Δεκαήμερο φθινοπωρινών εκπτώσεων

Ανοιχτά αύριο τα καταστήματα από 11:00-20:00

Από σήμερα μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου θα διαρκέσει το δεκαήμερο των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων.

Ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας, που εκπόνησε το υπουργείο Ανάπτυξης, δίνει τη δυνατότητα σε εμπόρους και καταναλωτές να εκμεταλλεύονται το εργαλείο των εκπτώσεων και της πώλησης σε τιμές stock σε ειδικούς χώρους των καταστημάτων.

Για την καταγραφή των εκπτωτικών κινήσεων του κάθε εμπόρου δημιουργείται ηλεκτρονικό μητρώο προσφορών και προωθητικών ενεργειών, ως ίδια ομάδα πρακτικών πώλησης, οι οποίες δηλώνονται δημόσια και μπορούν να διαρκούν έως 15 ημέρες για το ένα τρίτο του συνόλου των ειδών. Θα πρέπει, όμως, να ολοκληρώνονται τουλάχιστον 20 ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων. Κάθε κατάστημα θα έχει τη δυνατότητα να διατηρεί «γωνιά stock», με ως 10% του συνολικού αριθμού των προϊόντων που διαθέτει.

Αύριο Κυριακή 2 Νοεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11:00-20:00. Αυτό προκαλεί αντιδράσεις με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος να κηρύσσει απεργία. Οι εμποροϋπάλληλοι θα κάνουν συγκέντρωση έξω από το Εμπορικό Κέντρο Mall Athens, στο σταθμό του μετρό Νερατζιώτισσα στις 10:30. «Δεν μας λείπει ο χρόνος να ψωνίσουμε, μας λείπουν τα λεφτά» λένε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.