Μαξίμου: Προς επίσπευση των εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιχτή άφησε την πιθανότητα να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα πριν μιας ενδεχόμενης προσφυγής στις κάλπες, άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΓ πρότεινε στα μέλη του οργάνου και ειδικά σε αυτά της Αριστερής Πλατφόρμας τη διεξαγωγή συνεδρίου εντός του Αυγούστου.

Ωστόσο, το κρίσιμο επίδικο είναι η σύνθεση και το είδος του συνεδρίου και η πολιτική πρόταση την οποία θα κλιθούν να επικυρώσουν τα μέλη του. Θέματα που αναμένεται να αποφασιστούν στη συνεδρίαση της ΠΓ που συνεδριάζει αυτήν την ώρα.

Η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας στον Real fm, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν «Όχι» θα βρίσκονται στις λίστες του κόμματος όταν γίνουν οι επόμενες εκλογές, σημείωσε ότι «αυτά θα λυθούν στις διαδικασίες που θα επιλέξει σήμερα η πολιτική γραμματεία. Επομένως, δεν θα επιλυθούν σε πιθανές εκλογές στο μέλλον. Θα έχουν επιλυθεί πιθανόν από πριν».

Παράλληλα δήλωσε ότι όσοι αντιδρούν αποτελούν μειοψηφία τόσο στο εσωτερικό του κόμματος όσο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα λέγοντας ότι «έχει γίνει μια επιλογή ρήξης από πλευράς της μειοψηφίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ και με αυτή τη συγκέντρωση, αλλά και από τη ρητορική», για να προσθέσει «από εκεί και πέρα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό. Αυτή είναι η μειοψηφική άποψη.

Στο άλλο μέτωπο, αυτό των διαπραγματεύσεων αύριο έρχονται τελικά στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών με στόχο την επίτευξη συμφωνίας και την υπογραφή της από το ελληνικό κοινοβούλιο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι μετριοπαθείς φωνές εντός της ευρωζώνης επιθυμούν την ολοκλήρωση της ψήφισης του πακέτου μέχρι τις 18 Αυγούστου, ενώ οι διαβουλεύσεις για την τριετή συμφωνία έχουν ξεκινήσει ατύπως εδώ και πολλές μέρες και όπως σημειώνει κυβερνητικό στέλεχος σε κατ’ ιδίαν συνομιλία ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τα τεχνικά κλιμάκια της ΕΕ και πολλά θέματα έχουν ήδη κλείσει.

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.