Μεγάλο διπλό σε γήπεδο-βούρκο με σκόρερ τον Διαμαντόπουλο

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο που σκόραρε δύο φορές στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, στο 53ο και 66ο λεπτό, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το δεύτερο διπλό στο φετινό πρωτάθλημα, πάλι στο νομό Πιερίας όπως και το προηγούμενο. Ο Αιγινιακός μείωσε αμέσως μετά το 0-2 με τον Κουτσοσπύρο αλλά με καλή αμυντική τακτική, η ομάδα του Γιώργου Κούτση πήρε δίκαια τη νίκη που την φέρνει στην 4η θέση και στο -3 από την τρίτη Ζάκυνθο.

Με 4 αλλαγές στην ενδεκάδα
O Γιώργος Κούτσης προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα κόντρα στον Τύρναβο, αφήνοντας μεταξύ των άλλων στον πάγκο τους Μέζα, Μαρτίνεθ που είναι τεχνίτες και σε τέτοιο βαρύ τερέν, δύσκολα θα μπορούσαν να φανούν… Έτσι, στο αρχικό σχήμα ο Κολίτση πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια ύστερα από αρκετό καιρό, στην άμυνα δεξιά ήταν ο Ζέρης κι αριστερά ο Χιντζίδης, με στόπερ τους Μπάραμπα, Γιαλούση. Στον άξονα κινήθηκαν οι Ρόκας, Μακρυδημήτρης, στις πτέρυγες οι Μπιτάνγκ, Νικολιάς, με τον Θέο σε ρόλο κρυφού κυνηγού πίσω από τον Διαμαντόπουλο.

Γήπεδο-βούρκος στο Αιγίνιο
Το ματς ήταν ειδικών συνθηκών καθώς διεξήχθη σε πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο που όσο περνούσαν τα λεπτά γίνονταν ακόμη πιο λασπώδης, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Μάλιστα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, οι άνθρωποι του Αιγινιακού ξαναπέρασαν τις πλάγιες γραμμές που είχαν σβήσει από τη λάσπη.
Οι “ερυθρόλευκοι” παραλίγο να ξεκινήσουν με γκολ από τα αποδυτήρια… καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, σουτ του Μπιτάνγκ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Η απάντηση από πλευράς Αιγινιακού λίγο αργότερα, στο 7′ όταν ο Κουτσοσπύρος ξεχάστηκε στην καρδιά της άμυνας και πήρε κεφαλιά που έφυγε άουτ αφού πρώτα χτύπησε στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού.
Ο Αιγινιακός έδειξε να πατάει καλύτερα στο δύσκολο τερέν, θέλοντας να αναπτυχτεί κυρίως από τη δική του αριστερή πτέρυγα. Είχε την εδαφική υπεροχή και την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του α’ ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Μπιτάνγκ που ήταν αρκετά δραστήριος. Ο Καμερουνέζος βρέθηκε σε θέση βολής, έχοντας αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο, στο 21′ αλλά του σουτ του έφυγε άουτ.
Σταδιακά οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επικίνδυνοι. Σουτ του Αχαλινόπουλου από καλή θέση, στη γωνία της μικρής περιοχής πέρασε ανεκμετάλλευτο για την ομάδα του Σταύρου Διαμαντόπουλου, πλασέ του Ζούρκου από το ημικύκλιο έφυγε λίγο άουτ σε δύο καλές στιγμές για τον Αιγινιακό, που προσπάθησε περισσότερο για το γκολ. Από πλευράς Ολυμπιακού, προς το φινάλε του ημιχρόνου, ο Διαμαντόπουλος είχε μια καλή ευκαιρία με κόντρα που μπλόκαρε ο Τόλιος, δεν μπόρεσε όμως να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση, καθώς ο σέντερ φορ δεν είχε την κατάλληλη τροφοδότηση, ενώ οι Νικολιάς, Θέος δεν βοήθησαν στο επιθετικό κομμάτι.

“Χτύπησε” δις ο Διαμαντόπουλος
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγές και με την ομάδα του Γιώργου Κούτση πιο δραστήρια, ανοίγοντας το σκορ στα πρώτα λεπτά. Στο 52′, ο Χιντζίδης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Μπάρος δεν μπόρεσε να ανακόψει τη φάση καθώς ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος άφησε ωραία την μπάλα να περάσει και γύρισε το σώμα του, σουτάροντας εύστοχα από δύσκολη πλάγια θέση. Μετά τα γκολ σε Κατερίνη με Πιερικό και Λαμία, ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού βρήκε ξανά δίχτυα σε εκτός έδρας αγώνα και έκανε το 0-1. Και δεν σταμάτησε εκεί…
Ο Διαμαντόπουλος “ξαναχτύπησε” στο 64ο λεπτό όταν από βολέ του Κολίτση και λανθασμένη εκτίμηση της φάσης από τον Λιόλιο που άφησε την μπάλα, βρέθηκε απέναντι από τον Τόλιο και πλασάροντας από πάνω του, έγραψε το 0-2. Όμως η χαρά για τους “ερυθρόλευκους” κράτησε λιγότερα από δύο λεπτά καθώς ο Κουτσοσπύρος με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, προ του Μπάρμπα και του Κολίτση, μείωσε σε 1-2, ξαναβάζοντας τον Αιγινιακό στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος.

