Δ. Μπλάνας: «Ζητάμε συγγνώμη που ανεβήκαμε κατηγορία»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν στα γραφεία της Ερασιτεχνικής Νίκης οι άνθρωποι του τμήματος πόλο του συλλόγου με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία της ανόδου στην Α2 ανδρών, αλλά και για να κάνουν τον πολύ επιτυχημένο αγωνιστικό απολογισμό της χρονιάς, που ήταν πράγματι εντυπωσιακός.

Οι παράγοντες Πέτρος Μπλάνας (έφορος) και Κ. Σκοτεινιώτης (γενικός αρχηγός) αναφέρθηκαν στη βοήθεια που δεν υπάρχει από τον Ερασιτέχνη, όπως υποστήριξαν, ενώ ο προπονητής Δημήτρης Μπλάνας ήταν καυστικός, ζητώντας συγγνώμη απ’ όσους στενοχώρησαν για την άνοδο.

Οι τοποθετήσεις τους:

Δ. Μπλάνας: «Να ζητήσουμε συγγνώμη απ’ όλους αυτούς που στενοχωρήσαμε, επειδή ανεβήκαμε κατηγορία και απ’ αυτούς που μας έβαλαν όλη τη χρονιά θέματα επί προσωπικού, χωρίς να έχουν έναν αντικειμενικό λόγο για τη δουλειά που κάνουμε. Να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές, τους συνεργάτες μου κ.κ. Αδαμάσογλου και Κόφφα και τους παράγοντες. Χωρίς αυτούς δε θα είχαμε το ανάλογο αποτέλεσμα. Ευχαριστίες και προς τις κολώνες της ομάδας. Αυτοί είναι ο Παναγιώτης Κουρτίδης, ο Γιώργος Καρκαλιάνης, ο Τόμυ Δανιήλ και ο Αλέξανδρος Μητρούσης, Έχουν παίξει και στην Α1 και έχουν λοιδορηθεί πάρα πολύ κι έρχονται να παίξουν, γιατί πίστεψαν στο όραμα της ομάδας. Ο μοναδικός ‘’επαγγελματίας” είμαι εγώ. Αν αξίζει ένα μπράβο σε μένα, σ’ αυτά τα παιδιά αξίζουν δέκα. Είναι σημαντικό ότι στους αγώνες όλοι ήρθαν και μας έδωσαν το χέρι».

Κ. Σκοτεινιώτης: «Στόχος μας ήταν από τον Σεπτέμβριο που ξεκινήσαμε να φέρουμε στην πισίνα πάρα πολλά παιδιά. Καταφέραμε να φέρουμε 100 παιδιά, αριθμός που ζηλεύουν και μεγάλες ομάδες της Αθήνας. Είναι η πρώτη φορά που ομάδα στα βολιώτικα δεδομένα αριθμεί 100 παιδιά στις ακαδημίες της.

Συμμετείχαμε σε διάφορα τουρνουά και μας καλούν πολλές ομάδες για κοινή προετοιμασία. Δείξαμε και τον κοινωνικό μας πρόσωπο, για να μαζευτούν τρόφιμα, ενώ δώσαμε στον Ιππόκαμπο και τα καπάκι που είχαμε συλλέξει ένα χρόνο, για να αγοραστεί ένα καροτσάκι για άτομο με κινητικά προβλήματα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι θεωρείται η πιο επιτυχημένη χρονιά εδώ και έξι χρόνια που ιδρύθηκε το τμήμα πόλο. Ανεβάσαμε 10 παιδιά από παίδες και εφήβους στην πρώτη ομάδα, δύο αθλητές μας κλήθηκαν στις εθνικές ομάδες παίδων και εφήβων, ενώ στα πανελλήνια μίνι παίδων, παίδων και εφήβων η ομάδα μας έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Κατακτήσαμε την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά HaBaWaBa στην ηλικία U9, ενώ είχαμε συμμετοχή και στην ηλικία U11.Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε η ανδρική ομάδα, που ανέβηκε στην Α2 την περασμένη Κυριακή με δικά μας παιδιά, ενώ μας θεωρούσαν αουτσάιντερ.

