Θ. Τζήμας στο Ράδιο Ένα: «Ο Μπίλης διόριζε προέδρους»

Συνέντευξη παραχώρησε στο Ράδιο Ένα και στον Γιώργο Καρεκλίδη ο Θανάσης Τζήμας, που τόνισε ότι ο Λεωνίδας Μπίλης έκανε τον πρόεδρο και εμπλεκόταν στα διοικητικά θέματα, προσβάλλοντας τον ίδιο. Επίσης τόνισε ότι ζηλεύουν τη δύναμή του ακόμη και εφοπλιστές.

Αρχικά του ζητήθηκε να εξηγήσει τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα και τον λόγο που έφυγε ο κ. Μπίλης:

«Ένας άνθρωπος του επιπέδου του δικού μου μπορεί να εξηγήσει τα πάντα. Αυτή είναι η δουλειά μου κι αυτή είναι η διαφορά του κ. Τζήμα με προέδρους άλλων ομάδων. Είναι ένας δυνατός πρόεδρος, ένας έξυπνος πρόεδρος, ένας τεχνοκράτης και είναι τυχεροί οι Νικιώτες που έχουν αυτόν τον πρόεδρο.

Επειδή είμαι καθαρός, είμαι εργατικός, προσφέρω μόνο στην ομάδα, καθώς σ’ αυτές τις ομάδες μόνο βάζεις λεφτά και δεν μπορείς να πάρεις. Είμαι ο άνθρωπος που θέλω να αλλάξω νοοτροπίες και να μονοιάσω τον κόσμο. Η μία νοοτροπία είναι, όπως είπα και στ’ αποδυτήρια, ότι όποιος δεν είναι συνετός και προσγειωμένος και δεν κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, ο ποδοσφαιριστής δηλαδή πρέπει να παίζει μπάλα και ο προπονητής να μην ασχολείται με άλλα πράγματα, δεν έχει θέση στην ομάδα».

Σε ερώτηση τι εννοούσε για την εμπλοκή του Μπίλη στα διοικητικά και αν έκανε τον πρόεδρο, ο κ. Τζήμας απάντησε: «Βεβαίως, έτσι είναι, έκανε τον πρόεδρο. Διόριζε προέδρους στα διάφορα club που επισκεπτόταν και έλεγε ότι φέρει εκείνον, θα φέρει τον άλλον. Είναι κάποιες νοοτροπίες που έπεσαν στην αντίληψή μου και τις οποίες δεν τις γνώριζα».

Σε νέα ερώτηση αν ο κ. Μπίλης ήθελε να φέρει επιχειρηματίες στη Νίκη, ο κ. Τζήμας είπε: «Όχι, δεν είπα αυτό, εννοώ ότι εμπλεκόταν στα διοικητικά θέματα. Σε διάφορες συναντήσεις με ανθρώπους, που μου τα μετέφεραν, έλεγε ξεκάθαρα πράγματα που είχαν σχέση με τα διοικητικά και πρόσβαλαν τον πρόεδρο. Έτσι θεώρησα ότι πρέπει να τον απομακρύνω. Σ’ αυτά τα θέματα, αν το κακό δεν το χτυπήσεις στη ρίζα του, θα έχεις κι άλλες συνέπειες».

Στη συνέχεια μίλησε:

Για το αν υπήρχε πρόβλημα στ’ αποδυτήρια: «Μερικοί άνθρωποι με τεχνογνωσία έχουν μάτια και στην πλάτη. Αυτό το έχουμε εμείς οι έμπειροι άνθρωποι. Δεν είμαι αυτός που θα μιλάω ευθέως και στα μάτια τους ποδοσφαιριστές και θα γυρίσω αριστερά και θα δεχθώ νοήματα. Ούτε θα αφήσω δύο-τρεις, οι οποίοι πληρώνονται καλά και από το πρωί μέχρι το βράδυ το μυαλό τους είναι στο χρήμα να επηρεάσουν 23-24 παίκτες. Είπα ότι με ενδιαφέρουν τα δικά μας τα παιδιά, με ενδιαφέρει η δική μας η ομάδα και δε θα την αφήσω να κατρακυλήσει σε τέτοιες νοοτροπίες. Γι’ αυτό είμαι εδώ.

