Φ. Σκοπελίτης: «Πιστεύω πως η Νίκη στο τέλος θα πάρει το πρωτάθλημα»

Το ματς με την Α.Ε. Καραϊσκάκης για τον τελικό Κυπέλλου του δευτέρου ομίλου της Γ’ Εθνικής στα Τρίκαλα την Πέμπτη βλέπουν όλοι στο στρατόπεδο της Νίκης Βόλου. Πολύ πιθανόν σ’ αυτόν τον αγώνα να γίνουν κάποιες αλλαγές και μία απ’ αυτές αναμένεται να είναι του Φίλιππου Σκοπελίτη, ο οποίος μπορεί να μην αγωνίστηκε με τον Αστέρα Πετριτή την περασμένη Κυριακή, περισσότερο, για να προφυλαχθεί, αλλά θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να ξεκινήσει βασικός αύριο.

Ο εξτρέμ της Νίκης Βόλου, μίλησε σήμερα στον Prisma FM 91,6, ραδιοσταθμό της Πρέβεζας ενόψει του μεθαυριανού παιχνιδιού, που έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι κόντρα στη πρώην ομάδα του, αλλά και γενικότερα για την μάχη της πρωτιάς. Μάλιστα, τόνισε πως φαβορί για την άνοδο είναι ο Απόλλων Λάρισας και ο Ολυμπιακός, αν και πιστεύει ότι η Νίκη στο τέλος θα πάρει το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά ο Φίλιππος Σκοπελίτης μίλησε:

Για το λόγο που άλλαξε ομάδα:

«Το καλοκαίρι ήρθα στην ΑΕ Καραϊσκάκης, καθώς μου έκανε πρόταση η ομάδα. Για μένα ο σοβαρότερος λόγος που ήρθα ήταν το κίνητρο ότι πήρε καλούς παίκτες και είχαμε στόχο να ανέβουμε κατηγορία.

Όπως κάθε χρόνο δηλαδή, και πέρυσι και πρόπερσι , που στο τέλος έχασε την άνοδο για δύο βαθμούς. Επίσης, ήταν και το οικονομικό θέμα και η ομάδα ήταν άψογη από την πλευρά της. Ο λόγος που έφυγα, ήταν ότι μετά τον τραυματισμό μου, διότι χτύπησα και έχασα τρεις μήνες σχεδόν, η ομάδα είχε βγει εκτός στόχων και ύστερα από μια συζήτηση που είχα με τους υπεύθυνους της ομάδας συμφωνήσαμε πως καλό θα ήταν να λύσουμε το συμβόλαιο, διότι ο Καραϊσκάκης από εδώ και πέρα θα είχε άλλο στόχο, πράγμα το οποίο δεν έγινε από ό,τι κατάλαβα. Η ομάδα πήρε κάποια παιχνίδια, είναι καλά βαθμολογικά και συνεχίζει να θέλει την άνοδο».

Για το ποιες ομάδες θα παλέψουν για την άνοδο:

«Πιστεύω όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα και είδαμε τα ρόστερ, είχαμε στο μυαλό μας ότι όλοι θα κυνηγάμε τον Ολυμπιακό Βόλου από άποψη παικτών και των ονομάτων που έφερε ο Ολυμπιακός.

Ωστόσο, είδαμε ότι δε μετράνε πάντα τα ονόματα. Είδαμε έναν Απόλλωνα Λάρισας να βγαίνει και να είναι ακόμη μπροστά με ανάλογους παίκτες και έναν πολύ καλό προπονητή. Αλλά και πάλι, υπάρχουν ομάδες, όπως ο Διαγόρας Σεβαστής που είναι και αυτός έξι βαθμούς πίσω, η Πύδνα, ομάδες που δεν τις περίμενε κανείς. Παρόλα αυτά, πιστεύω πως θα συνεχίσουν να διεκδικούν ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Απόλλων Λάρισας, που σαφώς έχουν ένα πλεονέκτημα. Θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα μου μέχρι το τέλος θα είναι κοντά. Δεν ξέρω πώς το έχω στο μυαλό μου, πάντα πιστεύω πως η ομάδα μου στο τέλος θα πάρει το πρωτάθλημα. Είναι επειδή παίζω στην ομάδα; Δεν ξέρω…»

Για το αν αντιμετωπίζει προβλήματα η Νίκη:

«Σίγουρα, πάντα κάθε χρόνο είναι θέμα αυτό. Αλλά δεν είναι μόνο η Νίκη Βόλου, η Νίκη πάντα το είχε αυτό το πρόβλημα. Φέτος, τα πράγματα είναι όπως σε όλες τις ομάδες. Να εξαιρέσω τον Καραϊσκάκη που στα οικονομικά μέχρι την τελευταία στιγμή δεν είχα κανένα παράπονο. Μέχρι τελευταία στιγμή, όλα ήταν άψογα. Όλες οι ομάδες κυμαίνονται εκεί».

