Μαξίμου: Ενορχηστρωμένο σχέδιο εκβιασμού της κυβέρνησης

Παρά την επιτυχή σημερινή κάλυψη της έκδοσης εντόκων γραμματίων, διάρκειας 26 εβδομάδων, από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, πολλά στελέχη της κυβέρνησης διαβλέπουν συγκεκριμένο σχέδιο «εκβιασμού» με όπλο την πιστωτική ασφυξία, εν όψει και των διαπραγματεύσεων την προσεχή Δευτέρα στο Eurogroup.

Είναι χαρακτηριστική η κίνηση του συνεργάτη του Πρωθυπουργού και γενικού γραμματέα συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Χριστόφορου Βερναρδάκη, να ποστάρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter άρθρο του επικοινωνιολόγου Σπύρου Ριζόπουλου με τίτλο «Ενορχηστρώνουν πιστωτικό γεγονός για να κάνουν Πρωθυπουργό τον… Στουρνάρα».
Την ίδια ώρα, άρθρο του Γιώργου Αναδρανιστάκη στην «Αυγή» μιλά για μια «νέα και άμαθη κυβέρνηση μιας μικρής και καθημαγμένης χώρας» που «βρίσκεται στη δίνη ενός σχεδίου εξόντωσης που εκπόνησαν και εκτελούν πανίσχυροι παίκτες του εξωτερικού, έχοντας αμέριστη βοήθεια από χαροκαμένους παίχτες του εσωτερικού».

Στο άρθρο καλούνται τα κυβερνητικά στελέχη «να βγαίνουν κάθε μέρα και να λένε ότι η δημοκρατική Ευρώπη θέλει να ρίξει μια κυβέρνηση που εξελέγη πριν από ένα μήνα από το 41% του ελληνικού λαού» και μετά «να κάνει πράξεις που δείχνουν τι είδους κυβέρνηση είναι αυτή που θέλουν να ρίξουν οι μικροί και μεγάλοι Σόιμπλε».

Παράλληλα, Μέρκελ και Γιουνκέρ, στη σημερινή τους συνάντηση, καλούν εκ νέου την Αθήνα να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο να αναφέρεται ευθέως στον έλεγχο της «τρόικας».
Επί της ουσίας, για αρκετά κυβερνητικά στελέχη πίσω από τη δημιουργική ασάφεια της συμφωνίας στο Eurogroup κρύβεται η επιθυμία του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης, με όπλο τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Αθήνας, το προσεχές εξάμηνο, η νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση «είτε να κάνει τη μεγάλη “κωλοτούμπα”, είτε μέσω ενός πιστωτικού γεγονότος, να πυροδοτηθούν ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.