Οικονομικό θέμα στη Νίκη Βόλου δεν υπάρχει. Θα εκπλαγείτε και θα μιλήσω τελευταίος, όταν θα δείτε την ιδιόχειρη κατάσταση πληρωμών του προπονητή και όταν θα δείτε τα e-bankink με τις πληρωμές των παικτών με υπογραφές, ημερομηνίες και ολογράφως το όνομα του κάθε ποδοσφαιριστή. Είναι όλοι πληρωμένοι με τον μήνα τους. Δέχτηκα να δώσουμε και στα μικρά παιδιά κάποια χρήματα, για να έχουν κίνητρο».

Για το αν ο Λ. Μπίλης ζητούσε χρήματα για λογαριασμό παικτών: «Αυτό έπεσε στην αντίληψή μου. Το είπατε ορθά. Προφανώς για δικούς του λόγους έβαζε μπροστά ποδοσφαιριστές».

Για το αν εκείνος ήταν άψογος σε ό,τι συμφωνήθηκε: «Εγώ όχι μόνο είμαι άψογος, έχω τις αποδείξεις, έχω τα πάντα. Δεν έχει κάποιος παίκτης παράπονο για το οικονομικό. Αυτό το διαφυλάττω εγώ, που είμαι άκρως επαγγελματίας. Εγώ ξέρω να διαχειρίζομαι το χρήμα. Δε θα βάλω τη Νίκη σε μία περιπέτεια που πέρασε πέρσι. Διαβλέπω ότι μπορούμε να κάνουμε πρωταθλητισμό».

Για τον κ. Ξηροφώτο: «Ο κ. Ξηροφώτος είναι ένας άνθρωπος που τον γνωρίζω χρόνια, καθώς ήταν στον Πύρασο. Είναι ένας σκληρός προπονητής, που παίζει επιθετικά, αλλά διαφυλάσσει την άμυνα. Αν θα δείτε το ιστορικό του, έχει δεχτεί λίγα γκολ και είναι πολλές οι νίκες του σε έναν σύλλογο που δεν είναι του μεγέθους της Νίκης Βόλου. Δίνουμε την ευκαιρία σε έναν τέτοιον προπονητή, ένα μορφωμένο παιδί, που αγαπάει και βοηθάει την ομάδα, που είναι παιδαγωγός. Είναι το καλύτερο για τη Νίκη».

Για τους επιχειρηματίες που είναι πίσω από τον κ. Ξηροφώτο: «Έχω γραφείο, που φτιάχνει προγράμματα ΕΣΠΑ. Συμπλέει με τη δουλειά του κ. Ξηροφώτου που είναι λογιστής. Μιλάμε για χορηγίες. Ο κ. Ξηροφώτος έχει κάποιους επιχειρηματίες που έχουν προταθεί να μπουν χορηγοί. Κάθε μέρα η ομάδα κάνει όσα έχει πει και όσο περνάει ο καιρός, θα γίνονται και περισσότερα. Αυτά τα χρήματα το ευχάριστο είναι ότι θα επενδυθούν στις υποδομές και σε έργα στο γήπεδο, είτε στο πλαστικό, είτε στο κυρίως είτε στον ΟΣΕ».

