Παράταση στην έκδοση της κάρτας φιλάθλου θα δοθεί από την Πολιτεία στις ομάδες

Παράταση στην έκδοση της κάρτας φιλάθλου θα δοθεί από το Πολιτεία προς τις ομάδες, όπως αποκάλυψε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο υφυπουργός αθλητισμού έδωσε το παρόν στη σημερινή συνεδρίαση της Super League και κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της διοργανώτριας αρχής έκανε λόγο για «ειλικρινή διάλογο», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το εφετινό πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο.

«Αποχωρώ ικανοποιημένος, καθώς είχαμε έναν ειλικρινή διάλογο. Έθεσα στις ομάδες όλα τα ζητήματα που αφορούν την ευταξία στα γήπεδα και την τήρηση των νόμων, ενώ παράλληλα άκουσα τα προβλήματα που υπάρχουν, νέες προτάσεις και ιδέες. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος της κυβέρνησης. Να διέπονται οι σχέσεις από ειλικρίνεια και να υπάρχει η κατανόηση των διαφορετικών απόψεων που μπορεί να υπάρχουν. Είμαστε σε καλό δρόμο για να λύνουμε προβλήματα κι όχι να τα παρατηρούμε, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια» ανέφερε αρχικά ο κυβερνητικός παράγοντας, ο οποίος στάθηκε στο μέτρο της εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου:

«Μου ζήτησαν μια παράταση και θεωρώ πως θα πρέπει να δοθεί. Θα δούμε το εύρος της. Θα πρέπει να προβλεφθεί αυτό με νομοθετική παρέμβαση, αλλά είναι ένα μέτρα που θα προωθήσει την ευταξία στα γήπεδα και θα μας επιτρέψει να έχουμε φιλάθλους και οικογένειες που δεν θα κινδυνεύουν. Από το να εφαρμοστεί προβληματικά, καλύτερα να εφαρμοστεί με καθυστέρηση. Να υπάρχει κοινωνική ειρήνη και να μην κινδυνεύει κανένας, θεατής ή εργαζόμενος».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της βίας, με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις σε συνδέσμους φιλάθλων, είπε: «Η οπαδική βία πρέπει να αντιμετωπιστεί με πιο σύνθετο τρόπο. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο ώστε τα γήπεδα να μην είναι νησίδες παρανομίας, αλλά να είναι ενταγμένα στη νομιμότητα. Οι προσπάθειές μας έχουν αποδώσει, αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε».

Για το πως βλέπει μέχρι τώρα το πρωτάθλημα είπε: «Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς θεωρώ και είμαι αισιόδοξος πως εφέτος θα έχουμε καλύτερο πρωτάθλημα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.