Με τον κόσμο του για το διπλό ο Ολυμπιακός Βόλου

Με 250 φιλάθλους στο πλευρό του, ο Ολυμπιακός Β. φιλοξενείται στο γήπεδο του Κίτρους Πιερίας την Κυριακή από την Πύδνα (16.00 με διαιτητή τον Απ. Σημαιάκη από τη Χαλκιδική). Η ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών πέρσι, έχει μεγάλες φιλοδοξίες, που φτάνουν μέχρι την άνοδο φέτος. Αποτελεί δε τον πιο δύσκολο αντίπαλο που αντιμετώπισε μέχρι στιγμής το βολιώτικο συγκρότημα, αλλά και μία από τις βασικές συνδιεκδικήτριες του τίτλου.

Αν και βάσει ονομάτων και ιστορίας, το παιχνίδι δεν είναι με την τυπική έννοια ντέρμπι, εντούτοις είναι ένα ματς που χαρακτηρίζεται κομβικό για τη μετέπειτα πορεία, καθώς, όσο κι αν είναι νωρίς, ενδεχόμενο διπλό του Ολυμπιακού θα δώσει άλλον αέρα, και βαθμολογικό, αλλά κυρίως ψυχολογικό, στους ερυθρόλευκους.

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας θα περιμένει να δει τον Μπρίτος στη σημερινή τελευταία προπόνηση και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί η αποστολή, με την ελπίδα ότι θα είναι εντός αυτής και ο Αργεντινός, ο οποίος στη χθεσινή προπόνηση έτρεξε μόνος του, χωρίς να μπει στο κανονικό πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας. Θυμίζουμε ότι ο Μπρίτος την Πέμπτη δεν προπονήθηκε καθόλου λόγω ενοχλήσεων στον ορθό μηριαίο τετρακέφαλο, αλλά δεν εκφραζόταν αρχικά ανησυχία για τη συμμετοχή του στον αυριανό αγώνα. Σε ό,τι αφορά τον Ντα Κόστα έκανε μόνο ασκήσεις στο γυμναστήριο και δεν μπήκε καθόλου στο γήπεδο. Ο Κορίνθιος τεχνικός δε θέλει να σκέφτεται ότι μετά τους Ντα Κόστα και Ζώνα, που θα απουσιάσουν, θα έχει θέμα και με τον Αργεντινό, ο οποίος είναι απαραίτητος στην ενδεκάδα.

Από κει και πέρα ένα ζήτημα που έχει να διαχειριστεί η τεχνική ηγεσία είναι αυτό του αριστερού οπισθοφύλακα. Κι αυτό γιατί ο Μανάλης, που είχε κάνει πολύ καλά παιχνίδια μέχρι στιγμής, αποτελεί παρελθόν από την ομάδα λόγω της εισαγωγής του στη σχολή της Αστυνομίας και έτσι θα πρέπει να καλυφθεί το κενό του στην ενδεκάδα. Ο παίκτης που ήρθε να τον αντικαταστήσει, δηλαδή ο Βασίλης Ιωαννίδης, έκανε την πρώτη του προπόνηση την Πέμπτη κι είναι έτοιμος σε ό,τι αφορά τη φυσική κατάσταση. Ωστόσο, σίγουρα είναι ελάχιστο το διάστημα που έχει δουλέψει με την ομάδα, ώστε να δεθεί με τους συμπαίκτες του. Αυτό το γεγονός, όση εμπειρία και να έχει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, ίσως οδηγήσει τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να πάει σε μία άλλη λύση. Σίγουρα ο Ανδρέας Κόκκας είναι μία απ’ αυτές με τον 19χρονο παίκτη να δουλεύει σωστά και να περιμένει την ευκαιρία του, ενώ ο Σταύρου, που μπορεί να αγωνιστεί σ’ αυτή τη θέση, δείχνει να καθιερώνεται στα δεξιά. Επίσης, να σημειωθεί ότι ως αριστερός οπισθοφύλακας δοκιμάστηκε στην προπόνηση και ο Στουρνάρας που παίζει από την αντίθετη πλευρά.

Όποιο σχήμα και να επιλεγεί, ο Ολυμπιακός Βόλου οφείλει να παρουσιαστεί, όπως πρέπει στον αγωνιστικό χώρο, εφαρμόζοντας αυτό που τόνισε στις δηλώσεις του στο magnesiasports και ο προπονητής της Πύδνας Κίτρους Αποστόλης Στύλλος. Ο 45χρονος τεχνικός επισήμανε, με αφορμή ότι κι αυτός αντιμετωπίζει προβλήματα με τους Μπαλλή, Στεφανίδη και Μενεγκούσο, πως τα ματς τα κερδίζουν και τα χάνουν όσοι αγωνίζονται. Οι γηπεδούχοι σέβονται, αλλά δε φοβούνται τον Ολυμπιακό και με επιθετικό ποδόσφαιρο στοχεύουν μόνο στη νίκη, όπως λένε, δεδομένης και της απώλειας με τον Πιερικό (1-1), που τους ανάγκασε να βρίσκονται δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο, τέλος, της αναμέτρησης είναι ότι η Πύδνα έχει να χάσει στην έδρα της από τις 6/3/16 από τον Αιγινιακό, την ομάδα δηλαδή που πήρε την άνοδο την περσινή σεζόν και θέλει να αποτελέσει τον διάδοχό της ως πρωταθλητής ο Ολυμπιακός Βόλου.

Άλλες πενήντα θέσεις για το Κίτρος
Άλλες πενήντα θέσεις για μεμονωμένους φιλάθλους εξασφάλισε ο Ολυμπιακός Βόλου για τους φιλάθλους στο ματς με την Πύδνα στο Κίτρος, με τον αριθμό να αυξάνεται στους 250. Η ανακοίνωση:
“Η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει ότι η λίστα των 100 μεμονωμένων φιλάθλων, που θα ταξιδέψουν στο Κίτρος για το παιχνίδι της ομάδας μας με την Πύδνα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 στις 16:00, συμπληρώθηκε.
Ωστόσο διατίθενται ακόμη 50 θέσεις για τους μεμονωμένους φιλάθλους, οι οποίοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι και σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της ομάδας μας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, έως τις 21:00 και στο τηλέφωνο 24210 77151.
Παράλληλα, θα αναμένουμε και την πληρότητα της μετακίνησης των οργανωμένων φιλάθλων με τα δύο λεωφορεία. Αν δε συμπληρωθεί και το δεύτερο, θα διατεθούν κι άλλα εισιτήρια σε μεμονωμένους φιλάθλους. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και τη στήριξή σας. Θα ακολουθήσει άμεσα και νέα σχετική ανακοίνωση”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.