Για το αν υπάρχουν τα χρήματα να λειτουργήσει η Νίκη: «Η Νίκη έχει ένα απίστευτο ποσό στην άκρη, έναν πανέξυπνο πρόεδρο. Για να τελειώσω τα έργα στην ώρα που έπρεπε, έπρεπε να πετάξω 24.000 ευρώ για χρέη παλαιότερα. Έχει δύο κατασχεμένους λογαριασμούς ο Ερασιτέχνης, πληρώνω εγώ τη μηνιαία δόση. Ως τεχνοκράτης, έπρεπε να βρω τον τρόπο να κάνω τον εκτελωνισμό με άλλον τρόπο, γιατί αν περνούσα τα χρήματα μέσα από τον λογαριασμό του Ερασιτέχνη, θα τα χάναμε. Έχουμε βρει τον καλύτερο τρόπο και θα τελειώσει κι αυτό το έργο».

Για την οικονομική του επιφάνεια: «Και οι εφοπλιστές ζηλεύουν τη δύναμη του κ. Τζήμα. Σας το λέω ξεκάθαρα. Ένας πανέξυπνος άνθρωπος, που ξέρει να διαχειριστεί τα χρήματα. Υπήρξα διευθυντής στην Εθνική Ασφαλιστική κι έχω αποζημιώσεις 7 εκ. ευρώ νόμιμα, χρήματα που έχω πληρώσει εγώ. Έρχονται τόσα πολλά χρήματα στον κ. Τζήμα, που νομίζω ότι ο κ. Τζήμας είναι ο μοναδικός και αληθινός πρόεδρος που βάζει χρήματα και θα βάζει και θα βοηθήσει τη Νίκη Βόλου.

Εξεπλάγην όταν μου είπαν οι παίκτες ότι πρέπει να πληρωθούν, καθώς η συμφωνία ήταν να πληρωθούν στις 30 του μήνα. Όταν παίρνεις δύο μισθούς μπροστά τον Αύγουστο, η επόμενη πληρωμή είναι τον Σεπτέμβριο. Την επόμενη μέρα που μου το είπαν, πήγα στο γήπεδο με 22.000 ευρώ, πλήρωσα ποδοσφαιριστές κι άλλες 8.000 ευρώ σε άλλα πράγματα. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν πήρα ένα ευρώ από κανέναν, ούτε από τη Δ.Ε.

Ίσα-ίσα τους άφησα να διαχειρίζονται χρήματα από διαρκείας, για να μπορούν να κάνουν τις μικροδουλειές. Έχουν ξοδευτεί άλλα 25.000 ευρώ στον εξοπλισμό των γηπέδων. Ξέρω τι κάνω και ξέρω πώς πληρώνω».

Για τη δήλωσή του ότι τον πολεμούν: «Έχω μεγάλα μάτια κι αυτιά και πολύ μυαλό. Υπήρξε ένας άνθρωπος από τη Δ.Ε. που με ρώτησε στο φιλικό με τη Βέροια “Πρόεδρε, μ’ αυτές τις φανέλες θα παίξουμε;”. Δε γνώριζε ότι μπορούσαμε να παίξουμε στο φιλικό με τις φανέλες της προπόνησης. Έπειτα με ρώτησε για τους πάγκους. Όταν έχεις αυτόν τον άνθρωπο στη διοίκηση και έρχεται σε μία ομάδα που είχε κομμένο το νερό, τρελαίνεσαι, γιατί δεν υπάρχει στοιχειώδης μόρφωση και λογική. Τι λες εσύ που είσαι ξένος:; “Τι λες βρε …”, να μην το πω δημόσια. Εσύ δεν είχες νερό να πλυθείς. Αυτός ο άνθρωπος δημιούργησε προβλήματα και εισερχόταν σε άλλα πράγματα. Αυτά τα καθαρίζεις.

