Το πρώτο πρωτάθλημα ενστόλων αναδεικνύει το κοινωνικό τους πρόσωπο

Τιμώντας την παγκόσμια μέρα εθελοντισμού, που γιορτάζεται στις 5 Δεκέμβρη, επιλέχτηκε από τους διοικητές των σωμάτων ασφαλείας να δοθεί αυτή τη μέρα συνέντευξη Τύπου στο Μεταξουργείο της Νέας Ιωνίας για το πρώτο πρωτάθλημα ενστόλων του Νομού Μαγνησίας. Αυτό γίνεται με την αιγίδα του Δήμου Βόλου και της ΕΠΣΘ, ενώ ξεκινά την Πέμπτη 8/12 (ώρα έναρξης 15.30 κάθε Πέμπτη) και θα τελειώσει στα μέσα Μαρτίου, με τους αγώνες να διεξάγονται στα γήπεδα του Διμηνίου, της Νεάπολης, της Ι.Μ. Δημητριάδος και του Αερινού.

Το παρών έδωσαν ο αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Μ. Καπουρνιώτης (υπεύθυνος διεύθυνσης Αθλητισμού), ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Π. Λασκαράκης, καθώς και οι κ.κ. Παπαναγνώστου Ιωάννης (Ανώτατος Διοικητής φρουράς Βόλου-διοικητής πρώτης ταξιαρχίας), Πάτσαλος Αναστάσιος (διοικητής 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών), Τόλιας Ιωάννης (αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας), Πόζογλου Χαράλαμπος (πύραρχος και διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Κλιμακίου αυτής) και Γκουτζούνης Ευάγγελος (σμήναρχος, υποδιοικητής της 111 Π.Μ.). Όλοι τους μίλησαν για τον κοινωνικό χαρακτήρα του τουρνουά και τις ανάλογες δράσεις που θα αναληφθούν.

Ο κ. Καπουρνιώτης τόνισε ότι με χαρά ο Δήμος Βόλου δέχτηκε να συμβάλει στη διοργάνωση του πρωταθλήματος, γιατί παράλληλα είναι και μία κοινωνική εκδήλωση, καθώς τιμώνται σημαντικοί άνθρωποι για την πατρίδα μας και την κοινωνία μας γενικότερα, καθώς, όπως συμπλήρωσε, η προσφορά των Σωμάτων Ασφαλείας είναι ανεκτίμητη. Παράλληλα, χαρακτήρισε πολύτιμη τη συνεισφορά της ΕΠΣ Θεσσαλίας, ενώ ευχαρίστησε όλους τους διοικητές που αποδέχθηκαν τη συγκεκριμένη πρόταση και υποστηρίζουν τη διεξαγωγή του τουρνουά, που έχει ως στόχο τον αθλητισμό των ενστόλων και τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ τους.

Ανέφερε επίσης ότι στο πλαίσιο των αγώνων θα λάβουν χώρα διάφορες κοινωνικές δράσεις και εκδηλώσεις, προκειμένου να αναδεχθεί και ο κοινωνικός ρόλος των σωμάτων ασφαλείας, και πως τα σώματα που συμμετέχουν είναι η αεροπορία, ο στρατός ξηράς, η πυροσβεστική, η αστυνομία καθώς και δύο ομάδες παλαιμάχων,

«Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, συμμετέχουν η 32η ταξιαρχία πεζοναυτών, η 1η ταξιαρχία αεροπορίας-στρατού, η 111 Π.Μ, η 9η ΜΣΕΠ, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το 304 ΠΕΒ καθώς και δύο ομάδες παλαιμάχων. Η πρώτη είναι η ομάδα Παλαιμάχων Ερασιτεχνών Μαγνησίας με υπεύθυνο τον κ. Παναγιώτη Μπάκα και η ομάδα Παλαιμάχων του Ρήγα Φεραίου», πρόσθεσε ο Μ. Καπουρνιώτης, που ευχαρίστησε όλους τους διοικητές των σωμάτων, την ΕΠΣ Θεσσαλίας και τον δήμαρχο Βόλου.

Ο κ. Λασκαράκης επισήμανε ότι πρώτιστο μέλημα της ΕΠΣΘ είναι η προαγωγή του τοπικού ποδοσφαίρου. Ενημέρωσε δε για το σύστημα διεξαγωγής με έναν γύρο των εννιά αγωνιστικών και για το ότι οι αναμετρήσεις σε περίπτωση ισοπαλίας θα κρίνονται απευθείας στα πέναλτι χωρίς να υπάρχει παράταση. Πληροφόρησε στη συνέχεια ότι θα υπάρχουν απεριόριστες αλλαγές, πως κάθε ομάδα θα μπορεί να χρησιμοποιεί πέντε ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν και στα πρωταθλήματα της Ένωσης στην ενδεκάδα, αλλά και ότι θα υπάρχει ειδικό link στο σάιτ της ΕΠΣΘ για το πρωτάθλημα των ενστόλων.

