Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Θ. Κατσανέβα κατά της Wikipedia

Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του κόμματος «Δραχμή» Θεόδωρος Κατσανέβας κατά του χρήστη της Wikipedia Diu, Δημήτρη Λιούρδη, με την οποία ζητούσε την διαγραφή μέρους του περιεχομένου από το βιογραφικό λήμμα για τον ίδιο στον ιστότοπο της Βικιπαίδεια.
Το επίμαχο περιεχόμενο ήταν η αναφορά σχετικά με την διαθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, τότε πεθερού του κ. Κατσανέβα, στην οποία τον χαρακτήριζε «όνειδος» για την οικογένειά του.
Το δικαστήριο έκρινε πως «η προσωπικότητα του αιτούντος δε χρήζει προσωρινής δικαστικής προστασίας, η οποία για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, δεν είναι παράνομη».
Μάλιστα, προχωρώντας σε σχολαστική ανάλυση των δύο διαθηκών του Ανδρέα Παπανδρέου ως προς το επίμαχο σημείο – κρίνει πως «η μη επανάληψη περιεχομένου της πρώτης διαθήκης στη δεύτερη δε συνεπάγεται την απάλειψή του από την πρώτη».
Αναφορικά με το περιεχόμενο του λήμματος, το δικαστήριο τονίζει πως «δεν διαφοροποιείται από τα αναγραφόμενα της διαθήκης», «ούτε η εκφορά του λόγου δηλώνει σκοπό καταφρόνησης της τιμής του».
Η αγωγή που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του κόμματος «Δραχμή», με την οποία ζητεί το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ από τον κ. Λιούρδη, αναμένεται να εκδικαστεί τον Ιανουάριο του 2016.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.