Europa League: «Πέταξε» στους «32» ο ΠΑΟΚ

Πανηγυρική πρόκριση στους «32» του Europa League πήρε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος νίκησε με 2-0 τη Σλόβαν Λίμπερετς στην Τούμπα στην 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς έβαλε τα θεμέλια πριν από 15 ημέρες στο «Αρτέμιο Φράνκι», με τη νίκη επί της Φιορεντίνα κι απόψε «τσέκαρε» το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του θεσμού. Σε αυτό βοήθησε και το «διπλό» των «βιόλα» στο Αζερμπαϊτζάν επί της Καραμπάχ (2-1), αποτέλεσμα που έδωσε στο «δικέφαλο του Βορρά» την 2η θέση του 10ου γκρουπ και την πρώτη στην ιταλική ομάδα.

Παρά την κακή ψυχολογία που είχε από τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα εντός κι εκτός των συνόρων, αλλά και το «βαρύ κλίμα» στ΄ αποδυτήρια, πριν και μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός στο πρώτο 45λεπτο.

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς, που ξεκίνησε στο ματς τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τον Πέλκα αντί του Σάκχοφ στη μεσαία γραμμή κι έδωσε φανέλα βασικού μετά από καιρό στον Στέφανο Αθανασιάδη, έπαιξε πάρα πολύ καλά, πέτυχε ένα γκολ, ενώ με βάση την εικόνα του αγώνα δικαιούτο τουλάχιστον άλλο ένα.

Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στους «ασπρόμαυρους» και τους περίμεναν μετά τη μεσαία γραμμή, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να κυριαρχήσει από το ξεκίνημα. Ο ΠΑΟΚ είχε έναν εξαιρετικό Λέο Μάτος από δεξιά, με το Βραζιλιάνο να κάνει πολλές κούρσες και σε μία από αυτές, στο 29΄, προήλθε το γκολ.

Σκόρερ ο Γκάρι Ροντρίγκες με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, ωστόσο, στο 3΄ ο Βαρέλα έχασε απίστευτη ευκαιρία να δώσει νωρίτερα το προβάδισμα, όταν με κεφαλιά αστόχησε προ κενής εστίας. Οι γηπεδούχοι είχαν άλλες δύο καλές στιγμές στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, με τα σουτ των Αθανασιάδη και Μάτος, που βρήκαν σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ των Τσέχων.

Το γκολ της Φιορεντίνα επί της Καραμπάχ έδωσε μεγαλύτερη ψυχολογική ώθηση στους «ασπρόμαυρους». Η υπόθεση νίκη για τους Θεσσαλονικείς «καθάρισε» στο 67΄ με το υπέροχο πλασέ του Δημήτρη Πέλκα μετά την ασίστ του Λέοβατς (2-0). Από κει και πέρα το παιχνίδι απόκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.