Για τους οπαδούς της Νίκης και τη συμπεριφορά τους:

«Μόνο όποιος έχει παίξει σε αυτή την ομάδα μπορεί να καταλάβει το τι σημαίνει αυτός ο κόσμος. Δηλαδή, δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο, πραγματικά, ούτε με τις δουλειές τους, ούτε με τις ζωές τους, ασχολούνται με τη Νίκη Βόλου εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Γι’ αυτό είναι και η μόνη ομάδα που νομίζω έχει δικό της ραδιόφωνο σε όλη την Ελλάδα. Ασχολούνται εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο με τη Νίκη Βόλου, με τίποτε άλλο. Θα ακολουθούν την ομάδα στην Άρτα, θα δείτε και στα Τρίκαλα την Πέμπτη πόσο κόσμο θα έχει η ομάδα. Πιστεύω πως αυτό ήταν το πρόβλημα της ομάδας του Καραϊσκάκη, ο κόσμος. Δηλαδή όλα είναι πολύ καλά, σε αυτό υστερεί όμως. Πιστεύω πως είναι από τα σημαντικότερα θέματα, διότι και να μην πληρώνεσαι, όταν βλέπεις αυτόν τον κόσμο κάθε Κυριακή, να έχεις 2000 κόσμο, 1500 άτομα να φωνάζουν από το πρώτο λεπτό, είναι διαφορετικά. Κάπου-κάπου το παίρνουν και εκείνοι το παιχνίδι μόνοι τους».

Για τον τελικό του κυπέλλου την Πέμπτη στα Τρίκαλα, που αγωνίζονται δύο ισοδύναμες ομάδες:

«Και εγώ αυτό πιστεύω. Θα είναι ισοδύναμος ο τελικός και στα σημεία θα πάρει κάποιος το ματς. Δηλαδή μη σας πω ότι το βλέπω να πηγαίνει παράταση και να ξεκαθαρίζουμε στα πέναλτι. Είναι ισοδύναμες οι ομάδες».

Για το παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Εθνικό Φ. την Κυριακή:

«Είναι πάντα μια υπολογίσιμη ομάδα ο Εθνικός Φιλιππιάδας. Και πέρυσι που την αντιμετωπίσαμε δεν κερδίσαμε εκεί. Φέτος με τον Καραϊσκάκη παίξαμε και φιλικά, είναι πολύ καλή ομάδα. Έχω μάθει ότι έφυγαν κάποια παιδιά, αλλά πάντα παραμένει μια υπολογίσιμη δύναμη ο Εθνικός. Ελπίζω όμως, από κεκτημένη ταχύτητα από τα τελευταία αποτελέσματα που έχουμε, να κερδίσουμε το παιχνίδι στην έδρα μας και σε κάποιο ενδεχόμενο στραβοπάτημα του Απόλλωνα Λάρισας με την Πύδνα να πλησιάσουμε κι άλλο».

Για τα στραβοπατήματα των ομάδων:

«Αν σας ρωτούσα πριν δύο εβδομάδες αν πιστεύατε πως ο Απόλλων θα χάσει βαθμούς στην Αμβρακία ή στον Πιερικό που πάλι είναι μια ιστορική ομάδα, δε θα μου λέγατε ότι θα χάσει βαθμούς».

Για τον Απόλλωνα Λάρισας:

«Όποιο παιδί και να βγει, αυτός που θα μπει θα προσφέρει κι αυτός το ίδιο. Είναι το πλάνο της ομάδας αυτό. Παίξαμε αντίπαλοι, εντάξει χάσαμε με αυτό το σκορ που χάσαμε. Πιστεύω ήταν άδικο, γιατί τους βγήκαν όλα εκείνη τη μέρα και τα χάναμε εμείς, στο πρώτο ημίχρονο ειδικά. Αλλά και πάλι τη θεωρώ την καλύτερη ομάδα».

Για το αν θα αγωνιστεί στο μεθαυριανό ματς στα Τρίκαλα:

«Έτσι θέλω να πιστεύω. Είμαι μια χαρά. Ήμουν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού στον προσαγωγό. Εντάξει, το προφυλάξαμε περισσότερο. Ήθελα να παίξω στον τελικό, είναι φυσικό, αφού παίζει η προηγούμενή μου ομάδα με την τωρινή μου. Οπότε προστατεύτηκα στο προηγούμενο, για να παίξω τώρα».

*Η απομαγνητοφώνηση έγινε από το Liganews

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.