Η Νίκη Βόλου θα φτάσει να τελειώσει τη χρονιά με 480.000 ευρώ και δεν κάθεσαι να παίξεις μ’ αυτά τα πράγματα ούτε με το αγωνιστικό μέρος. Είμαστε μια πλειάδα ανθρώπων με αυτή τη διοίκηση που θέλει να βγει στην ΕΠΟ, οι οποίοι είμαστε αποφασισμένοι να καθαρίσουμε το ποδόσφαιρο. Βλέπω ότι τα καταφέρνουμε εν μέρει. Θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο τίμια και η Νίκη είναι μία μεγάλη ομάδα, που έχει βρει τον δρόμο της. Δόθηκαν εκατέρωθεν αντρίκιες εξηγήσεις με ανθρώπους που ηγήθηκαν παλιά της Νίκης και σε συζητήσεις μαζί τους διαπίστωσα ότι υπήρχαν κάποια λόγια που δεν είχαν ειπωθεί. Τουναντίον μου είπαν ότι βλέπουν το έργο μου και θα βοηθήσουν».

Για το αν μπορεί να υλοποιηθεί το πλάνο για το γήπεδο και ποιες εγγυήσεις θα πάρει η γερμανική τράπεζα: «Η Νίκη το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει την οικονομική της δύναμη. Θα εκπλήξουμε τον κόσμο, όταν βγούμε και πούμε πώς μπορεί να γίνει το γήπεδο με τη ΓΑΙΟΣΕ και πώς χωρίς τη ΓΑΙΟΣΕ. Υπάρχουν προγράμματα στον αθλητισμό, που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από ελληνική και ξένη τράπεζα. Από το ΕΣΠΑ παίρνεις το 70%. Ζητάς από την τράπεζα, αν εγκριθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, να χρηματοδοτήσει με την εγγυητική του ΕΣΠΑ κι όχι σε μορφή δανεισμού. Το 70% καταβάλλεται άμεσα. Αυτό είναι το πλεονέκτημα. Δεν τελειώνει το έργο και μετά παίρνουμε το 70%. Εμείς πήραμε το ΟΚ από την τράπεζα με τη διασφάλιση του ΕΣΠΑ κι αφού στείλαμε τα έγγραφα, τοπογραφικά, σχέδια και μελέτες».

Επίσης, διευκρίνισε ότι, επειδή τα χρήματα της τράπεζας δεν είναι δάνειο, δεν πρόκειται να κινδυνεύσει το γήπεδο και να εγείρει αξιώσεις η τράπεζα προς τον σύλλογο, σε περίπτωση που ο ίδιος φύγει από την ομάδα.

Για το αν θα γίνει νέα Δ.Ε.: «Δεν τίθεται θέμα νέας Δ.Ε. Είχα ορίσει 12 μέλη, ενώ έπρεπε να είναι πενταμελής η επιτροπή. Το είχα προβλέψει αυτό και το είχα διασφαλισμένο, καθώς ήξερα τις νοοτροπίες των ανθρώπων, απλώς με μένα θα αλλάξουν νοοτροπία. Δε θα προστεθεί κανείς κι όποιος θέλει να αποχωρήσει θα αποχωρήσει. Η πλειοψηφία είναι του κ. Τζήμα. Η ψήφος του προέδρου μετράει διπλά. Είναι ο κ. Στραβέλας, ο κ. Κουτσούκης, ο κ. Ακτσιαλής, ο κ. Σουγγάρης, δε χρειάζονται άλλοι άνθρωποι».

Για το ότι δεν ανέφερε τα αδέρφια Κοκκινάκη: «Είπα ότι οποιοσδήποτε έχει δεσμούς φιλικούς με τον προπονητή μπορεί να αποχωρήσει και να δηλώσει την παραίτησή του. Ο κ. Κοκκινάκης έχει άριστες σχέσεις σαν τεχνικός διευθυντής και νομίζω ότι δε θα είναι παράξενο ο άνθρωπος να μη θέλει να συνεχίσει. Εγώ ακόμη και με τον κ. Μπίλη θα είμαι φίλος. Μετά την ήττα με τον Ρήγα ήμουν πληγωμένος κι αντί αναλάβει την ευθύνη ο προπονητής την ανέλαβα εγώ στη τηλεόραση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.