Θέλει να κλείσει την κακή παρένθεση ο Ολυμπιακός Βόλου

Άλλο πρωτάθλημα, άλλο Κύπελλο λένε στον Ολυμπιακό Βόλου. Μετά την ήττα από τον Απόλλωνα Λάρισας σε ένα θεσμό που δεν ενδιέφερε τους ερυθρόλευκους, αλλά ο αποκλεισμός έφερε μουρμούρες, στη βολιώτικη ομάδα στρέφονται στο εκτός έδρας ματς με τον Πιερικό στην Κατερίνη.

Εκεί θέλουν να κλείσουν την κακή παρένθεση της περασμένης Κυριακής και να συνεχίσουν το νικηφόρο τους σερί στο πρωτάθλημα απέναντι σε μία ομάδα που έχει το μεγάλο όνομα, αλλά σε ό,τι αφορά την ποιότητά της μπορούν να γίνουν πολλές ενστάσεις. Αυτό πάντως δε σημαίνει κάτι, αφού το παιχνίδι δε θα είναι εύκολο, ωστόσο η κατάκτηση των τριών βαθμών είναι επιτακτική, καθώς ακολουθεί δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Η ομάδα της Φιλιππούπολης συνδέει τους δύο αντιπάλους της Κυριακής, αφού απ’ αυτήν αμφότεροι υπέστησαν την πρώτη τους ήττα για φέτος, ο Πιερικός πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος με 3-0 στη Λάρισα μετά από μία νίκη και τρεις ισοπαλίες και ο Ολυμπιακός με 0-2 στο Πανθεσσαλικό επτά μέρες αργότερα.

Οι Κατερινιώτες, έχοντας στον πάγκο τους τον Μιχάλη Ζιώγα ξέρουν να αμύνονται καλά και μέχρι το εις βάρος τους 3-0 από τον Απόλλωνα, η εστία τους είχε παραβιαστεί μόλις μία φορά σε τέσσερα ματς, ενώ κράτησαν το μηδέν και στον αγώνα Κυπέλλου με την Πύδνα Κίτρους, όπου έχασαν την πρόκριση στα πέναλτι. Άρα πρόκειται για μία ομάδα που δίνει έμφαση στη σωστή αμυντική λειτουργία κι αυτό θα κοιτάξει να κάνει απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου.

Η ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα πήρε το μάθημά της από τον Απόλλωνα και με το βασικό της σχήμα αυτή τη φορά θα επιδιώξει να δείξει το πρόσωπο που μπορεί, ενώ η επιστροφή Ντα Κόστα που δεν έχει λεπτό συμμετοχής στα επίσημα ματς χαροποιεί άπαντες, καθώς είναι σημαντικό ότι δείχνει πλέον απόλυτα υγιής.

Παρόλ’ αυτά, η αποχή του τόσο καιρό, καθώς τραυματίστηκε στο γόνατο στις 3 Σεπτέμβρη στο ισόπαλο φιλικό με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Πανθεσσαλικό, κάνει σχεδόν απαγορευτική τη σκέψη για κάτι άλλο εκτός της χρησιμοποίησης του ως αλλαγής, που κι αυτό θα είναι σίγουρα από μόνο του ένα γεγονός. Πάντως όλα δείχνουν ότι θα είναι κανονικά στην αποστολή, οπως και ο Τέλλος εξάλλου, όμως δε θα είναι για μία ακόμη φορά ο Ζώνας.

Το πρωί της Παρασκευής οι παίκτες του Ολυμπιακού θα κάνουν την τελευταία δυνατή τους προπόνηση στην Άλλη Μεριά, από την οποία θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και η επιλογή του βασικού σχήματος από την τεχνική ηγεσία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η αποχώρηση του Ιβάν Ναστέφσκι έχει κινητοποιήσει τους ανθρώπους της ομάδας, ώστε να βρουν έναν παίκτη ανάλογων προσόντων που θα τον αντικαταστήσει, με τον ρόλο του αυτή τη στιγμή να μπορούν ν’ αναλάβουν οι Μπρίτος, Ευθυμιάδης, Σταύρου, χωρίς κανείς όμως από τους τρεις να είναι ο κλασικός διεμβολιστής από τα πλάγια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.