Ρίχνονται στη μάχη της Α2 πόλο Νίκη και ΟΥΚΒ την Κυριακή

Ανοίγει την Κυριακή (8/1) η αυλαία της Α2 υδατοσφαίρισης ανδρών, όπου παίρνουν μέρος Νίκη Βόλου και ΟΥΚ Βόλου. 16 μονομάχοι θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα, το οποίο φέτος θα έχει διάρκεια έξι μηνών.

Στην πρώτη φάση οι ομάδες είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους των οκτώ. Η Νίκη Β. και ο ΟΥΚΒ μετέχουν στον Β’ Όμιλο μαζί με άλλες δύο επαρχιακές ομάδες, τους ΝΟ Χαλκίδας και ΝΕ Πατρών, καθώς και τέσσερις αθηναϊκές, που είναι οι Νηρέας Γέρακα, Μίλων, ΑΕ Χαϊδαρίου και ΓΣ Ηλιούπολης κατόπιν κλήρωσης.

Η Νίκη, που αγωνίζεται για δεύτερη φορά στη σύντομη ιστορία της σε ό,τι αφορά το τμήμα πόλο, στην Α2 ανδρών, φιλοξενείται στην πρεμιέρα από τον Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη.

Από την άλλη ο ΟΥΚ Βόλου, που πέρσι διέκοψε το σερί των εννιά συνεχόμενων σεζόν στην Α2, στην οποία επανήλθε, υποδέχεται στο Κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας την ΑΕ Χαϊδαρίου.

Σκοπός και των δύο βολιώτικων ομάδων είναι πρώτιστα η γρήγορη παραμονή κι αυτό θα το έχουν καταφέρει, αν προκριθούν στα πλέι οφ, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να τερματίσουν μέσα στις τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου τους. Αν δεν το κατορθώσουν, τότε θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία στα πλέι άουτ, στα οποία οκτώ ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 5-8 στους δύο ομίλους θα παλέψουν να αποφύγουν την τελευταία τετράδα, που οδηγεί στη Β’ Εθνική.

Σύστημα διεξαγωγής

Οι 16 μονομάχοι έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους των οκτώ ομάδων. Από την πρώτη φάση προκρίνονται στα πλέι οφ οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Η κατάταξή τους μετράει για την τελική φάση, αφού οι πρώτες ομάδες θα μπουν με βαθμολογικό πλεονέκτημα (3-2-1-0). Εκεί οι οκτώ ομάδες θα σχηματίσουν με κλήρωση δύο ομίλους των τεσσάρων και θα παίξουν μονούς αγώνες σε ένα τριήμερο.

Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα προκριθούν στην τελική φάση. Ο 1ος του Α’ Ομίλου θα αντιμετωπίσει τον 2ο του Β’ Ομίλου και ο 1ος του Β’ Ομίλου των 2ο του Α’ Ομίλου σε σειρά αγώνων στις δύο νίκες. Οι δύο νικητές θα ανέβουν στην Α1 Κατηγορία.

Μεγάλο φαβορί για την άνοδο θεωρείται ο Απόλλων Σμύρνης, ενώ υπάρχουν αρκετές ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν το βήμα παραπάνω.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο:

Β’ Όμιλος

Κυριακή 8/1

13:00 Νηρέας Γέρακα-ΝΕ Πατρών

14:00 ΟΥΚ Βόλου-ΑΕ Χαϊδαρίου

15:00 Μίλων-Νίκη Βόλου

17:00 Ηλιούπολη-ΝΟ Χαλκίδας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.