Ο κ. Παπαναγνώστου από την πλευρά του αναφέρθηκε στον δεδομένο θαυμασμό και την αγάπη του λαού της Μαγνησίας στα σώματα ασφαλείας χάρη στις ποικίλες δράσεις τους. «Ο κόσμος της Μαγνησίας γνωρίζει την κοινωνική προσφορά των ενόπλων δυνάμεων, όμως αυτή τη φορά καλούμε την τοπική κοινωνία να παρακολουθήσει και να εμψυχώσει τις ομάδες μας που συμμετέχουν σε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου, το οποίο σας καλώ να το αποκαλούμε ως τουρνουά της αγάπης και της αλληλεγγύης», συμπλήρωσε.

Ο κ. Πάτσαλος από την πλευρά του υπογράμμισε: «Παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα της ταξιαρχίας πεζοναυτών, δεχθήκαμε την πρόταση και θα συμμετάσχουμε, προστατεύοντας τον εαυτό μας από οποιονδήποτε τραυματισμό, αλλά και τους παίκτες των υπολοίπων ομάδων, γιατί ο κάθε τραυματισμός πονάει διπλά, γιατί θα σημαίνει την απουσία μας από τη μονάδα, που απαιτεί να ‘μαστε εκεί καθημερινά. Τολμώ να πω ότι θα αποβάλουμε τον αυτοσκοπό της νίκης, αλλά θέτουμε ως σκοπό την ανάπτυξη δεσμών φιλίας, την προαγωγή του αθλητισμού και την προσφορά κάποιου θεάματος».

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τόλιας είπε μεταξύ άλλων: «Είναι γεγονός ότι οι ένστολοι για πρώτη φορά συμμετέχουν σε αθλητική διοργάνωση υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου. Χαιρετίζω το εγχείρημα αυτό, το οποίο έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς την πρώτη μέρα η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας με τη συνδρομή του Νοσοκομείου Βόλου εθελοντικά θα υποβληθεί σε εξέταση συμβατότητας μυελού των οστών. Οι ένστολοι του νομού μας είναι ενεργοί πολίτες και δίνουν το μήνυμα ότι ο αθλητισμός μας ενώνει όλους. Θέλω να επισημάνω ότι η αστυνομία βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και δείχνει πάντα το ανθρώπινο πρόσωπό της, αυτή τη φορά μέσα από τον αθλητισμό».

Ο κ. Πόζογλου έκανε λόγο για την πρωτοτυπία της διοργάνωσης και για μία κίνηση που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. «Ο κοινωνικός χαρακτήρας του πυροσβεστικού σώματος δε σταματάει εδώ. Η ομάδα μας απαρτίζεται από 25 άτομα, τα οποία είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, που τη χρειάζονται, για να μπορέσουν να προσφέρουν. Άλλωστε αυτό επιβάλλεται στο πυροσβεστικό σώμα, καθώς η φυσική κατάσταση είναι το Α και Ω».

Τέλος, ο κ. Γκουτζούνης χαιρέτισε την πρωτοβουλία που αναλήφθηκε και τόνισε πως η αεροπορία πάντοτε συμμετέχει σε φιλανθρωπικές δράσεις και στα αθλητικά δρώμενα, στηρίζοντας έτσι το κοινωνικό πρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων. Ευχήθηκε επίσης να διεξαχθούν τα παιχνίδια σε αθλητικά πλαίσια και να τηρηθεί το ευ αγωνίζεσθαι και να μην υπάρχουν τραυματισμοί»

Στη δευτερολογία του ο Μ. Καπουρνιώτης αναφέρθηκε σε κάποιους αφανείς εργάτες του όλου εγχειρήματος, όπως ο κ. Μπάκας, απόστρατος της αεροπορίας, ο κ. Δαλούκας και ο κ. Παπαρίζος, αλλά και σε δύο ανθρώπους που τους γνώρισε πρόσφατα, τους κ.κ. Αναδιώτη και Κουντούρη. Τέλος, ενημέρωσε πως θα γίνει νέα συνέντευξη Τύπου για να γίνουν γνωστές όλες οι κοινωνικές δράσεις που θα αναλάβουν τα σώματα ασφαλείας στο πλαίσιο του πρωταθλήματος ενστόλων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.