Αποκολλήθηκε το «Βιτσέντζος Κορνάρος», έδεσε στο λιμάνι της Κάσου

Ο πλοίαρχος του «Βιτσέντζος Κορνάρος» κατάφερε περίπου στις 7:30 το απόγευμα της Παρασκευής να αποκολλήσει με ίδια μέσα το πλοίο από την αμμώδη περιοχή στην οποία προσάραξε, στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου, ανοίγοντας το δρόμο για να δοθεί τέλος στην τριήμερη ταλαιπωρία των 227 επιβατών.

Στο λιμάνι της Κάσου, όπου έδεσε το πλοίο, αποβιβάστηκαν και οι 227 επιβάτες οι οποίοι με μέριμνα του δήμου θα φιλοξενηθούν σε ξενώνες και ξενοδοχεία.

Στο πλοίο διενεργείται τεχνικός έλεγχος από τους αρμόδιους επιθεωρητές του παρακολουθούντα νηογνώμονα και από ιδιώτες δύτες προκειμένου να κριθεί αν είναι ασφαλές να ταξιδέψει.

Ο πλοίαρχος Δημήτρης Λαβάς είχε ενημερώσει τους επιβάτες ότι από τη στιγμή που οι καιρικές συνθήκες είναι πλέον σαφώς καλύτερες και το καράβι ελέγχθηκε από τον Νηογνώμονα και δύτες και κρίθηκε αξιόπλοο, θα κάνει εντός της ημέρας προσπάθεια για να μετακινηθεί το πλοίο.

Το ρυμουλκό που αναμενόταν να σπεύσει προς βοήθεια δεν μπορούσε να φτάσει στο σημείο της προσάραξης νωρίτερα από το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε και αναμένεται βελτίωση του καιρού. Σε αυτήν την περίπτωση οι επιβάτες θα περνούσαν το τέταρτο βράδυ στο πλοίο.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά στις 22:00 το βράδυ της Τρίτης για Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Σητεία-Κάσο και θα συνέχιζε για Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο, αλλά προσάραξε το βράδυ της Τετάρτης κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, ενώ στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Από την προσάραξη ουδείς τραυματίστηκε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.