Η Νίκη έδωσε πολλές απαντήσεις και έκλεισε πολλά στόματα, που είχαν να πουν έναν κακό λόγο. Ευχαριστώ κι όλους τους χορηγούς μας, γιατί, για να παράγουμε αποτελέσματα, πρέπει να είμαστε και οικονομικά δυνατοί. Αυτό δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός ή δύο ανθρώπων αλλά όλων μας. Εννοώ ότι πρέπει να είναι υπόθεση πάνω από όλα του Ερασιτέχνη. Κρατάμε ψηλά τη σημαία της Νίκης σε πανελλήνιο επίπεδο. Δεν μπορεί η ομάδα να στηρίζεται οικονομικά στις πλάτες του κ. Τσαρνά και του κ. Μπλάνα ή τις δικές μου, για να μπουν χρήματα στο ταμείο. Θα πρέπει ο Ερασιτέχνης να εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος και να υπάρξει χρηματοδότηση από τον Ερασιτέχνη. Αν δεν κατέβαινε να παίξει η ομάδα, η δυσφήμιση θα ήταν εις βάρος του Τσσαρνά ή του ονόματός της Νίκης;

Ο Σκοτεινιώτης, όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια, δεν πρόκειται να υπάρξει. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό, δεν πρέπει να είναι αμέτοχος ο Ερασιτέχνης. Αυτό είναι βασική προϋπόθεση, για να συνεχίσω. Δεν μπορεί να έχω να κοιμηθώ δύο βδομάδες εγώ με τον Πέτρο τον Μπλάνα, για να δώσουμε λύση στο πώς θα φύγει η ομάδα για την Αθήνα. Είναι μομφή ως προς τη λειτουργία του Ερασιτέχνη κι όχι σε πρόσωπα. Ή θα πάμε όλοι μαζί στην επόμενη μέρα ή η επόμενη μέρα δε θα βρει καν τη Νίκη.

Η ομάδα έκλεισε στόματα για την αγωνιστική και την εξωαγωνιστική της συμπεριφορά και δέχθηκε συγχαρητήρια. Να πω επίσης κάτι για την κοινωνία της υδατοσφαίρισης του Βόλου: όταν μιλάνε για τη Νίκη, να μιλούν με περισσότερο σεβασμό».

Π. Μπλάνας: «Είμαι πολύ συγκινημένος. Ο κ. Τσαρνάς δεν είναι φαρμακοποιός, αλλά αιμοδότης. Αυτές οι επιτυχίες έρχονται με σύμπνοια και στο ότι ποντάρουμε στα παιδιά τα δικά μας και γιατί υπήρχε προγραμματισμός. Τα παιδιά των ακαδημιών είναι 108, η επιθυμία μας είναι να γίνουν 148 ή 150, για να καλύψουμε λειτουργικά έξοδα.

Φέτος για πρώτη φορά καλύψαμε τις πληρωμές μέχρι τέλος Ιουνίου των προπονητών. Αυτό είναι η πεμπτουσία της όλης προσπάθειας, να μπορούμε να πληρώνουμε τους προπονητές. Τον αγώνα που έχει κάνει ο Κώστας Σκοτεινιώτης δεν μπορείτε να τον φανταστείτε. Δεν είναι τυχαία αυτά που έγιναν. Εμείς είμαστε το τελευταίο παιδί της Νίκης, αλλά πρέπει σύλλογος να του δίνει όλο το μπουκάλι το γάλα κι όχι μισό.

Υπάρχουν και σειρήνες που είναι πολεμικές για το σωματείο. Γι’ αυτό μην πιστεύετε τίποτα. Εμείς σα… σκαθαράκια θα δουλεύουμε κι όποιος δεν το καταλαβαίνει, ας έρθει κοντά μας να μάθει μερικά πράγματα.

Το θέμα είναι οικονομικό. Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να πασχίζει γι’ αυτό το πράγμα. Το μέλλον της ομάδας έρχεται μέσα από μία διοικούσα επιτροπή με άτομα που θα βοηθήσουν το τμήμα και θα ‘ρθουν κοντά μας. Οι επιτυχίες μας θα είναι δεδομένες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.