Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Σήμερα τα μεσάνυχτα αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στη διάρκεια της χθεσινής δεύτερης ημέρας της διαδικασίας, να δηλώνουν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Χαρακτηριστικό της χθεσινής ημέρας ήταν η ομιλία, το βράδυ, του ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος για μια ακόμη φορά επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει τάχιστα στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων με εταίρους και δανειστές.
«Είναι σημαντικό η πρώτη αξιολόγηση να τελειώσει γρήγορα και με επιτυχία. Είμαστε σε καλύτερη θέση για να το κάνουμε» είπε ο κ. Τσακαλώτος, για να συμπληρώσει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί «για τα 4-5 ανοικτά μέτωπα και ξέρουμε ότι χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική καμπάνια και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» ώστε «να δημιουργηθούν οι συμμαχίες για να πετύχει η Ελλάδα τους στόχους της σε ό,τι αφορά τα εργασιακά και το ασφαλιστικό».

Ο ΥΠΟΙΚ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν πολλά μέτρα που είναι δύσκολα ενώ αμφισβήτησε τη λογική των εισπρακτικών-φορολογικών μέτρων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα προβλήματα δεν μπορεί να τα λύσει το φορολογικό σύστημα αλλά μια αναπτυξιακή στοχευμένη πολιτική».
Την ίδια ώρα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, τον οποίο επικαλέστηκε χθες το Reuters, δήλωσε ότι οι επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να καταφθάσουν στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου, προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος βοήθειας. Σε αυτήν την περίπτωση και αν όλα πάνε βάσει σχεδίου θα έχει εφαρμοστεί το πρώτο και δυσκολότερο πακέτο μέτρων και θα απομένει το δεύτερο πακέτο για να κλείσει η αξιολόγηση. Σενάριο εφικτό αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, κάτι που θα φανεί το επόμενο δεκαήμερο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.