Λύτρωσε τον Ολυμπιακό Βόλου ο Σταύρου

Σε ένα ματς που διεξήχθη σε πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός Βόλου, παρά το ότι έχασε πάλι αρκετά γκολ με … το τσουβάλι, κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες, νικώντας με 0-1 την Αμβρακία Κωστακιών, χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Ηλίας Σταύρου στο 63’ από απόσταση αναπνοής, λυτρώνοντας τους φιλοξενούμενους.

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος σίγουρα δεν ήταν ενδεδειγμένος για να παιχτεί ποδόσφαιρο αξιώσεων, όμως ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος σε όλο το πρώτο μέρος. Ωστόσο παρουσίασε και πάλι το πρόβλημα να μην μπορεί να τελειώσει τις φάσεις που έκανε.

Στο πρώτο πεντάλεπτο η ομάδα του Τίμου Καβακά απείλησε σε δύο περιπτώσεις, με την κεφαλιά του Οικονόμου και το σουτ του Σταύρου να φεύγουν λίγο άουτ. Η Αμβρακία στο 11’ είχε ένα σουτ με τον Νταλάκα από το ύψος της περιοχής, που πέρασε εκτός εστίας. Ένα λεπτό μετά, ο Στουρνάρας δεν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα σε πολύ πλεονεκτική θέση, από σέντρα του Δωματά, με την μπάλα να κολλά στο λασπωμένο τερέν.

Στο ημίωρο σουτ του Οικονόμου μπλόκαρε ο Βαρέλης, ενώ στο 38′ ο Φλίγκος με κεφαλιά από πολύ πλεονεκτική θέση κι ενώ το γκολ φαινόταν εξαιρετικά πιθανό έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Οι φάσεις για τον Ολυμπιακό συνεχίστηκαν στο 41’, με τον Σταύρου να υποδέχεται την μπάλα μετά από τροφοδότηση του Μασάντο, όμως σούταρε λίγο άουτ, για να φτάσουμε στο 44′, όταν και οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη μεγαλύτερή τους ευκαιρία μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο Ιωαννίδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας σε θέση τετ α τετ, όμως ο φύλακας-άγγελος της Αμβρακίας φέτος, Βαρέλης, τον νίκησε, κρατώντας το “μηδέν” για την ομάδα του.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι πιεστικά, και έπειτα από κάποια συνεχόμενα κόρνερ, στο 60ο λεπτό, ο Σουάνης επωφελήθηκε και σούταρε, με τους αμυντικούς να σταματούν την μπάλα στη γραμμή.

Η πίεση του Ολυμπιακού καρποφόρησε τρία λεπτά μετά, όταν ο Δωματάς ξεχάστηκε από την άμυνα στα δεξιά, έκανε το γύρισμα και αφού η μπάλα «σπαρταρούσε» μέσα στη μικρή περιοχή και με τον Βαρέλη πεσμένο στο έδαφος, ήρθε ο Σταύρου σε δεύτερο χρόνο να γράψει το 0-1, μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς για τους ποδοσφαιριστές και τον πάγκο των Βολιωτών, που ξέσπασαν για την κακοτυχία που τους κυνηγούσε.

Η Αμβρακία προσπάθησε να αντιδράσει και στο 71′ είχε μεγάλη ευκαιρία, με τον Κωστακιώτη να επωφελείται από φάουλ του Νταλάκα, όμως στο ύψος της μικρής περιοχής, έπεσε με τα πόδια και αποσόβησε την ισοφάριση.

Στο 81′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο 0-2, όμως ο Βαρέλης αρχικά και στη συνέχεια ο Σιδηρόπουλος στη γραμμή κράτησαν την Αμβρακία στο παιχνίδι. Η ομάδα της Άρτας δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια να πετύχει ένα γκολ και στο 90ο λεπτό ο Λύτος, που βρέθηκε σε πολύ πλεονεκτική θέση, δεν μπόρεσε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το 1-1.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, παρά μόνο η αριθμητική ισορροπία, καθώς ο Χολέβας στο 96′ πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια αντικρίζοντας κόκκινη κάρτα.

Στις δηλώσεις του ο Τίμος Καβακάς απλώς μοίρασε συγχαρητήρια σε παίκτες για τη νίκη σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο και στους φιλάθλους που ακολούθησαν την ομάδα, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες.

ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ: Βαρέλης, Τάσσος (85′ Ρούμπος), Κωστακώτης, Μπεζεβέγκης, Λύτος, Βερλέκης, Παππάς, Ασπροποταμίτης (80′ Μπότσαρης), Σιδηρόπουλος, Νταλάκας, Μπαλαδήμας (74′ Θεμελής)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Ιωαννίδης, Χολέβας, Ζώνας, Στουρνάρας, Σταύρου, Οικονόμου, Δωματάς, Φλίγκος (90′ Αναστασίου), Μασάντο (82′ Πότσι), Σουάνης (74′ Ευθυμιάδης)

*με πληροφορίες από το artagoal.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.