος των αμυντικών, ο Μόσιος προσπάθησε να σκοράρει με πλασέ εκτός μεγάλης περιοχής και η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Καλή η έμπνευση του έμπειρου μεσοεπιθετικού, αλλά δίχως στόχο.
Στο 77’ ο Μπενίσκος σε πλεονεκτικό σημείο, σούταρε διαγώνια λίγο άουτ, στο 79’ σουτ του Σαμανίδη βρήκε σε ετοιμότητα τον Πολυμέρου, στα τελευταία λεπτά δεν σημειώηκε κάτι αξιοσημείωτο και ο Διαγόρας, με το σημερινό 1-2, έκανε σημαντικό βήμα ανόδου.

Συνθέσεις:
Ηρακλής Βόλου: Πολυμέρου, Ασλάνογλου (69’ Τζήμας), Ντούρο, Ζαρίφης, Μοράλες, Κοντοβάς, Νούσιας, Γκάγκας, Τσελεπής (52’ Σοροβόλας), Τσουκάλης (62’ Βουρδάκης), Μόσιος.
Διαγόρας Σεβαστής: Σακελλαρίδης, Παπαδόπουλος, Λαγδάρης, Κολαξίδης, Αποστολίδης, Ποτουρίδης (74’ Τσιώμης), Μαυρίδης (46’ Καθάριος), Καλουσίδης, Μπενίσκος, Ταρασιάδης (59’ Χρυσόπουλος), Σαμανίδης.

*** Ανέβηκε ο Απόλλων Λάρισας
Με σκορ 0-2, ο Απόλλων πέρασε από το Προάστιο και πανηγυρίζει από σήμερα την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Τα γκολ για την ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα οι Κυριάκος, Παλάσκας.

Βαθμολογία:
Απόλλων 10
Διαγόρας 8
ΑΟ ΣΕλλάνων 4
Ηρακλής 0

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.