Κράτησε εύκολα το προβάδισμα
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν, όμως στα εναπομείναντα λεπτά οι του Ολυμπιακού αμύνθηκαν σωστά. Ο Κολίτση όποτε χρειάστηκε είχε γρήγορες και σταθερές εξόδους, “καθαρίζοντας” τις σέντρες. Έτσι, ο Αιγινιακός δεν απείλησε και οι “ερυθρόλευκοι” με καλή αμυντική συμπεριφορά, κατάφεραν να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα, φεύγοντας με το δεύτερο διπλό τη φετινή σεζόν από τον νομό Πιερίας, καθώς είχε προηγηθεί η νίκη επί του Πιερικού, πάλι τότε με τον Διαμαντόπουλο να σκοράρει.

Οι κυριότερες φάσεις του αγώνα
1′ ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ με φοβερό σουτ του Μπιτάνγκ από το ημικύκλιο στο 43ο δευτερόλεπτο του αγώνα!
5′ Σουτ του Πέντα εκτός μεγάλης περιοχής, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
7′ Σέντρα του Γιαζιτζόγλου, ο Κουτσοσπύρος στη γωνία της μικρής περιοχής αμαρκάριστος πήρε γυριστή κεφαλιά που χτύπησε στο πάνω μέρος του οριζοντίου δοκαριού κι έφυγε άουτ.
17′ Σέντρα σουτ του Μπιτάνγκ εκτός μεγάλης περιοχής και πλάγια δεξιά, δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει ο Τόλιος.
21′ Σουτ του Θέου κόντραρε κι έγινε πάσα για τον Μπιτάνγκ. Ο Καμερουνέζος απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε από δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.
23′ Κίτρινη κάρτα στον Μακρυδημήτρη για τάκλιν από πίσω στα πόδια του Ζούρκου.
24′ Καλή ευκαιρία για τον Αιγινιακό. Ο Αχαλινόπουλος από καλή θέση, στη γωνία της μικρής περιοχής απέναντι από τον Κολίτση, σούταρε αλλά η μπάλα βγήκε προς τα έξω και όχι προς την εστία.
28′ Ο Γιαζιτζόγλου τροφοδότησε τον Κουτσοσπύρο στην καρδιά της άμυνας, ο τελευταίος βρήκε την μπάλα με το στήθος κι έφυγε πλάγια.
36′ Σέντρα του Γιαζιτζόγλου, πλασέ του Ζούρκου με τη μία από πλάγια θέση, η μπάλα πήγε στα χέρια του Κολίτση.
37′ Κίτρινη κάρτα στον Πέντα για επικίνδυνο τάκλιν στον Μακρυδημήτρη.
40′ Ωραία ανάπτυξη για τον Αιγινιακό, με τελικό αποδέκτη τον Ζούρκο που πλάσαρε από το ημικύκλιο αλλά λίγο άουτ.
41′ Ο Διαμαντόπουλος πήρε κόντρα αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Τόλιου που είχε κάνει έξοδο και ήταν κοντά στον επιθετικό του Ολυμπιακού.
52′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Ο Χιντζίδης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα έφθασε στον Διαμαντόπουλο που από πλάγια θέση στη μικρή περιοχή, νίκησε τον Τόλιο για το 0-1. Άλλο ένα τέρμα από τον Διαμαντόπουλο, τρίτο σε εκτός έδρας αγώνα.
57′ Κίτρινη κάρτα στον Λιόλιο για φάουλ στον Θέο.
64′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Από βολέ του Κολίτση, ο Λιόλιος έσκυψε αφήνοντας την μπάλα για τον τερματοφύλακά του που ήταν όμως μακρυά και ο Διαμαντόπουλος με πλασέ πάνω από τον Τόλιο, έκανε το 0-2.
66′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟ. Από σέντρα του Γιαζιτζόγλου, ο Κουτσοσπύρος πρόλαβε Μπάρμπα και Κολίτση και με χαμηλή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
67′ Κίτρινη κάρτα στον Κουτσοσπύρο.
69′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αιγινιακό. Ο Πέντε εκτέλεσε κόρνερ, ο Κολίτση έχασε τη φάση και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από κεφάλι του Δεμηρτζόγλου στη μικρή περιοχή.
85′ Κίτρινη κάρτα στον Κολίτση για καθυστέρηση.
87′ Μακρινό σουτ του Αχαλινόπουλου, μπλόκαρε εύκολα ο Κολίτση.
90′ Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

Συνθέσεις:
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Τόλιος, Αραμπατζής, Λιόλιος (73′ Ρίκκα), Μπάρος, Γιαζιτζόγλου, Πολύζος (67′ Δεμηρτζόγλου), Ζούρκος, Φαμπίνιο, Πέντα, Κουτσοσπύρος, Κ. Αχαλινόπουλος (91′ Κυνηγόπουλος).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κολίτση, Ζέρης, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Χιντζίδης, Ρόκας, Μακρυδημήτρης, Νικολιάς (79′ Μέζα), Μπιτάνγκ, Θέος (84′ Κορνελάτος), Διαμαντόπουλος (93′ Κεσίδης).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.