Λ. Πρέκας: Θέμα χρόνου ν’ αλλάξει η Νίκη επίπεδο

Στον Σπορτ Fm Μαγνησίας 89.5 φιλοξενήθηκε ο προπονητής της μπασκετικής Νίκης Λάμπρος Πρέκας, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην ομάδα του όσο και στο επίπεδο του μπάσκετ της Μαγνησίας. Οι δηλώσεις του κ. Πρέκα έχουν ως εξής:

«Ο δικός μας ο νομός είναι ο τελευταίος μπασκετικά στη Θεσσαλία. Πληρώνουμε λάθη που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια και οι ομάδες βρίσκονται σε ένα χαμηλό επίπεδο μπασκετικά. Αυτό πρέπει να το αποδεχθούμε.

Στη Νίκη γίνεται μια προσπάθεια από τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει τα τελευταία δύο χρόνια να μπορέσει η ομάδα να επανέλθει στις εθνικές κατηγορίες. Είμαι ευχαριστημένος μέχρι στιγμής απ’ αυτούς τους δυόμισι μήνες που δουλεύω με τα παιδιά. Η ομάδα έχει μπει σε μία ράγα και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου και με τον τρόπο που δουλεύουμε αυτή τη στιγμή η Νίκη ν’ αλλάξει επίπεδο. Χρειάζεται βέβαια υπομονή και επιμονή.

Το πρόβλημα ξεκινά από τους ανθρώπους που ασχολούνται με το μπάσκετ. Επίσης κακό είναι ότι οι δύο μεγάλες ομάδες, ο Ολυμπιακός και η Νίκη, σταμάτησαν να δουλεύουν το κομμάτι των υποδομών. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν συμμετοχές στα τελικά των πανελληνίων πρωταθλημάτων. Μπορεί να φανταστεί κάποιος τη δυναμική των υποδομών που είχαν τα προηγούμενα χρόνια αυτές οι ομάδες. Σταμάτησε να γίνεται παραγωγή και άργησαν να το αντιληφθούν οι ομάδες αυτό το κομμάτι. Το ότι δεν υπάρχει ομάδα σε μεγαλύτερη κατηγορία να δώσει παραστάσεις και πρότυπα είναι ένα θέμα.

Το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ είναι παρακμιακό, είναι φτωχό. Θα έπρεπε να υπάρχει ένας όμιλος απ’ όλη τη Θεσσαλία, για να προσελκύεται ο κόσμος και να γίνεται μία γιορτή. Εδώ στον Βόλο υπάρχει μία εσωστρέφεια, καθώς κερδίζει ο ένας τον άλλον και είμαστε ικανοποιημένοι. Δεν κοιτάμε αν βγάζουμε παίκτες. Έτσι όμως δεν υπάρχει παραγωγή και παίκτες που μπορούν να επανδρώσουν ομάδες σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Στη Νίκη έχουμε κάνει μία πολύ καλή δουλειά, παρά τα όποια προβλήματα είχαμε την περίοδο της προετοιμασίας. Δείχνουμε ένα αγωνιστικό προφίλ και ένα στυλ παιχνιδιού, θέλει όμως πάρα πολλή δουλειά.

Στόχος είναι να καταφέρουμε να μπούμε στη δυάδα και το πραγματικό πρωτάθλημα γίνεται μετά τον Απρίλιο, που είναι πάρα πολύ μακρινός. Συγκυριακά δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί. Για παράδειγμα πέρσι ο Νάνης δεν κατάφερε να παίξει στα πλέι οφ, όμως αυτό αλλάζει τα δεδομένα μιας ομάδας. Είναι πολύ μακρινό αυτό το πρωτάθλημα. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά με όλες τις ομάδες, γιατί πρέπει να είμαστε καλοί και σοβαροί με όλους τους αντιπάλους και να μαζέψουμε τους πόντους που χρειάζονται, για να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Κι αν πρώτα ο Θεός αξίζουμε να πάμε στα πλέι οφ με ωραίο και μοντέρνο μπάσκετ, εκεί είναι ένα νέο πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών με άλλα δεδομένα, άλλη προετοιμασία που θα πρέπει να γίνει. Εμείς βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά και προσπαθώ να πείσω τους παίκτες μου να μην παρασύρονται από το ότι υπάρχουν πάρα πολλά τοπικά ντέρμπι. Προσπαθούμε να τα δούμε όλα τα ματς το ίδιο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.